Na HRS web naslovnici stoji podatak koliko je navodno članova platilo članarinu HRS-u za 2022.g. Nema datuma, nema spiska, nema mogućnosti provjere. Koliko je članova platilo članarinu do 31. ožujka ove godine možemo samo sanjati, iako 95 % ćlanova, koji imaju volju platiti članarinu u tekućoj godini to i učini do 31.3. , jer je nakon toga skuplje.
Gledam službenu stranicu YU1SRS, oni su već dva puta objavili spisak plaćenih članarina Savezu u 2023.g. Do kraja godine će, po rutini, još dvaput !
I onda, mi smo Europa, a oni su istočni Balkan ? Sudeći po ovom segmentu hobija, oni su godinama Europa, a mi smo balkanska krčma !
Na njihovom spisku ti vidiš tko je platio, po imenu i prezimenu, za što, dal za "obično" članstvo, poseban znak, ili za uslugu QSL biroa.
Kod nas je, redovito s golemim kašnjenjem, sve đuture, kao u bosanskom loncu, a za to ima i objašnjenje, o kojemu se ne priča. Ima još klubova koji od društvenih, sponzorskih ili mecenskih para plaćaju članarine za članove, prema klubu i/ili Savezu. Tako se, osim podržavanja kriminalnih radnji, podržava i nezdravo stanje prikazivanje puno većeg broja članova nego što to stvarno jest.
Zašto ? Pa godina je pred izbornu godinu, bazna godina za "vjerodostojnost i zakonit izbor kandidata i izabranih". Baza se "kupuje" na x načina, od posuđivanje uređaja Saveza na revers, na neodređeno vrijeme, preko financiranja lokalnih derneka, i vikend druženja mladih, do promašenih "programa", od podmornica, do DMR repetitora.
Pregledavao sam spiskove članstva, od 2016. do danas. U nekim "velikim" klubovima je opalo članstvo sa osamdesetak na desetak, ili manje. U uzdaničkim klubovima jednocifrene brojke članova, a ondje gdje je dvocifrena, e tu se plaćalo društvenim klupskim sredstvima !
I što sada ? Umjesto da se javno prokažu dokazani falsifikatori, lažljivci i režiseri lažnih situacija, nezdrave snage u Savezu već grade medijsku platformu za njihovo ponovno kandidiranje !
Obično se kaže da svatko ima vlast kakvu je zaslužio. Kakvi jesmo da jesmo, mi ovakvu nismo zaslužili.