Čitam zapisnik IO i ne mogu se oteti utisku kako HRS ima dvostruka mjerila :
Kad su u pitanju inozemne putovanja i dnevnice za "odabrane" onda imamo
"Buduće konferencije i dalje će se odvijati uživo - HRS je glasao za uživo"
a kad je riječ o "domaćem terenu" i "raji" onda se donosi odluka o
"održavanju elektroničke skupštine" ( u prijevodu sve pod tepih, nema diskusije, nema javnosti ) .
Puno ljepše izgleda na izvješću kad se kaže da je u radu skupštine sudjelovalo XX izaslanika nego kad se uživo čeka pola sata da bi se počelo sa krnjim kvorumom jer nema pravog kvoruma.
Neke će šokirati i činjenica da je odlučeno isplatiti otpremninu bivšoj tajnici u iznosu od (samo) 1.327,23 EUR
Naime, "u slučaju prestanka radnog odnosa zbog odlaska u mirovinu radnik nema pravo na zakonsku otpremninu. No, moguće je ugovoriti ugovorom o radu ili kolektivnim ugovorom, odnosno propisati pravilnikom o radu ili odlukom poslodavca da radnik i u tom slučaju ima pravo na otpremninu."
Bilo bi lijepo da je u zapisniku napisano na temelju čega je odlučeno i zašto baš taj iznos. Kada će kolektivni ugovor, pravilnik o radu i slični dokumenti ugledati svjetlo javnosti?
Posebno jadno izgleda kad se u istom dokumentu osobi koja još nije ni "pustila korjenje" već isplaćuje (maksimalni neoporezivi iznos) 663,62 EUR i to iz vlastitih sredstava !!! Nije beg cicija. A dogodine su i izbori. Trebat će podrška birokracije.
Naravno da je i ove godine, prema već ustaljenom režimu, prema HZTK išao program rada za sljedeću godinu koji još uvijek nije potvrdila skupština i naravno da se onda sve svodi na puku formalnost. Ako to nije prejudiciranje rezultata glasovanja i vrijeđanje digniteta zastupnika u skupštini onda ja ne znam što je. I onda se neki čude što ljudi ne dolaze na zasjedanje skupštine.
Godine prolaze ali HRS ostaje dosljedan. Kao što reče Bandić - izabrali ste me na 4 godine i sad nemate više što pričati (iako Statut HRSa kaže drugačije - ali tko ga je uopće pročitao ?!? ) .
Novodošla pomoćnica ima pravo na božićnicu ako bude zaposlenica 23.12. i odlučili smo je isplatiti iz vlastitih sredstava HRS-a.
Users browsing this forum: Google [Bot] and 9 guests