Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Thu Jan 28, 2016 10:29 am

http://www.intrepid-dx.com/vp8/location.php

Sva je oprema pokupljena, ljudi su OK, za tri dana će biti na South Georgia-ji, dan za postavljanje opreme, pa zatim osam dana rada na opsezima.
Put od jedne lokacije do druge, cca 700 km za 4 dana, to je cca brzina 7 km/h , dosta sporo za M/V Braveheart ?

South Georgia je nešto sasvim drugo, puno "pitomija" klima, tamo idu redovno turističke sedmodnevne ture, koje na toj lokaciji ostanu jedan dan, tamo ima čak i postaja sa 5 ljudi, različitih profila. GL !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 29, 2016 7:18 am

na raspolaganju od veljače 2016.g. nadalje, rezervacije isključivo uz polog

rent-a- contest lokacija

rent-a- antene

rent-a- uređaji

rent-a- lineari

vrh brijega ASL 225 m, cca 40 km SI od Zagreba, van naselja, omogućuje visoke plasmane i pobjede u svim razinama natjecanja, od WW i WPX do Zagreb FM contesta

stabilna jednofazna struja 15A max, dovoljno za preko 1,5 kW out

pokriveni svi bandovi KV, 50, 144, 432

ima valjanu dozvolu za rad

namijenjeno onima koji si ne mogu priuštiti skupe lokacije i opremu, a meni bi vratilo makar mali dio uloženog

098 416 156

Tako se to radi, u klasičnom, kapitalističkom, svijetu. Uloži SVOJE novce, koristi, kad ti ne koristiš, iznajmi, po principu time-sharing, vrati bar dio uloženog, svi zadovoljni...
Dado je istovjetan oglas dao i prije početka rada ekspedicija na Palmyri i South Sandwich-u, no nemam povratnu informaciju o učinku. Pretpostavljam da nije niko iznajmio.

DX-eri sa skromnim kućnim antenskim sustavima su se već privoljeli nekom "carstvu", čitaj, latinica, interesnoj skupini, ili uzdaničkom klubu, koja ima svoju contest lokaciju, farmu antena i par kilovati, sve kupljeno društvenim novcem, otuđeno iz firme, ustanove ili Službe, sve za dobrobit aktivista Narodne tehnike (ako ćemo se zajebavat ! ), u naravi (polu)privatni feud, kojem smiju pristupiti oni koji prešutno odobravaju pravila ponašanja tog vojvodstva.
Poslije, drže te na kratkoj špagi, i , što je najvažnije, sve dođe na naplatu. U krugovima Narodne tehnike to, najčešće, nije nužno u novcu, nego se stvaraju bolesni odnosi, koji traju desetljećima.

Pisao sam već, gledajući slotove kako niču, kako u istoj noći niknu istovjetni slotovi u kaštelanskom uzdaničkom klubu i u zadarskom. Poslije nikne na 28 SSB u Kaštelima, gle čuda, baš kad i u Splitu !

More bit da to igra ulogu podneblje, Dalmacija, od Rovanjske, do punte Oštro...

Jer , kako objasniti dubrovačke znakove u pile up-u s signalom 599 + 50 db, iz Splita. Remote station, ili pjesma With a litlle help of my friends ?

Kad smo kod pojma remote station, pročitao sam na stotine komentara iz Europe, raznih operatora, koji tvrde da se većina veza iz Europe odigrala preko jedne američke remote station, translacijom, do Palmyra-e.
Ja , koji sam ih slušao cijelo vrijeme, odgovorno tvrdim, da su se jedan jedini put normalno čuli, na 7 CW, par puta, debulo, na 14 i 18, i , to je to.

Možda bi se bolje čulo da sam se izjasnio manjinom, ili poslušnom "većinom" ?

Prije bi dao Dadi, koliko pita, nego, ovima, onako, hinski, kurvanjski...

Sve se zna.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 29, 2016 11:38 am

Možeš i ti.Poveži se sa prisidnikom dotičnog kluba,plati članarinu,pomozi im u radu i moći ćeš cipat po Palmyrama. ;)
Jednostavno,zar ne?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 29, 2016 12:00 pm

Ne isplati se prodat dušu vragu, za imat jednu zemlju više. Ide vrijeme, dođe rok, eto vraga , skok na skok !

Nije riječ o novcima, ovdje je riječ o "pripadnosti" skupini koja se kurči, jer je klupskim sredstvima došla do osobnog rezultata, i onda takav "rezultat" koristi, kako u uspinjanju na društvenoj (ili HZTK, svejedno) ljestvici, ili u radioamaterskim okvirima.

Meni osobno ništa u životu nije žao što sam propustio, i što sam radio za AKL Macquarie, a za sebe nisan (opuzle naglo propagacije!), ni što nisan tija pristat na nemoralnu ponudu sa kontinenta da mi rade Peter I.
Ovo sve ostalo, šta san čuja, radija san. I zadovoljan san. Ne gušim se u samozadovoljstvu, ali znam da je omjer uloženog, i vraćenog, adekvatan. To je jedino bitno.

I jutros san posla zahtjeve za 4 diplome, i tako, svako malo, šta imam, s tim klimam, ne žalim se, dapače.

Pred nama je VP8SGI South Georgia, i misec dana poslin nje, TX7EU, Marquesas. Imamo se čime zanimat.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 29, 2016 12:30 pm

Zna san ja da ćemo opet doć na Peter One! :D U tom grmu leži zec koji viče..Gadiš mi se! I taj crtić nije uopće blesav.Dapače,primjenjiv je u životu.
Ja sam stalno "dežurni krivac"jer kažem što mislim pa i kad nisam u pravu.
S.Georgiu imam na dva banda CW i SSB.Tako da sam rel.miran.Ovo pride što se uradi OK. :) Oću reć ne moram se opet trest ka sa S.S.Ali bit će i tu juhe,zivkanja,opet će se tražit emergency phonovi..he he.Sa V.Gore braći Njemcima bi to išlo. :lol:
I meni vali taj Macquarie.Zadnja dva priučena opsa su radili sa 100W i multiband vert.antenom.Ja ih časna rić nikad nisam uspija niti namirisa.Istina 28 je zatvoren bio a na drugim bandovima imam samo žičurine.Nisu ona dva doli krivi,ja sam.K5K san propustija,neznam ni sam kako u prošlom krugu Sunca.Tamo idu svako 20 god.A dakuće.I većinom rade Amere i Japance.Nije teško za pogodit.Hebi ga,nemam pričuvni položaj...IZM. :D
Tribat će kupit jači mobitel ili se učlanit u klub sa 3 KW i farmom antena.
Taj TX7EU imam ali vali po bandovima,naravno.
E da,osta mi je još T31,ko da mi je ukleta ta DXCC. :? Idu tamo ljudi ali je daleko,ne čujem ih.Nisam doša u prigodu niti pozvat ih.Ka i sad K5P.
Eto nabroja san te tri zemlje koje mi fale pa se možda nađe koja dobra duša te mi nešto od ovoga i uradi... :lol: :lol: :lol:
I tako sad to dođe pod normalno,jeli tako?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 29, 2016 12:45 pm

Imaće od toga šta reć Leon, kad se vidimo na prostranim nebeskim poljanama... A i nije samo on, ima ih, i mrtvih, i živih, i na "onoj" strani, i na ovoj, DXCC sve trpi, ka svaka karta...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 29, 2016 12:48 pm

Svi ćemo za njim...ko prin ko posli.I ovi ća su "sve"uradili.A onda ćemo tamo sređivat konte.U miru.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 29, 2016 3:28 pm

Antonio EA5RM – VP8STI/VP8SGI Chief Pilot – informs that VP8SGI arrived few hours ago to South Georgia Is. They have very good weather and they started to work on antennas and shack set up. They expect to be on the air in two or three hours.

Englez ga je već radija i spotira na 28023 ! GL !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 29, 2016 5:09 pm

Čuje se, neloše, 569 na 21 CW...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 29, 2016 6:54 pm

Zovi,samo zovi! GL
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK