Naivac moj, odnos poslodavca i radnika je kao prvi rendes zaljubljenog para, svaka strana pomnjivo gleda, dokle ima namjeru ona druga strana ići.
Pisao sam već, prije 5-6 godina, tadašnji vlasnik Blue sun hotela, je bio uvezao 5 "vrhunskih" kuhara iz Indije, i rasporedio ih po svojim objektima po Hrvatskoj, od Bola, preko Brela, Paklenice, do Zagorja.Nema sindikata, radnog vremena, pitanja kolika je plaća, radno vrijeme, radnička prava, smještaj, prehrana.
Poruka hrvatskim radnicima je bila kristalno jasna, ili ćete raditi koliko, i za koliko ja kažem, ili ću vas zamijeniti ovakvima !
Naravno, poslije se ispostavilo da nisu ni KV, ni VKV, a kamoli vrhunski kuhari, nisu, u našim uvjetima, mogli biti ni pečenjari, ali efekt je postignut, Hrvati su bili stjerani u ćošak, ili šuti i radi, ili daj otkaz, putovnicu, i teraj mala ovce preko brijega...
To nam je surova stvarnost, to nam je priredila Vlada, ne ova, nego sve poslijeratne, jer su štitile kapital, a ne radnike. može biti samo gore, bolje ne bude.