Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Thu Jan 25, 2024 1:05 pm

https://www.hamradio.hr/sto-je-hrs/
Još uvijek nema spiska plaćenih članarina za 2023 ? Šta je majstori, zapela štela ? A tako vam je fino išlo u prosincu 2020 ! Nije podmazano ko onda? Ne brinite, podmazat ćemo, imamo još graša i drnča! Sve za voljenog predsjednika, predsjednika ni za što!
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 26, 2024 6:05 am

Pozdrav,
Šta reći...koju poluku posrati....
Mirko, ostavi se ti lijepo ovoga što radiš, nije to za tebe...
Uštedjeti ćeš živaca sebi a i drugima...
Da ti pojednostavim, zbog takvih kao što si ti ja sam odavno prestao biti sudionik ovih KV derneka...
Zašto, zato jer si ti kao komisija daješ za pravo svjesno kršiti pravila natjecanja zato jer ti misliš da je to dobro.
Pa ne možeš ti reći ovaj put je prošlo, a drugi put neće!!!
Znači, greške koje si dokazao puštaš da prolaze iz nama nepoznatih razloga i onda u pitanje dovodiš postupke koje su u skladu sa objavljenim pravilima zato jer ti misliš da je to upitno!
Ja ti predlažem da makneš kompletno pravila, pa onda nakon natjecanja sam odlučiš što je dobro a što nije, čemu uopće pravila....
Dakle, ako ako si ustanovio, a jesi, kako kažeš po prijavljenim frekvencijama iz CAT-a da su određene postaje kršile frekvencije rada predviđene u pravilima onda moraš diskvalificirati sve te postaje, ne samo onu koja je pozivala već i one koje su joj se javile. Zamisli situaciju gdje ja idem u krađu i pozovem tebe... ajmo Mirkone idemo maznut 3.elementni beam sa krova Dalmatinske, pa pozovem još nekoga da nam da ruku jer je beam teško skinuti. I naravno u toj raboti nas ulove, završimo na sudu i sada se ti braniš sutkinji, ah gledajte, Adam me nagovorio da idem sa njim u krađu, zatvorite samo njega...Nadam se da sam ti dovoljno plastično predočio koju glupost si napravio...
Onda ti navodiš da je upitno to što netko po svom nahođenju prijavljuje svoj rezultat za određeni klub bez obzira što i nije član toga kluba.
Pa tako piše u pravilima...
Naknadna pamet...ili što?
Pa promijenite pravila ako to nije ispravno a ne laprdati kako to nije dobro bez obzira što pravila to izričito tako i dopuštaju.
A ova ideja o sankcioniranju favoriziranja, e tek tu bi volio vidjeti inteligenciju koja će to jednoznačno dokazati...
Ne razumijem zašto se želite zapetljati u nešto što je jako teško dokazivo.
Ti si vjerojatno premlad da se sjetiš pokojnog Leona i njegovog sumnjivog pojavljivanja sa jedne lokacije i davanje druge županije.
Iako je to po nekim inputima bilo očigledno, jednostavno nije bilo dokazivo tada jer se nije koristila tehnologija koja je to mogla i dokazati, pa je i njegov rezultat prošao.
Izmišljanje tople vode a hladna ti curi iz pravila...
Daj pogledaj kako su vremenski složeni termini... po tome kako piše, sve veze koje se održe od 29-30 i 59-00 minute spadaju u koji period
Zaključak, pusti se ti toga...
;D
QV

Adame, care, ostavio si me bez slova, kamoli riječi, najveći si, bolji si od najboljeg alkara, koji ima tri sride... !
Naročito si me razniježio s zornim primjerom "bima sa krova Dalmatinske 12" ! Ta relacija me je podsjetila na poslanje krovnog Saveza, koji to odavno više nije. Mogao si spomenuti i Ringo rangera koji je bio gore ! ;)

Ne da sve tvoje napisano potpisujem, nego si sublimirao moje pisanje, zadnjih 20-ak godina, Renijevo, i još par slobodomislećih ljudi.
Tvoje pisanje ima veliku težinu, jer ti si, izgleda jedini, odlučio prvo pomesti u svojoj, istarskoj kući, i zato si velik.
Da se ne bi moji pusti istarski prijatelji naljutili, pod tim ne mislim da je Istra i njeni amateri izvor, žarište, ili rasadnik tih pojava, svi predobro znamo da je to ono što mi , od pamtivijeka zovemo Balkan, i balkansko ponašanje.
Svi bi htjeli biti, prvi, ili uz njega, a onda pucaju moralni i neki drugi limiti. Čak i u bezazlenim fildžan KV natjecanjima. Onda razumna osoba samo može zamisliti što se radi u velikim i značajnim natjecanjima.
Dobro si izvadio iz naftalina "slučaj Leon", imao sam tu privilegiju da sam s njime to osobno raspravljao ; naravno da je svatko od nas dvoje ostao na svojim pozicijama, i nakon razgovora.
Govorila je moja pokojna mater da kurvi ne moraš reć da je kurva, ona to predobro zna !

Da za danas zaključim, po ovoj temi, sve je rečeno, koga svrbi, nek se češe, samo ću po n-ti put ponoviti da od glave riba smrdi. Kada Savez vode likovi koji promoviraju nepoštenje, amoralnost, i stalno kršenje zakona, jedan Mirko se samo odazvao na taj poziv s vrha ! Možda on osobno tako i ne misli, ali slijedi vođu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 26, 2024 1:23 pm

Mirko,
Pogledaj si strukturu rečenica u tvom odgovoru:
Možda se...
Čini mi se...
U više scenarija...
Bitnije je...
Kada bi...
Praksa u CQWW..
Svatko ima pravo...

Koliko se ja razumin u atomsku fiziku, Adam ga prca u svezi kompozicije rečenice, i izričaja, na hrvatskom jeziku ? :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 30, 2024 3:02 pm

Dragi svi,
hvala vam na prijavama za novu sezonu Lige potapanja brodova.
Kako bi mogli upoznati malo bolje timove i kreirati grupe i raspored bitki molimo vas da ispunite google forms na priloženom linku do subote, 3.2.2024
https://forms.gle/mYmZH7RZnEGtzTKW8
Raspored bitki biti će vam poslan najkasnije u nedjelju 4.2.2024. pa ne zaboravite provjeriti mailove koje ste naveli kao kontakte.
73,
Josipa

Ovo mi šalju ! Jesu li skroz popizdili ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 01, 2024 7:32 am

Martine dokle ti nas misliš lagati, soliti nam pamet i praviti nas ludim? 73 de 9A2M, Hrvoje

Dokle god ga za to budu plaćali, ili "kupovali" za siću, i davali mu šansu da se predstavlja pametnim.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 01, 2024 9:57 pm

Ako je on glasnogovornik Saveza, onda je stvarno sve ošlo u neku stvar. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 01, 2024 10:34 pm

Odavno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 02, 2024 3:03 pm

Ne bi bilo loše prije nazivanja nekoga lažovom provjeriti činjenice.
Nisam potpuno siguran ali do prije 15ak godina HAKOM je organizirao ispite za radioamatere te iste naplaćivao. Trudom tadašnjih predstavnika HRS-a (mislim da je tada predsjednik bi Petar 9A6A)

Reče provjereni demagog, drug Laureat, i ostane živ! I ptice na grani znaju da Pero od 2007. nije više bio predsjednik, a on to ne zna? Ne, neko treba nekome dati nezasluženi kredit !
On i pametni Martin su svrnuli vodu na svoj mlin, kako im paše ! Što ne izjavi javno koliko mu je ostalo tečajaca na zadnjem tečaju u RK Marjan ? A uzeo novce od HRS-a po tom osnovu ?! Kad je prije toga bio, predzadnji, tečaj ? Koliko ih je ostalo od njega ? I tada se potegla para od DPZ-e. Za što ? Za maglu ?
Drug Laureat zna lagat, ali, najčešće ne laže ; on izvrće činjenice u korist vlastitog probitka i probitka onih sredina gdje se samopostavio za odgovornu osobu. Zaobilazi istinu, gdje god može. Demokratičnost odlučivanja i transparentnost rada su za njega španska (ili španjolska) sela. Bez šlepera sa QSL-kama.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 03, 2024 7:31 am

pod MI mislim na veliku većinu članstva koja šutljivo čita ovaj forum i koja je izrazito nezadovoljna radom i postupanjima u Savezu. S puno njih sam u kontaktu, ljudi jednostavno ne žele ovdje pisati jer vide da to nema nikakvog učinka. Isto tako pod MI mislim i na sve one koji su dobili kaznu i trajno su izbačeni s foruma.

Dobro, i točno, je Hrvoje odgovorio pametnom Martinu, samozvanom odvjetniku i portparolu vladajućih. Laureat je isuviše perfidan se bi se javno pokazao. On istura jurišnike tipa Martin, potrošnu robu, rekli bi vojnici, "bombardovanje pre nastupa pešadije". Sve im je zaludu. Ljudi su odavno progledali, samo se skanjivaju javno progovoriti, i svjedočiti istini. A što se datum izborne skupštine bude bližio, teror, cenzura i blokada svih relevantnih informacija će biti to veći.
Na primjer, da li ste igdje mogli pročitati koliko je HRS, osobnom odlukom predsjednika, dao novaca za ladanje u istarskom hotelu ?
Koliko je sufinancirao osobne KV ekspedicije u inozemstvo ? Koliko je potrošeno na vokce ? Nezakonito i amoralno izglasavanje i isplata dvije božićnice za jedno te isto radno mjesto ! Konzultirao sam pravnike, specijaliste za radno pravo. Krste se lijevom i desnom ! Jedan me je pitao : A di se to desilo, u Burundiju ?

Jučer nas je vrijedni Neno izvijestio da su (konačno) zaslužene IOCA medalje na putu prema osvajačima. I budala znade, na početku godine, da to mora isporučiti dobitnicima, iza 31.12. Stručna služba, i predsjednik, obje "odgovorne" osobe Saveza to nisu bile predvidjele ! Potvrđuje se moj stav, sa skupštine 2016.g. , da je vrh HRS-a samo bio monolitan u nakani da program otme Emiru, šta se s njime poslije događa, to je njima nevažno. Standing vladajućih na IOCA listi to samo potvrđuje, od predsjednika, do članova IO-a i NO-a, tu su jedinstveni, ne interesira ih. Sve ostalo je rezultanta takvog stava i ponašanja.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 08, 2024 10:16 am

Nije dobro.
Ne zato što su stigle IOCA medalje, nego su me ženske iz Dalmatinske 12 šokirale ! Došlo u novoj kuverti ! Ili im se, stubokom, okrenila pamet, ili je Neno kupija iz svoga žepa ?! Nijedan od ponuđenih odgovora me ne zadovoljava. Jer, nisu zaludu fratri rekli: Daj mi dite do dvanaeste godine, onda ti ga vraćan (on je za vike moj)! Ta zar nije američka uzrečica da staroga psa ne možeš naučiti novim trikovima ?

Ni to nije sve ! Raspitujem se kod prika u metropoli, jesu li maškare preuzele HRS? Jok, veli jedan, samo su maznuli Evidenciju vremena provedenog na radu! Šta će in, kad je prazna, naivno upitah. E baš zato, veli prika, lipe tvrde korice, jednomu triba za dite u skulu, za lektiru.

Ali, ni to nije sve ! Pitan koga će spalit u utorak, na misto Krnje. Nije bio težak izbor, veli prika, remote pokretna postaja ! Nisan tija pitat koja, nije kigijenski. Budemo saznali, ionako se na Balkanu sve sazna, pa će i to. Samo triba poživit, i redovno prat uši.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK