Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Mon May 08, 2023 2:49 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/psi ... itaj_jos_d
To ja pišem od kada smo počeli s ovim forumom, a odnosi se ne uzgoj i odgoj mladih RA i operatora u RH. Više nema kriterija, ni pozitivnih limita, a stvarni uzori bivaju ismijani.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 09, 2023 12:05 pm

https://www.hamradio.hr/poziv-na-15-ham ... ijek-2023/
Već kad su stavili prvu najavu, prije mjesec dana, nasmijao sam se na pojam "bonovi za ručak" , a oni je sad ponoviše ! Podsjetilo me na bonove za benzin, par-nepar, bonovi za kupnju kafe, rebatinki, šuškavaca, bonovi za studentsku menzu, bonovi za ljetovanje u odmaralištu Naša djeca, bonovi u Brezovici, prije 65 godina, bonovi nas vraćaju u vrijeme koje hoćemo zaboraviti...Kad sam mlađima pokušao pričati o bonovima, gledali su me blijedo, a kad bi im spomenuo američke pakete UNRRA-e, sa Trumanovim jajima u prahu, i crvenim sirom, gledali bi me kao da sam drogaš. Predavač, isti kao i svih prijašnjih godina, buvljak, uvod u slavonski doručak, naglasak je "na, i za goste"! Zaista, ponavljam se, jer je sušta i opora istina, "kupili" su ih za siću... I meni ih je žao.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 12, 2023 1:35 pm

Kad imamo točne informacije, onda je lakše komentirati. Npr. ako znamo što je na posljednjoj Skupštini rečeno i obrazloženo zašto dvoje zaposlenih u Savezu, onda temeljem točnih saznanja lakše i razumnije komentiramo.

Ovako zbori portparol "vlade HRS-a", ilitiga pametni Martin. Dobro su rekli pravaši 1992. da treba dvi generacije proći prije nego što socijalizam izađe iz ovih. Jer, oni donesoše odluku, zastupnike u skupštini informiraše, a članstvo zaluđuju preko Martina i njemu sličnih.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 13, 2023 9:58 am

Kako precizno zaključih, spisak plaćenih članarina HRS-u je neiscrpni zahvalni izvor informacija, čije analize još traju...
Tako ispada da je u RK Marjan 30 članova, a u RK Kaštilac 33 ! Kad je koje fildžan natjecanje od 4 puta po pola ure, iz RK Kaštilac jedan ili dva operatora (Alena ne računan, on je iz CKL-a !), a iz RK Marjan i do desetak. Iz CIG-a dva mladca, iz CBM-a sve go banjičar ! U oba kluba ista odgovorna osoba, predsjednik HRS-a. Na FM-u me uvjeravaju da se članarine u CIG-u redovito plaćaju od društvenih sredstava, ali ja u to ne vjerujem, to su podmetanja Kurda i Jemenaca. Ti podmeću za još neke klubove, u što ja ne vjerujem, ta u HRS-u je sve po zakonu, ako se drugačije ne naredi ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 14, 2023 12:37 pm

Gledam zadnji post na sterilnom forumu, o prijemu pomoćnice tajnice. Zadnji članak na HRS web naslovnici, ista tema. Ništa čudno, jer, kad se na njih dvije potroši više od svih odobrenih programa, i to svake godine, onda takvi događaj i zaslužuje takav status !
Nešto teže je sa savješću, tko je ima, vjernicima još teže, jer ni ispovjednik ne bi znao što da grešniku da za pokoru, pogotovo za opetovani isti grijeh ? ;) Beznadni slučaj, ili ogrezli u grijehu ?
Sinoć me pita prika iz metropole da znam li što li je sreća. Spremno odgovorih da je sreća što ne primamo vratara-sigurnosnog službenika (za evidenciju nazočnosti na poslu, izlazaka, i povrataka), jer bi se i tu naša koji rodijak.
Ono što fascinira jest činjenica da u svim namještenim osobama nema ni jednog Hercegovca ili Hercegovke ! Može značiti samo dvije stvari, svi radno sposobni su se već namistili u Zagrebu, ili im je mala lova. Ovo zadnje provejava već par mjeseci, zaobilazno, šta kroz Martinova usta, šta od nekih članova IO-a. Zato je nagradiše za udarnički rad na YOTA 2022. Sreća naša da nam valuta više nisu dinari iz FNRJ-e, umjesto Alije Sirotanovića bi bila pomoćnica tajnice ! Bez hrpe QSL-ki ispred nje na fotki, ono je bio trenutak slabosti.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 16, 2023 1:08 pm

Prošle, 2022. g. u organizaciji HRS-a, u Karlovcu je održan kamp za mlade radioamatere YOTA Croatia 2022.
Na kampu je sudjelovalo 100-tinjak mladih iz 20-ak zemalja sa 4 kontinenta. Kamp je bio odlično organiziran,
a fenomenalno dobro su ga vodili naši mladi članovi. Uz dužno poštovanje svim našim odraslim članovima koji
su nesebično potrošili puno sati i rada (pa i vlastitih novaca), lavovski dio posla odradila je naša tajnica, Marija Sorić.

Prošle, 2022. g. radiooperaterski ispit položilo je 300 ljudi, od toga 115 mlađih od 26 g. Naravno da su tečajeve
i ispite organizirali klubovi, ali uz financijsku podršku Saveza.

Naši mladi članovi, Josipa 9A3GVJ, Petar 9A7PP, Ivan 9A2ZI, Emil 9A7EU, Domagoj 9A7RA i Aron 9A7AS, a pod
pokroviteljstvom Saveza i vodstvom tajnice Marije Sorić, započeli su projekt Mladi u eteru.

U najvećim KV natjecanjima naši mladi članovi, bilo pojedinačno ili kao članovi drugih ekipa, postižu vrhunske rezultate.
Npr. u CQ WW SSB 2022 Josipa 9A3GVJ u svojoj kategoriji je osvojila 1. mjesto u svijetu. Ima još, ali da ne duljim previše

Ovo nadrobi djelatnik Agitpropa HRS-a, i-ostane živ! Pametni Martine, da imaš imalo mozga, šutio bi, ovako samo produbljuješ jamu u koju češ sam upasti, sa svojim istomišljenicima i poslodavcima.
Idemo redom. Da ne bi pokojnog Vinceka, ne bi nikada progurali taj projekt, detalje sam pisao više puta, naročito činjenicu da su ga, kad je odradio posao, ekskomunicirali iz HRS-a. Ulogu privatne firme za remote rad, u projektu YOTA 2022 smo dobro upoznali, u tijeku izvedbe projekta, prije, i kasnije. I Martinu su dali da održi predavanje, zato ih on i veliča, osim po zadatku.
Svi su se tamo namirili, a tajnici ni to nije bilo dosta, pa je, uz nesebičnu reklamu pametnog Martina, iskamčila i nagradu u novcu ! Nitko ne spominje činjenicu da su taj projekt mučali po ustima i internetu, prethodne dvije godine, za čiji opis rada još čekamo, u narodu poznat kao sintagma "rad od kuće". Ne spominjem naknadu za odlazak i dolazak na posao, to se razumije.

Spominje 300 ljudi koji su lani položili ispit. Gdje je stoti dio od tih 300, na upravo završenom Zimskom kupu ? Ni u tragovima, kao i svake godine. Štanca se operatorski kadar na papiru, u stvarnosti ga nema. Ima ga, za naplatiti neku simboličnu naknadu od HRS-a.

Nabrajanje mladih članova, i to baš ovih, je postalo tupljenje u mozak i primozak, zadnjih par godina, zna se iz kojega su kluba, kojega legla, i tko ih patronizira. Samo dokazuje moju tvrdnju da smo im mi, mali klubovi, u provinciji samo balast, da vrhovnici mogu raditi što hoće. Upravo ovi nabrojeni su sredstvo, da bi velmože dokazali opravdanost (svojeg) cilja.

Demagog Martin ne sustaje, zaslužuje Judine škude. Još kad bi vjerovao u ono što piše, gdje bi mu bio kraj ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 17, 2023 10:36 pm

Ne znam što bih mislio, zar RA pastva u Hrvata ne vidi da pametni Martin po zadatku zamajava mase, dok se ne izabere pomoćnica tajnice ? FT8 i ostali bakrači su samo alat, sredstvo, koje pomaže da se skrene pažnja s bitnog.
Na internoj kladionici sam nudio koeficijent 3.0 na ime pomoćnice, nitko se nije htio kladiti ! To samo dokazuje moju tvrdnju da SVI znaju za koga se (odavno) šteli to radno mjesto.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 19, 2023 1:51 pm

Mnogo puta sam na onom (dok mi je još bilo pripušteno pisati) i na ovom forumu pisao o tzv. Jeftićevoj listi. Za neupućene, ili one koji ne poznaje povijest, Jeftić je bio srpski političar, koji je, neposredno pred 2. svjetski rat , htio dobiti vlast, pa je u ruralnim krajevima Kraljevine Jugoslavije, davao glasačima lijevu cipelu, dok bi desnu dobijali na biračkom mjestu, kad bi dokazali da su glasali za Jeftića i njegovu listu. Tu mi je priču mnogo puta ispriča pokojni dida Nikola u Dugopolju, dok sam bio mali. Kad sam mu jednom rekao da znam priču, on mi odgovori da on zna da mi je mnogo puta istu ispričao, ali da ponovno prepričavanje nije uzalud, dapače, vridiće u životu...

Dida moj, svaka ti se pozlatila, otvorija si mi oči za cili život. Zato i prepoznajem balkanske ujdurme i podvale, na kilometar. Ove, sa tajnicom, i pomoćnicom, vide se na deset, koliko su prozirne.
Mene frapira nešto drugo. Ovce koje ponizno idu pastiru da ih šiša, i pastir koji misli da je bogom dan ! Jadnik, ne zna da ničija nije do zore sjala.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 24, 2023 9:17 pm

YOTA Croatia 2023 je bio izvanredno uspješan kamp, o čemu je puno pisano na našim stranicama i društvenim mrežama. Na YouTube ima 15-ak videa, itd…

Agitprop radi... Ni Goebels mu nije ravan ! Najdraži su mi ovi koji sami ocjenjuju ono što su tobože napravili ! A bilo je više štela, koje smo dvije, i tri godine prije razotkrili, i javnosti predočili scenarij, baš kako smo mi pisali. No to ovce ne zanima, one piju ladnu vodu, i ne boje se da će dobiti laringitis... Istina je jedna, sami su ocjenjivali ono što je bilo, sa njihove strane, ocijenjeno vrhunski, prije nego što se i dogodilo ! Takvog primjera nema u povijesti. I previše sam secirao sva događanja oko tog projekta, da nema potrebe da išta više pišem, sve sam napisao. Ali članove HRS-a to jednostavno ne interesira. Za Martina bi rekla moja pokojna punica : Laže, i kola maže ! Oće Slavonka, jebeno je Otok misto...

I nitko da se upita šta imaju za reći izbačeni sa foruma ovaj put se ne čuje drugo zvono, a...? Sami ste sebi dovoljni ! Mi dobili rat, vi uživate blagodati, bahatite se, i ponašate kao kralj Aleksandar.
Koliko je bahat nije u svojoj silenosti ni vidio da je napisao godinu 2023, umjesto 2022 ! A morti bude u Karlovcu nekaj i ovo leto ? Ostalo je peneza...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 26, 2023 5:11 pm

Čovjeku se riga kad vidi sterilni forum, kada iz uzdaničkog kluba hvale manjinski klub, dakudaće, ni jednima ni drugima ne fali novaca. Bitno je samo plivati nizvodno... Ako im ništa ne ide, stvaranje privida sreće i blagostanja, plus svemirski dosezi, to ih ide, zadnjih tridesetak godina... Dokle ? Dok se stubokom sve ne promijeni !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK