by 9a2jg » Tue Jun 04, 2024 5:10 am
Ali, to nije sve ! Kad su vidjeli da im je propao kibernetički napad, jer i mi konja za trku imamo, onda su poslali lažno pismo Ravnateljstva Policije !Neko će reći, čime li se sve bave, mene osobno ne čudi, jer su to već radili, dvaput u zadnjih 15 godina.
Skupština se bliži, a prljavo, amoralno i falsificirano rublje isplivava na površinu bare. Nije kigijenski...
Čitam u zapisniku da su angažirali outsource pravnika da "češlja" statut. U HRS organizaciji imamo različite ljude, djelatne osobe, i umirovljenike, raznih struka, pa i pravnike, što nisu učinili PRAVU javnu raspravu, ako žele boljitak Savezu ? Odgovor svatko znade.
Ni njima, ni HZTK NE odgovara zadiranje u strukturu funkcioniranja, kako organizacijske piramide, tako i strukture financiranja.
Još uvijek se radi po piramidalnoj shemi koju je postavio Ante Markotić, u godinama pred sami rat. Modificirani sovjetski model radiosporta, i uopće tehničke kulture se ugasio, tamo gdje je započeo, odmah po razdruživanju Sovjetskog saveza ! Tako sada dolazimo do paradoksalne situacije, da je Hrvatska JEDINA zemlja koja nastavlja tim putem ! Podsjeća me na Albaniju, koja je jedina nastavljala ortodoksnim staljinističkim metodama i poslije Staljinove smrti !
Jedan od dokaza mojih tvrdnji je i činjenica da sada, nakon reduciranja nekih programa, postotak udjela koštanja rada dviju djelatnica je puno viši nego što je bio u odnosu na programe, čitaj za obavljanje osnovne djelatnosti. Tu dolazimo do ogoljene istine ; ovakav sustav samo služi za financijsko servisiranje postojeće Antine piramide, nevažno je šta, ili ništa, ti amateri tamo rade.
Još mi je pokojni Vincek, pred svjedocima, pričao kako su u HZTK ljuti, jer pišem da je nonsens da taj isti Savez skupo naplaćuje knjigovodstveni servis kojega vode HRS-u, najam NAŠIH prostorija, mijenjanje namještaja u našim prostorima bez stvarnog i realnog razloga, samo zato jer to njima odgovara, i još puno drugih lipih stvari. Pomalo, doći će i one na tapet.
Čitam, za razliku od većine, sve materijale koje nam je poslao drug Laureat, za izvještajnu skupštinu. Tamo, crno na bijelo, piše da nisu potrošili ni jedan (predviđeni) euro na aktivnost starijih operatora ! Kad se tome pridoda da za jedino KV natjecanje prose donatore i mecene za nagrade, onda ovo ZAISTA NIJE HRS članova, nego loš servis za mladež (do 30 godina !)i bankomat-usluge od starijih članova. Ekspozitura Ferijalnog saveza Hrvatske, i loša, i neadekvatna, zamjena za pravi tehnički odgoj u školama, kakav je bio prije DR-a !
Ali, nije svako zlo za zlo. Svake godine imamo i restartanu reinkarnaciju pojma mladih ! Počeli su sa 18, već su došli na 30 ! Mašala !
Gledam spisak klubova i udruga koje su navodno oštancali nove operatore. Među njima i klubovi koji desetljećima imaju dva, tri člana ! Dokaz više da, ako su i organizirali ispite i tečaj, ti završeni tečajci su bili prepušteni sami sebi. Ide u prilog mojoj tvrdnji da se tečaj i ispit NISU organizirali radi ljudi (i mladih) zainteresiranih za radioamaterstvo, nego da se uzme dogovorena lovica od Saveza, i da se maše tim izvještajem gradskim, ili općinskim, ocima, za financiranje i dogodine, kluba kao narečenog izvora mladih.
Drug Laureat, i čelnici uzdaničkih klubova, su "doktorirali" na dovođenju tih metoda do savršenstva. I poslije Ante, Ante. Šah-mat.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja