Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Jun 29, 2023 1:45 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... sti_prva_d

Koki je prvi u Hrvatskoj ustao protiv linča vozača ! Ako političari, koji ukradu miljune, i miljarde, besramno govore u kamere HTV-a o presumpciji nevinosti, dok se ne dokaže krivnja, zašto to ne bi vrijedilo za jednog običnog , malog čovjeka, po profesiji vozača.
Neki zločesti ljudi su proturali "informaciju" da je on već prije imao JEDNU nezgodu. Pa čovjek ima 62 godine, vozi više od 40, on je svaki dan na ruletu, i može mu se svašta dogoditi, bez obzira da li je vozač amater ili profesionalac.
I još jedna riječ, za otvoriti obrt, moraš donijeti potvrdu o nekažnjavanju, i da nisi pod istragom. Za otvoriti tvrtku, ne moraš donijeti ništa. Oni koji su opljačkali Hrvatsku, nisu donijeli ništa.
Da završim, čovjek, ako zna da je možda kriv, je sam sebi kazna, za cijeli život. Ako nema savjest, nijedna kazna mu nije dovoljna.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 30, 2023 5:26 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zas ... i_ostalo_d

Anketa, u kojoj se 94% građana Hrvatske izjasnilo da su mjere prema osumnjičenom vozaču prestroge, neprimjerene i nepravedne, govori da je Koki bio u pravu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 30, 2023 12:52 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 01, 2023 6:26 am

Pola godine, lito dobrano počelo, u pola iznajmljivačkih kapaciteta još nisu ulizli gosti... Betonizacija, apartmanizacija, ibicizacija, pohlepa za brzom zaradom, gubljenje nacionalnog i vjerskog identiteta, samo su neki od faktora koji su pridonijeli tome. Naši stari gosti Nijemci sve teže žive, miljuni migranata su im oborili cijenu rada, a to čeka dijelom i Hrvatsku, to samo slijepci ne vide !
Kako je prijem migranata ustvari diktat EU, čije pristupanje "slavimo", prvi smo u povijesti čovječanstva koji slavimo stanje koje je gore od prethodnog ! I slavimo po diktatu ! Ovčice.
Dublja analiza pokazuje rezultate ankete u kojoj starija generacija otvoreno i iskreno tvrdi da joj je bilo bolje u socijalizmu. Ali, tu odmah stupa na scenu elitnih "sendvičara" koji su plaćeni da te popljuju, s poznatim etiketama, od jugonostalgičara, preko orjunaša, do četnika, ukratko , neprijatelja moderne europske Hrvatske. A svi znamo da narod ne laže, da predobro zna što mu je dobro, a što ne. I , kako mu je bilo, i kako je sada. U SD čitam osmrtnice, svaki dan po 4-5 branitelja, većinom umiru od tuge, i nedosanjanih snova o svojoj Hrvatskoj.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 02, 2023 2:11 pm

https://www.youtube.com/watch?v=MOd2jiQoSt8
Jebe nas Banjica, i banjičari, i dan danas...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 04, 2023 6:55 am

Danima se vuče po medijima saga o bivšem veslaču Boraski, koji neće da izađe iz stana koji mu je grad Split dao na korištenje. Grad Split mu je otkazao gostoprimstvo u SVOM stanu, iz prostog razloga što ne ispunjava uvjete za dodjelu. Zli jezici kažu, odavno, samo nitko nije trzao. Sad su mu iskopali još tri stana, u vlasništvu obitelji, plus još neke kućice po Park šumi Marjan ?!

Kad je došla ova nova pročelnica Đerek, i počela mesti, i praviti red u gospodarenju nekretninama u vlasništvu Grada, diskretno sam istražio mogućnost povrata prostora radio kluba Split, klubu.
Dano mi je do znanja da nemamo šanse, jer da nemamo prihoda. A prihoda nemamo, jer nemamo prostor, između ostalog.

Sjetio sam se tople ljudske priče iz 1972.g. kad sam prvi put u srpnju te godine išao na prvi službeni put u Beograd. Tamo sam upoznao jednog polivača ulica, popularno zvanog "prvak na mlažnjak".
To vam je, ako niste znali, ne pilot u mlaznom avionu, nego oni prvi na kraju hidrantske cijevi, što drži mlaznicu, i usmjerava vodu, kojom se peru ulice ! ;)
On mi ispriča da su u gradskoj komunali pretežito svi sa KiM, ali da nitko od njih nema stalan posao, nego su svi na ugovor na određeno vrijeme. Kako to, pitam ja. Fino, odgovori on, ne možeš da dobiješ stalan poso, ako nemaš ličnu kartu na Beograd, a ličnu kartu ne možeš da dobiješ, ako nemaš stalan posao ! ;)
Sjetio sam se naših domaćih Šiptara, kad sam dobio diskretan odgovor iz Grada Splita o prostoru.

Ali, ne lezi vraže ! Ljudi pamte kao slonovi ! U postupku deložacije kluba iz svoga prostora, bilo je raznoraznih "dokaza", među njima i izjava druga Gorana da se, citiram, "gore samo pije i igra na karte"!
On u šibenskom zaleđu, prebrojava uspomene, i svoje neslavne izjave, sudrug mu , Laureat, izgubio klupski prostor u centru grada, i dobio onaj na Sirobuji, u kojega nitko ne zalazi !
Ne likujem ja, ali se često upitam, kako to da se članstvo RK Marjan, kojega čini više od 70% prebjega iz RK Split, nije upitalo kako su te osobe mogle biti, i jesu, još odgovorne osobe kluba ?
Jer ako je riječ "odgovorna" pridjev koji opisuje da se neka osoba brine, i stara za udrugu, sačuvaj nas bože takve brige i skrbi. Dosta ste se starali, drugovi sa Banjice i Muzila. Sjašite.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 05, 2023 5:41 am

Čitam pomnjivo izjave svih faktora oko pucanja prošlih dana, posebno mi je zapeo za oko jasan i nedvosmislen stav policije. Oni pošteno kažu : Mi odradimo svoj dio posla, na visokoj profesionalnoj razini, a onda ih sudovi oslobađaju, ili daju simbolične, male, uvjetne, ili nikakve kazne !

Sjetio sam se te izjave pred nastupajuću Ultru. Policija je lijepo, javno i transparentno, napisala koliko je zaplijenila droge, i naplatila kazni na Zrču. Uopće ne sumnjam da će učiniti sve, u okviru svojih nadležnosti, i u Splitu. Gdje je onda problem ? Nešto je načeo temu gradonačelnik, u izjavi za Radio Split, ja sam to shvatio kao da Grad nema kontrolu nad manifestacijom !

Na strani Ultra-e su se našli svi oni koji od nje imaju koristi, od fratara samostana svetog Ante u Poljudu, do svih okolnih stanara, koji dobiju mukte karte, koje onda preprodaju !?! Narod bi rekao, organizator kupuje njihovu šutnju, i uspostavlja socijalni i komunikacijski mir ? Dobro upućeni iz Splita me upozoravaju da je to vrh ledene sante, čiju 1/9 vidimo iznad površine mora. Naime, godinama se polujavno govori i piše da su troškovi koje grad ima golemi, a prihod nikakav ! Od zamjene uništenog travnjaka, do angažmana golemog broja ljudi za osiguranje manifestacije, i saniranje svega, nakon nje.
Poznavatelji prilika mi tvrde da je situacija identična kao sa kruzerima, gdje sam grad od toga nema zarade, dok je šteta golema, i nepopravljiva, posebno za floru i faunu, mora i podmorja.

Pa da nije bolje bit zaostao, i nerazvijen ? Je, bar si čist, netaknute prirode i okoliša. Dobro je reka mali Dino u Borbenu ponoćku, Našega maloga mista : Oću i ja pape bit nazadno dite !
I tata bi, sine.........
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 07, 2023 5:22 am

Jadni. li smo, do miloga boga, kad nam je "udarna" vijest po medijima da će u Splitu biti tri dana partijaneri na ULTRA-i. Novinari kažu, oko 140.000. Trezveni kažu, da, ali sveukupno, u tri dana !
Trezvene, ne u ovoj državi, nego igdje, nitko ne sluša, iz prostog razloga što govore istinu, a ona boli. Davno sam napisao, sad se ponavljam, ULTRA je kao i neprekidna rijeka crusera, grad Split, i njegovi žitelji nemaju od toga ništa, baš kao ni Dubrovnik, Šibenik i Zadar, i njihovi građani. Mediji, valjda po direktivi, ne pišu ništa o javno izrečenim stavovima osoba koji imaju debele argumente protiv svega toga ! Teška opijanja, besramna ponašanja, droga, i mnogi nezakoniti preparati, su tamo normalna pojava. Svatko tko ima dijete ne bi htio da im tamo traži uzore. Jer, kako kažu tuđe analize, većina sudionika ne radi, znači šta, ćaća i mater krnuli lovu, da ih se riješe, bar za neko vrijeme, i imaju bar malo mira. Falinge i propušteno u odgoju djece se ne može nadomjestiti nikakvim novcima. Dirigirana elementarna nepogoda.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 08, 2023 6:43 am

Nekada smo, bez rezerve, prihvaćali sve što čujemo na našem Radio Splitu. Jučer slušam spikericu, toliko je nahvalila ULTRA-u, da je mene kao slušatelja bilo sramota ! Ispada da smo mi bili neka zatucana, zaostala Afrika sa strujom, dok nas nisu oni prosvjetlili, proslavili, i pronijeli naše ime i lokaciju širom svijeta ?
I dijete je moglo zaključiti da je to bila režirana propaganda, vjerojatno dobro plaćena, a sve u funkciji akcije da normalni ljudi ne vide, ne čuju, i, po mogućnosti, ne komentiraju ! Jer, čim obični čovjek digne glas, svjedočiti istini, raspada im se ta promičbena kula od karata. Zarađuje organizator, i nitko drugi. Grad najviše trpi, ali i oni muče, mogu zamisliti zašto ? Identična je situacija kao sa kruzerima. Oni koji su dali zeleno svjetlo, i koji nas guraju u tom "prosperitetnom" pravcu, ne haju za posljedice, štetu, troškove, i nadasve, loš primjer za našu mladež. A nas uvjeravaju da je to dobro ! Kad je dobro, šta nisu to organizirali u svojim zemljama.
Uvijek je rat lakše voditi u tuđoj zemlji, nego u svojoj. Primjer Ukrajine to zorno prikazuje. Tamo je poligon za isprobavanje oružja i taktike, ovdje je poligon kako uništiti mladež.
Sad će opet drug Laureat pričati u kuloarima da ja imam PTSP ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 10, 2023 4:24 pm

9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK