IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a2jg » Mon Sep 18, 2023 8:33 pm

Eno, nako mog pisanja, izašlo je na vidilo da E77DX nije napravio 50 veza, nije ni poslao dnevnik Neni, mi zalud krečili... Ali odma se javi njegov advokat, koji ga pravda, a svi sve znaju, čitaj, drži nas za budale.
Ovo mi je, ove godine, jubilarni, deseti, koji, ili nije poslao log, ili nije napravio 50 veza. Bedastoća je da se ovako "kažnjavaju" lovci, ali to je bumerang.
Interes će biti još manji, u korist i htijenje onih koji bi najradije da se IOCA program ukine.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 18, 2023 8:40 pm

Der feind hort !
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Sep 19, 2023 6:09 am

Ne Reni, oni nisu moji i tvoji neprijatelji, oni su kao dijete koje dobije igračku, a ne zna što bi s njom. Imamo sreću s IOCA managerima koji su to vodili/vode odlično, i daju puno truda, i osobnog štiha da bi to funkcioniralo.

Na žalost nas lovaca, u vrhu HRS-a i u Stručnoj službi je bila uvijek (ne)skrivena figa u džepu. Dokaza je bezbroj. Jedan od posrednih dokaza ti je i da nitko od te vrhuške i samozvanih elitista tu ne sudjeluje. Nije to HRS KV fildžan natjecanje, gdje će raditi 4 puta po pola ure, klupskim uređajima, kilovatima, golemim antenama, i onda se kurčiti iduću godinu dana trofejem osvojenim na SVOJ znak. O tome je noćas pisao moj imenjak 2GA, citiram ga,
Ja sa svojom opremom i antenama koje sam "financirao" iz vlastitog džepa ne mogu "konkurirati" drugim single op natjecateljima koji koriste tuđu opremu i antene, a ne svoju vlastitu, ... time je forma natjecanja narušena u osnovi, jer nemamo barem slične osnovne uvijete za rad.

Bilo bi ružno reći da su svi Balkanci muljatori, ali, pričajući desetljećima s amaterima širom svijeta, stekao sam dojam da je to pojava pretežita u zemljama bivšeg socijalističkog bloka. No, to je jedna druga tema, zahvalna, bez daljnjeg, o kojoj bi mogao napisati roman, samo ne ovdje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 20, 2023 9:13 am

Saga se nastavlja, mogu se samo ponavljati, i dosaditi svim čitateljima... Situacije se, maltene, ponavljaju svaki dan. Neno hrabro izjavi da ima i onih veza "obojeno sivim" koje se ne priznaju aktivatorima, ali priznaju lovcima za godišnju nagradu ! Ali, priznaje, takvih je u 2020. bilo dvije !
To je upravo poanta mog pisanja ! Ja takvih veza svake godine imam dvadesetak ! Jedne godine sam se žalio Neni, on mi odgovorio da zaludu ja imam QSL kartu od 9A/Z35M/p sa Korčule, kad on nije poslao log !
Ovakvim stavom se diže na pijedestal formalizam, a ne potiče normalan rad, sa što više stanica, i sa što više hrvatskih otoka !
Neki dan sam radio 3GVD/p sa Tijata, nema obješenog log-a, sigurno nije skupio potreban broj veza, ali zašto ne honorirati trud i vrijeme lovaca ? Dobro je to primjetio imenjak Boris 2GA, to bi se MORALO priznati, honorirati i poticati.
Pisao sam već, da je, prije desetak godina jedan Austrijanac radio sa Golog otoka, i sa Grgura, sa svakog učinio dvadesetak veza, ljudima odgovorio na primljene QSL-ke, za održane veze, i gdje je tu problem za priznavanje novog CI-a ? Samo nepriznavanje dovodi do negacije i statusa primljene QSL-ke, kao jedinog dokaza o održanoj vezi. Sve ostalo spada u domenu van pameti.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 21, 2023 1:20 pm

I šta bi ja sada trebao, nakon pustih mailova i telefonskih razgovora, a sve zaludu ? Dignit ruke, ka Talijani 1943 ?

Ja vidim di je problem. On leži u mentalnom sklopu pojedinca, koji ne može pojmiti da, kada bi sve išlo po pravdi i po božju, par stanica sa obale bi uvijek bile prve ! To oni ne mogu svariti. Najteža ljudska bolest, koju je Šekspir secirao, te zatim veličanstveno opisao u par svojih djela, zavist. Davno napisah, to je neizlječiva bolest glave, sreća u nesreći je da nije priljepčiva, pa nema straha ako sjedite blizu osobe X.

Namjerno (još) neću objaviti spisak, jer će i ovo malo šta još priča sa mnom, prekinuti. Govorila mi je pokojna mater da se niko ne ljuti na laž, nego na istinu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 22, 2023 8:54 am

I jutros sam poslao dva maila, molbe, požurnice, ni sam više ne znam kako da ih nazovem. Ljudi su gluhi, slijepi, i mutavi, jednom riječju, neosjetljivi na potrebe okoline kojoj pripadaju. Ja bi na to još dometnuo, interesantno, do jedan inkriminirani lik NIJE završio tečaj "po božju", grija klupu 6 mjeseci.

Isto ka šta se instant kava ne može mjeriti s turskom, tako ni instant operatori sa pravim.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 23, 2023 6:26 am

Periodički, u ne velikim razmacima, sjednem i napišem QSL-ke za 9A, i države bivše YU, da prijatelji i susjedi ne bi dugo čekali. Mislim da je dobra navika, da se slučajno ne ogriješim o susjede i komšije. Jer, što kaže naš narod, svojta ti je, redovito, daleko, a susjed je tu, kraj tebe.
I taj susjed bi se trebao dobrosusjedski ponašati, pa kad dođe u našu domaju, da se ničim ne ogriješi o pravila lijepog, kulturnog i dobrosusjedskog ponašanja.

Svjedoci smo erozije morala i lijepog ponašanja u društvu, gdje god da se okreneš. I, što je najgore, za prekršitelja se odmah nađe čopor "advokata", za onoga tko je prav, redovito - nitko.

Primjer sa dozvolama za rad ARS-e, logovima za IOCA, 9AFF program ili SOTA, na našu žalost, samo potvrđuju da nam gosti i susjedi ne uzvraćaju pažnju, čast i lijep odnos, kako mi gajimo prema njima. I budala vidi da to nije dobro, i da neće izaći na dobro. Biti ćemo prisiljeni preispitati svoj odnos prema njima.
Jer, ni u Svetom pismu nema naputka da tko tebe kamenom, ti njega kruhom...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 23, 2023 12:32 pm

Pozdrav Koki,
svoj Logbook vodim Online preko QRZ.com stranice koji je transparetan ali za običnog korisnika nema mogućnost export-a Log-a u ADI format. :(
73's
Igor
9A4CD

I šta sada ? Ovakvih mailova imam (svake godine) 10 do 20. Ko je onda prvi, u godišnjem plasmanu, onaj koji ispuni formu (koja nije Deset zapovijedi, uklesanih u kamen sa Sinaja) , ili onaj koji ima najviše punata i veza ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 24, 2023 11:23 am

Koki, dobro jutro !
Izvini, potpuno sam zaboravio na logove. Neni sam slao logove za ovu godinu. Čekam samo još dnevnik od Peca S54W, pa i to čemo sredit tekom ove sedmice.
Prijatnu nedelju tebi i tvojima !
73's de Milan S58MU

Svi smo mi djeca socijalizma, drugarska kritika (još uvijek) pomaže. ;) Strpljen-spašen.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Sep 24, 2023 2:30 pm

Borba do zadnjeg loga :!: :o
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK