Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Mon Apr 22, 2024 7:15 am

Čitam i nađem ono-očekivano! K5WE "uvjerava" svekoliku RA javnost da tamo na Austral islands nije robot nego čovjek! Zaista, sa FT8 smo doveli teatar apsurda na radioamaterske valove! Što je slijedeće? UI, prvo na ekspedicijskoj strani, a poslije i na strani lovca?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 23, 2024 7:00 am

Čim su se jutros razgoropadili sa TX7W, i rade sa oba operatora CW, učinkovitost 100%, a ne ka sa Reuniona ( ;) ), izgmizali su kupljeni hrvatski znakovi, i oni sa pasvordima, megavatskih remote postaja, i ostalih feuda, kupljenih državnim novcem. Ne pada snijeg da pokrije zemlju....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 25, 2024 5:12 am

Nasmijalo me noćas do suza, kako ruski amateri zovu FT ? "Dur mašinka !" Mi, stariji, znamo za izraz "dur marš", to smo naučili u ranom djetinstvu. Ovaj "ruski" izraz zorno opisuje ono što FT u biti jest, rad automata, samo naprijed...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 26, 2024 7:15 am

Ne smin više radit po noći ; svaku noć nađem po koji "biser" ! Rad remote-aša pod svojim američkim znakom, bez oznake Hrvatske, je postala praksa, na to se već i ne obazirem, oguglalo brajo. Upravo to oni i čekaju, da nam to postane "normalno" !

Drugo me ponukalo na pisanje. Kako je na Balkanu, pa i u Hrvatskoj, postala "normalna" praksa da drugi rade za kolege i frendove veze, slušam noćas gdje jedan poznati Bugar prvo uradi vezu za sebe, pa za frenda. I već kad sam počeo, u sebi, špotati Balkan, i Balkance, evo ti jednoga Rusa, koji to isto uradi, bez da trepne ! Nije mi bilo lakše, dapače. Znači, bolest je zarazna, širi se, i nisu joj još našli lijeka. Nije dobro.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 27, 2024 12:26 pm

Saga se nastavlja. Reafirmacija bratstva i jedinstva. Lik prvo odradi nekoliko veza stanica na sjeveru Hrvatske, onda dvije za BiH.
Tako i treba, nas dva brata skupa ratujemo, ne plač majko, ako poginemo... Bez pasvorda.
Ah da, zaboravio sam napisati, riječ je o ekspediciji sa Eastera, jutros nasabajle, na 14 CW ! Kuš' na me... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 01, 2024 8:09 am

Gotov je AO75 program. Urađeno je 1.323.194 veze, rekord koji dugo neće nitko nadmašiti. Po strukturi veza, CW 225.365 (17,06%), SSB 395.426 (29,88%), DIGI 682.311 (51,56%), SAT 13.723 (1%), i DV 6.277 (0,5%). 493 hrvatske postaje su ostvarile 14.501 vezu. 9A je završila na 21. mjestu, što je možda i realno. Mene osobno raduje što je u "prevaziđenim" vrstama rada, među prvih 10, pola stanica sa Jadrana ! Nekoliko 9A postaja su ostvarile odlične rezultate, u svjetskim razmjerima, na čemu im iskreno čestitamo, jer znamo kakvi su bili loši uvjeti po bandovima.

Ali, to nije sve. Jučer se dogodio utorak ! Slušam bratski gradski radio klub na bandu, ne vjerujem svojim ušima sinoć, u pile up-u za Easter ! Neće ovo izać na dobro. Još kad bi se uhvatili ažuriranja svog DXCC-a, kolpalo bi me, ta to je zadnji radio drug Goran, prije više od 30 godina ! Oće taj pasvord, oće... Sve banjičarska ruka radi, dakudaće... ;) ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 02, 2024 7:02 am

Ma bolje da nisan pisa prethodni post, na ovom topicu, navalija mobitel, zvoni, demantiraju, viču. Šta je, ljudi, di gori, pitan ja ?
Ka prvo, govori sugovornik, drug Goran je to radija prije 35 godin ! Drugo, ne čudi da zovu Easter, biće pobacali sve QSL-ke (po ugledu na njega ! ) ? Treće, nemoj prozivati drugove banjičare, ta oni su jedini provereni, samo oni mogu imat pasvord.
Ma isto, ja dumam, kako se čoviku životni put bliži svom neumitnom kraju, sve se vraća na tvorničke postavke !
Bome neće oni oštancani mulac zvat Easter, on je i oštancan samo za papir, kojim se traži određena lovica od HRS-a !
Ma isto mi je drago da su u AO75 programu uzeli učešće drugovi, kolege i bivši prijatelji iz gradskog bratskog kluba, ionako ih je 80% iz RK Split, oću reć, na prste JEDNE ruke se mogu izbrojit oni koji NISU ! ;) Tako i treba.
Zar nije JBT reka, na legendarnom govoru u Splitu (kojega san gleda i sluša sa stabla) da, gdje mi slabo radimo, neprijatelj se ubacuje!
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 05, 2024 6:59 pm

https://www.qrz.com/db/9A/W7MTH
Svašta sam u životu vidio i čuo, ali ovo ? Adresa u USA, i ispod piše Croatia ! 53-i stejt ? ;) Gdje su sada razni samozvani odvjetnici politike vrha HRS-a, koji je doveo do ovoga ? Imaju li imalo časti, obraza, poštenja i domoljublja ? Pametni Martin je, u njihovo ime, rekao da hrvatski eter nije hrvatsko nacionalno blago ! Tako zbori svak ko je cijeli rat prespava uz ženinu guzicu, a rat gleda na YUTEL-u.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 06, 2024 12:53 pm

Stari Splićani su govorili : Kurba jema i oči i uši !

Takovih, prefix/strani_znak (a da nije 9A/strani_znak) na DXCC listi ima preko 100
(slovima: preko sto).

Martin laže, i kola maže, bez da trepne ! Ne samo da laže, nego nas toliko drži za budale, da je mislio da će to čitatelji uzeti zdravo za gotovo !
Dakle, na najvećoj, MIXED , DXCC listi ima SVEUKUPNO 19 (hrvatski standardni književni jezik, latinica : devetnaest) stanica uopće, koje su uvrštene na listu, od najvećeg broja zemalja, do broja 100. Od tih 19, sve su zemlje RAZLIČITE, samo iz Hrvatske ima 4 znaka, jedan kupljeni, tri 9A/... !

Na CW DXCC listi ima JEDAN kupljeni znak u HRS-u, i jedan iz Turske, 9A/..... Osim ta dva znaka, koji se računaju kao entitet Hrvatska, ima još i HS0/OZ1HET, SVEUKUPNO 3 (hrvatski, latinica, TRI) !

Dalje nisam ni proučavao (SSB i DIGI), ali uzorak je jasan i poučan !

Baš kao što drug Laureat bubne da je iz CBM-a bilo 250 branitelja, tako je u Martinovom gnijezdu preko 100 znakova/ nešto... ?
Govorila je moja pokojna mater : Ko laže, taj i krade ! Ovi su iz momčadi koja je hrvatskom radioamaterstvu ukrala budućnost.

P.S. Tko je lijen sam tražiti, neka mi pošalje mail, poslat ću mu atačment, pisan mojom rukom, dokaz o Martinovoj laži. Dva spiska, jedan za mixed, drugi za CW.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 06, 2024 8:06 pm

Kako su me neki pozivatelji na mobitel raspizdili svojim lažima, otiđoh i na DXCC SSB, da potvrdim da pametni Martin laže ! Dakudaće !
Cijele 4 (hrvatski, latinica : ČETIRI) postaje !
Dakle, 19 mixed, 3 CW, i 4 SSB, suma sumarum, 26 postaja ! U laži su kratke noge, a u cara Trajana kozje uši. Sad se bojim za Martina nazionale, da negdi ne zapne svojim nosom od Pinokia. E moj majstor Gepetto, moga si ga malo kraćeg napraviti... ;)
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK