Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Dec 07, 2023 7:17 am

Evo jedne SF priče. Odigrava se prije 30 godina, na kontrolnoj točki HVO-a, na Čulama, iznad Mostara. U gluho doba noći, službujući vojni policajac zaustavi jedno osobno auto, i zatraži dokumente, i pregled vozila. Vozač izađe iz vozila, a iz policajčevog vozila trešti : I tebe sam sit kafano... Policajac prepozna vozača, pukovnika HVO-a, i stade se ispričavati. Ovaj mu odgovori : To, što ste me zaustavili, to je u redu, radite svoj poso, ali, ovo, pa pokaže na njihov radio u autu ? Aj, se ti napi na Arsena Dedića, spremno odgovori policajac !
To me podsjetilo sinoć, kad se napunila i peta Arena, koncerta Prijovićke. Njoj, njenoj marketinškoj ekipi, i kompletnoj momčadi, kapa do poda, kao profesionalcima. Mene golica nešto drugo, opora istina. Oni, koji sisaju i ovaj sistem, imaju dobre državne plaće, i puste pogodnosti , seruckaju kako to nije in, nije "hrvatski", sve napadaju, osim onog što je istina da narod to sluša. Hrvatski, latinica, uvijek je slušao, i slušat će što mu srcu drago, a na nametnute standarde i "službena" mišljenja i stavove onih kojima je predobro, se ne obaziru.

Zadnjih dana narod sve više ronja o privilegijama škurih i Ukrajinaca u Hrvatskoj, ronja protiv zapošljavanja, potpora države poslodavcima, sufinanciranja i plaćanja stanarina i režija, svega onoga, o čemu hrvatski radnik može samo sanjati. Odavno je hrvatski radnik, u svojoj državi, građanin drugog reda.

Javili su mi se dvoje iz Njemačke i Austrije. Tamo su išli prije 8 - 9 godina, trbuhom za kruhom. Vele, jednoglasno, vraćamo se ! Šta je, pitan ja, iako slutin odgovor. Nije to više to, složno odgovaraju, migranti su nan oborili nadnice a troškovi sve veći !
Dobro san ja pisa, zadnjih par godin, da ćemo mi morat pomagat bidne Nijemce ! U nedilji Caritasa, na nedjeljnim misama, umisto lemozine za Bosnu, davaćemo za Švabiju...

Ima još puno lipih stvari, samo ne smin kazat. Kako ću napisat da je neko sprejon nacrta minaret na katedrali u Hvaru, kad to nisan vidija, a glasila šute. Šta su mislili , da će Hrvati mirno gledati kako im stoljetni trud rastepaju mladi, podobni, i na šolde ingordi, fićfirići, koji ne osjećaju ništa za Hrvatsku ?

Ima još, ali (za sada) moran mučat...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 08, 2023 3:36 pm

Sinoć na TV Jadran predstavnik pogrebnog poduzeća Lovrinac govori da nemaju radnika za ukop, da su već raspisali nekoliko natječaja, nitko se ne javlja, već su počeli razmišljat o škurima ! Plaća priko iljadu euri, jedan topli obrok, božićnica, uskrsnica, regres za GO, dar za dite !
Ajde, naučit će ih zlamenovat se, Oče naš, Zdravo Marijo, Slava ocu, i Pokoj vični...
Dobro je reka moj prika iz Garde : Samo šta nisu napravili minaret na Lovrincu !

Jeben te Smoje, po sto puta, bija si miljun posto u pravu ! Da Pilipinci........... :(
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 09, 2023 6:14 am

Oduševija me naš premijer. Slušam ga jučer na HR, veli, šta se seljaci bune na činjenicu da je eutanazirano 35.000 svinja, kod nas ih ima 950.000 !!!
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 10, 2023 7:02 am

https://www.index.hr/magazin/clanak/13- ... n_ostalo_d
Tako će, do koju godinu, pisati naslovnice u Hrvatskoj, 13 tisuća ljudi na nepalskoj, malezijskoj ili filipinskoj noći. :(

Lažna je dogma, koju proturaju neki, dobro plaćeni, novinari da obojeni dolaze raditi na mjesta na koje Hrvati neće zbog male plaće ! Krupni kapital, i uopće poduzetnici, već godinama ucjenjuju hrvatskog radnika malom plaćom, ponavljajući mantru "Ako ti nečeš, ima tko hoće!" Dakle, strani radnici, slučajno migranti, su poslužili samo kao sredstvo za obaranje realnih, tržišnih nadnica.

Pišu o asimilaciji, utopijske priče. U srcu Njemačke, o tome sam pisao bezbroj puta, postoji turska enklava, prve, druge, i treće generacije gastarbajtera, koji se nisu nikad asimilirali, ne žele, niti hoće ! Zar nije Angela Merkel, na odlasku, rekla u Bundesratu da su bacili stotine miljardi maraka na projekt kulturne asimilacije koji je propao. Propao je jer Turci šalju samo cca 20 % djece u njemačke redovne državne škole, ostatak "uče" vjerski vođe, možete zamisliti šta, i koliko.
Isti problem imaju i Nizozemci, Belgijci, Francuzi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 11, 2023 6:24 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/fot ... i_ostalo_d
Ljudi bili na predvojničkoj obuci, dobili na revers, pa zaboravili vratiti. Umjesto da ih pohvale, u nas profesori, doktori i inžinjeri ne znaju baratat oružjem.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 16, 2023 6:20 am

https://www.index.hr/sport/clanak/preds ... ajnovije_d
Ovo kao da čitam priču o grupi TNT ! Koga on zajebava ? Ljude slobodne pameti sigurno ne. Oni su pridonijeli da je Hajduk stalno u minusu !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 17, 2023 12:31 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 18, 2023 7:12 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukr ... _d_vijesti
Diraju bidne ljude, dok kafenišu... Šta ne dođu u Dalmaciju, sa 20-ak autobusa ? ;) ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 20, 2023 9:17 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hnb ... ajnovije_d
Običnom hrvatskom čovjeku je svejedno, 200, ili 964, sve se svede na južnoamerički model, što su dokturovi savjetnici nagovarali, da Hrvatska mora ići baš tim putem ! Usput su svi ti "savjetodavci" zadržali pasoše onih zemalja, odakle su došli ; prvo odstupnica, a domovini kako bude...
Da je analizirati i sudionike rata u Ukrajini, ginu, i bore se oni koji nemaju ništa, i njih se savršeno hebe, jesu li financijski moguli ruske, ili ukrajinske nacionalnosti, da li su kršćani, hrišćani, židovi, ili ateisti.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 21, 2023 9:15 am

Dakle, jučer sam doživio da me u Studencu, tobože, uslužuje Pilipinka. Ne zna jednu jedinu riječ hrvatskog jezika. Pričam malo s (hrvatskim) osobljem, svi govore isto, i mole da im se ne spominju imena : Gazda plaća te škure minimalac, one se nešto muvaju, ali nitko ne vidi efekt tog muvanja ! Ono što se osjeća je nepobitno, smanjuju nadnicu hrvatskom radniku, bez svoje krivnje, ali je tako !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK