Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Wed Aug 30, 2023 8:35 pm

1. Dobro sam pročitao i dobro sam upućen u "DXCC awards rules"
2 Nazvao sam te glasnogovornikom jer se nitko osim tebe iz IO HRS-a ovdje na forumu ne obraća članovima (davno si napisao da forum i nije zamišljen za
komunikaciju između članova i IO)
3. Zato sam se obratio direktno i Stručnoj službi i IO u vezi različitih slučajeva - otpilili su me sa lažnim argumentima
4. Za pozivnu oznaku 9A8DV sam se raspitao jer smatram to svojom građanskom dužnošću (Zašto se nitko iz IO HRS-a nije pobrinuo za to?)
5. 9A5SSS je samo jedan od jako puno pozivnih oznaka koje je amenovala Stručna služba HRS-a i izdala PPO-e
6. HAKOM im je na osnovu PPO i potvrde o prebivalištu u RH izdao Dozvolu
7. Kako je moguće da se radioamateru koji nikada nije nogom kročio u RH izda Potvrda o prebivalištu? Na kojoj adresi su oni prijavljeni?
8. U HRS-u postoji registar tih izdanih (prodanih) pozivnih oznaka. Ako su se ti stranci sami ili ih je netko drugi prijavljivao lažno na neke adrese onda je to
protuzakonito i kažnjivo
9. Sada dolazimo do HAKOMA. Oni kod izdavanja dozvole podatke o PPO i prebivalištu ne provjeravaju.
10.Objavite spisak tih prodanih pozivnih oznaka. Onda ćemo moći HAKOM-u uputiti dopis i saznati istinu.
11. Točku 10. nikada neće ispuniti.

Hrvoje, srčeko, Hlebinac moj, znaš zašto smo ja i moja generacija u pučkoj školi morali znati (skoro) napamet Sluga Jernej in njegova pravica ? Zato da shvatimo da, bacili nas u oganj, ili nam stavili užarenu krunu na glavu, kao Matiji Gubcu, mi pušimo, oni dobijaju ! Mi dobili sve bitke, i rat, oni sve blagodati, beneficije, sinekure, posao za kćer, sina, unuka i unuku. To je model postupanja komunjara, njih 90.000 , plus potomci, prvog nasljednog reda, kojima je to u genima. Tak veli Joža, ali Manolić.

Sve sam ja to, prije više od dvije i po godine poslao HAKOM-u, ali od tamo muk. Zašto je muk, a propulzija golema, možeš saznati samo na jedan način, da me nazoveš.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 31, 2023 7:11 am

U moru informacija, za trenutak mi je promaklo i ovo :
Pitaš: ''by what rules could he (9A5SS) win DXCC awards?''
Očito da nisi pročitao ''DXCC awards rules''.
DXCC pravilo 6. stavak a)
''Each contact claimed for DXCC credit must include contemporaneous direct initiation by
the operator on both sides of the contact. Initiation of a contact may be locally or by
remote.''
Google prijevod: Svaki kontakt koji se traži za DXCC kredit mora uključivati istodobnu
izravnu inicijaciju od strane operatera s obje strane kontakta. Iniciranje kontakta može
biti lokalno ili daljinski.
DXCC pravilo 9. Station Location and Boundary: stavak c)
''QSOs made with legally licensed, remotely controlled stations are allowed to be used
for DXCC credit.''
Google prijevod: QSO napravljen s legalno licenciranim, daljinski upravljanim postajama
dopušteno je koristiti za DXCC kredit.

Naravno da je ovo pisao pro bono odvjetnik HRS-a, pametni Martin.
Martine, svi znamo da je DXCC program američki, da su znakovi iz Hrvatske prodavani isključivo Amerikancima, te da su se SAMO Amerikanci pojavili na DXCC listi s hrvatskim znakovima, sve rađeno remote.
Znači, čak smo (u njihovim očima) gori od Puerto Rica i Haitija, gdje postoje remote stanice za rentanje i korištenje, ali se nikad nitko nije pojavio na DXCC listi, radeći od tamo, i neće.

Nije Hrvat bedast, zna što je bob, a što pop. I ne moraš se groziti prijetnjom za tužbu zbog tobožnje klevete, ljudi samo pišu istinu. Kasno, ali časno. To su branitelji hrvatskog identiteta i suvereniteta, a ne ti, i takvi kao ti, o poslodavcima sam sve rekao.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 01, 2023 9:07 am

Jedini izlaz vidim u tome da HZTK prestane financirati HRS. Ta tvorevina koja se prije pada berlinskog zida zvala Tehnička kultura a nakon toga je samo promijenila ime u Zajednica tehničke kulture ne egzistira više nigdje na balkanu osim u Hrvatskoj.
Kada ona ode u ropotarnicu povijesti, otići će i svi oni koji su sada na vlasti u HRS-u jer od ostanka u njemu više neće imati nikakve financijske koristi.
Prve će pobjeći tajnica i njena pomoćnica a onda i svi ostali.
Scenarij je već viđen, mnogi klubovi su propali jer su u mnogim gradovima izgubili članstvo u ZTK-e a time i kakvu-takvu financijsku pomoć.

Hrvoje, srčeko, sve potpisujem. Samo, neću te "optužiti" za copy/paste, ali, ovo JA pišem već 20 godina. Sve ovo, što je pogodilo klubove, RK Split je prvo osjetio na svojoj koži ! Zašto ? Jer je korisnije mali kolač dijeliti na manje dijelove, pa su razbojnici, tipa Laureat i Pavišić, zaključili da će eliminacijom mog matičnog kluba, koji je OSNIVAČ Narodne tehnike Splita, bolje i lakše živjeti. Laureatu ni to nije bilo dosta, naturio se svom bivšem RK Marjan, zavio ih u crno, i, niko nikome ! "Odgovorna" je osoba u dva radio kluba i HRS-u ! Ne samo da je amoralno, protuzakonito i nespojivo s odredbama Zakona o udrugama, nego je i u sukobu interesa ! Vratio ih je 30 godina unatrag ! Čudim se, jer je u RK Marjan 75% naših bivših članova, koji su iznadprosječno pametni ljudi ! Ostatku od 25 % sam ja, ili netko drugi iz RK Split, bili na ispitu. Ne ide mi u glavu da su pustili da sve Jadro i Cetina nose ? Ne mogu se prepoznati, a stanje je za plakanje.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Sep 01, 2023 1:21 pm

Odlaskom predsjednika pok.Joze,9A3PT,zbog teške bolesti,više to ni na što nije ličilo.Sam protiv svih možr samo u filmovima o Rambu,Jamesu Bondu.Dok je Jozo bio predsjednikom,zdrav,lipo san mu govorija di to ide i kako klub nema budućnost.Ne da nisan u metar falija,nego san u dlaku točno predvidija.A biti če sve to gore,Laureata mi.Atroke Samoa.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Sep 01, 2023 1:38 pm

Reuniona mi, u sridu !
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Sep 01, 2023 1:42 pm

Mostly
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Sep 02, 2023 6:54 am

9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 03, 2023 8:52 pm

Pozdrav Dino,
lijepo je to što volonterski radiš liste DXCC, IOTA i WAZ/WPX.
Nadam se da si svjestan da se radi o komercijalnim programima stranih saveza (ARRL i RSGB) i američkog radioamaterskog časopisa koji živi od prodaje diploma, časopisa i oglasnog prostora? Vidiš kakva je situacija kod nas, ne treba puno da te proglase stranim plaćenikom.
Isto tako se nadam da si svjestan da DXCC priznaje remote rad a vidim da si i ti u logu postaja kao što su E51D i VP6A. Možda ti nije nitko rekao da se radi o remote ekspedicijama, dio operatora se nalazi/nalazio tisućama kilometara daleko. Vjerojatno nisi znao kad si ih radio, želim ti samo skrenuti pažnju.
73, Rolando 9A3MR

Ovako su učili stažiste, na Muzilu, Banjici, Fažani, i puno drugih mjesta, kako da uđu objektu u možđane, izokrenu mu psihu, i uvjere ga da je on sukrivac, tj. isti ka i oni koje kritizira ! Podjela krivnje, to je predmet kojim se bave psiholozi i psihoanalitičari, još od pojave tzv. stockholmskog sindroma.

Cijela priča je izokrenuta tumbe , što bi rekli braća sa istoka, a sve sa ciljem da kriminalci postanu mučenici, a da obični mali ljudi postanu osobe istog ponašanja, najblaže rečeno, suučesnici ! A onda, paj sad, od suučesnika, do etiketiranja kriminalcem, iste fele, je tek sičušan koračić.

Dino, ne daj se da te luđi od tebe kontrolira ! Do sada si znao što je pravda, a što krivda, bog ti dao pameti i ubuduće.

Kriminalci će , kad-tad, stići pred lice pravde, a onda će biti, baš kao u Zenica blues : Okružni sudija, reko 12 godina, 12 godina, strogog zatvora...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 04, 2023 8:41 pm

Rolando,
Interesantno da u obrani lopovluka se usporedjujemo sa drugima koji su svoje prodavanje kako ti to zoveš ozakonili i to se zna 100 godina ... Rad sa daljine od par desetaka hiljada km daleko sa terase sa 9A5*** pozivnim znakom je za tebe OK ?? Da 3 života živim ili da znam da sutra umirem za mene NIJE i nikako mi ga nitko ne može opisati pod normalno osim onih koji imaju koristi od $ ili Eura u džepu od dilanja ili prodaje remot rada u Hrvatskoj.
HRS prodaje znakove strancima a to je nelegalno i po HAKOMu i našim pravilnikom ( 29.04.2021. ) koji je na žalost "preko noći tajno prepravljen" i gdje je gle čuda nestalo 2 članka u kojima je jasno i glasno pisalo " da stranac trajnu pozivnu oznaku može dobiti sa potvrdom o prijavljenom boravištu, OIB itd "
Zar HRS nije znao za korištenje QSL biroa za Emirove talijane ? Samo nemoj reći da je to bilo .. znao si i ti kad si stigao u tu stolicu i dok nije nastala gužva i galama sve je to išlo prešutno i siguran sam da bi i danas bilo tako ... NAPLAĆUJETE znakove po izboru ... ako bi to bio drugi znak možda bi i prihvatio ali zašto naplaćivati PRVU pozivnu oznaku za koju netko izrazi želju to mi nije jasno ... sve dalje o komisijama i ljudima po tim komisijama je Ivo - 3TY jako dobro opisao pa ne trebam ja .. nema ni jedan koji je SVOJ ( da ne kažem s čime ) da se suprostavi nevaljalim odlukama ili rabotama jer je svima bitno da su tu i da kapaju dnevnice za dolaske i niš korisne rasprave .. da ima radio amatera medju vama prva SVETA BORBA bi trebala biti osporiti i nedozvoliti minopolagače i deminere u svrhu radio amaterizma i rada sa mladima ... sve te tvoje mlade po kojekakvim zvjezdanim selima i drugim susretima ( pohvalno ) je trebalo usmjeravati u klubove da se uz starije uči sjesti za radio stanicu i osjete šta je to šumi buka etera. UKV kontesta je svaki mjesec dajmo ih uz stanicu bez obzira na rezultate i tu ćemo ih učiti i govorili o radu sa mladima ... ovaj rad sa mladima ili kako tajnica kaže "djeca " su jedna grupa mladih 5-7osoba, koji imaju do 27 godina i to se stalno provlači rad sa mladim .. DA, to jesu mladi ljudi ali gdje su drugi a ne samo njih par na svim slikama jedni te isti .. možda sam ja staromodan i demode ali za mene su ovo odrasli ljudi a mladež su djeca do punoljetnosti ... Na kraju podrška DINO za posao oko 9A DXCC liste a tko je ili nije na njoj ili kome odgovara ili ne to te neka ne zabrinjava . VY 73 de Mato - 9A3SM

Tako ti je mala moja, kad ljubi Bosanac ! Bebek, il Mato, jebaji ga, bitno je da je istina !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 05, 2023 3:25 am

I kako onda dodijeljeni prefiks iz serije 9AA – 9AZ ITU Radijskih propisa (Dodatak 42) može
biti bilo čije prirodno dobro. To je jednostavno stvar dogovora. Dogovorili smo
se danas ovako, dogovaramo se sutra za izmjenu dogovora.

Mene su učili, u pučkoj školi, da je svaki kut, veći od 90 i manji od 180 stupanja - tupi kut. Oca mu očina, ne može biti nego tup !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK