A koliko je taj Njuškalo popularan, i omiljen, tamo se čak pojavio i jedan uređaj koji je (navodno) dobijen kao provizija za (prošlu) kupnju beneficiranih uređaja ! Ima se, mere se. Ta jedan prosti, narodni, čovjek je na stranicama OVOG foruma ustvrdio i dokazao kako su ti beneficirani uređaji ustvari bili debelo preplaćeni, s obzirom na obujam i količinu narudžbe.
A sad, kreće nova tura. Zamislite koja je to tlaka za bidne Nijemce, Talijane, Ruse, taman se ljudi naučili, i navikli na one stare beneficirane uređaje, sad će novi, samo šta nisu !
Kako znam da će sada ? Jednostavno, bliže se izbori, pitanje je da li će ista politička garnitura ostati na vlasti, a ta ista osigurava DRUŠTVENA sredstva za kupovinu istih ! Znači, sve šta se ima dogodit, dogoditi će se, najdalje, do polovice svibnja.
Ali, ima i "pozitivnih" sjećanja. Pričao mi je sudionik oslobađanja Knina, da su u zgradi općine našli dva Yaesu-a FT200 (ili 250).
Čovjek iz Makarske mi priča da im Centar za OiU, nakon rata nije htio vratiti klupske uređaje !
A drugovi sa Visa, tvrdili da je JNA odnijela amaterske uređaje ! A oni se nisu makli iz Centra za OiU u Kutu, među njima i AKL-ov kojeg smo im posudili. Poslije se to krčmilo, i prodavalo, u privatnoj režiji...
Ka i vokci po Hvaru.
Kad je počelo kolektivno ludilo, tipa D-star, poslije DMR, Damir Car je iz Zadra postavio logično pitanje, citiram, "što ne forsiramo normalan FM rad, ta imamo u klubu dvadesetak takvih uređaja?" Čovik pita javno, jednu notornu, očiglednu stvar. Brzo su ga poklopili "odozgo", jer caruje provizija, ne nužno u novcu, dobri su i uređaji. On, Kefa, Vincek, ja, ostali teška naiva iz Hlebina...
Za kraj, da vas malo oraspoložim, znate koji će klubovi prvi dobiti (kupiti) nove beneficirane uređaje ? Oni koji su od društvenih novaca plaćali članarine HRS-u ! Nije šala mala, nego opora istina. Oni su se ušemili, to im je već rutina !
Ima još, puna RABA...