https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... g76120#newBebek (dobro) pjeva : Što je meni ovo trebalo ? Dobar sam i sa Nenom, I Matom I Ivom, ali, brate mili, treba stvari reći po istini. Kao prvo, ovo je samoreklamiranje, i reklamiranje svog proizvoda. Svojedobno mu je HRS vrhuška obećala dobru prođu, ako donira par komada u sklopu YOTA 2022 (šapnula mi je ptičica iz Karlovca), pa stoga cijenim da je moderator dobio mig odozgo da se ovakav post propusti.
Dokaz više da nismo svi jednaki u HRS-u, ima ih i jednakijih, pogotovo ako su u RKZ-u. Govorila je moja pokojna mater da ko je bliže oltaru, bolje misu čuje.
O samoj temi bi se dalo diskutirati, ali se, u principu, slažem s Matom, tko ne zagrije stolicu, ne nauči telegrafiju. Pripadam onoj sretnoj generaciji iz 1965. , od nas pola je znalo telegrafiju prije nego što smo se upisali u klub ! Kako ? Stajali smo godinu dana prije vani, i kroz otvoreni prozor slušali kako stariji kucaju na zujalici. Kurioziteta radi, za kucanje na zujalici, se trebalo zapisati, tjedan prije, baš kao i završenim tečajcima III klase, po dva mjeseca prije za rad iz PPS-a !
Toliki je bio interes.
Nisam dežurni brojač ičijih veza, ali imam neodoljiv dojam, da, oni koji se kunu u telegrafiju, sve više rade FT4/FT8.
Za kraj, da ponovim davno napisano, pokojni Milan je bio kupio CW reader, nije išlo, kad sam kupovao novi uređaj, službujuća komercijalistica me upita : Zašto nećete dati još 80 eura za pločicu, sve vrste digitalnog rada i CW reader ? Pristojno sam joj odgovorio da bi se rađe ostavio ovog divnog hobija, nego to učinio.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja