by 9a2jg » Tue May 23, 2023 11:51 am
Sve napisano, točno ka Sveto pismo.
Samo, treba poznavati povijest, i istražiti trag novca. Pod novcem ne podrazumijevam samo novac kao sredstvo plaćanja, nego mito, korupciju, dobro unosna zaposlenja, privilegije, status.
Povijest nam kaže da je moja generacija morala prve dvi godine raditi samo CW , na 3,5 i 7 MHZ. Nakon toga i SSB, ali samo na hrvatskom jeziku. Za svaki strani jezik si morao imati položeni ispit.
Početak devedesetih je donio jednu klimu koja je imala sve karakteristike kao da je netko "odozgo" dao direktivu da se štancaju operatori, da se ukine kategorija tehničkih pregleda ARS-a, te da se omalovaži i obezvrijedi klubove do ovoga na što su došli. Tu klimu su stvarali i podržavali i dijelom kadar koji je sada na vlasti u HRS-u, ne stvarnoj, nego iz sjene. Taj isti kadar već 30 godina "prezentira" HRS po međunarodnim skupovima, i, nažalost, prema HAKOM-u. Stvarni drmatori u D-12 su oruđe u rukama mnogo moćnijih centara u svijetu, koji imaju svoje ciljeve, i koji ih redovito ostvaruju, jer su ove "kupili" za siću. Prisjetimo se D-stara, HamSphere-a, remote-a, DMR-ova, u pozadini je uvijek nečiji nalog, a taj netko nije u Hrvatskoj. Ta pisao sam kako mi je pokojni Emir rekao : Nije meni Buzim pisao putni nalog za Kosovo ! Sve je s time rekao. Nije se dao savijati, ni lomiti, pa su ga sjebali, maznuli IOCA program, a u 9AFF programu mu stalno zapinjali nogu, preko svog trojanskog konja. Jedva su čekali da "razotkriju" aferu s QSL hendlanjem za Talijane, prodaja znakova, da bi ga sjebali do daske, i marginalizirali, a sve zato da se ne razotkrije puno veća prijevara, za koju je novi, aktuelni, predsjednik stvorio i papirnate preduvjete, odmah po ustoličenju, zajedno s tajnicom. Za 300 kuna. Nitko u Hrvatskoj nije ni trznuo. Zato je svjetina, kad je Pilat pitao, koga hoćete da vam pustim Barabu, ili Isusa, vikali : Barabu ! Sada je tajnica ona ista koju su moćnici iz sjene vodali po Europi, HamSphere, remote, DMR, sve same ubojice operatorstva i radioamaterizma, ta očito je da ona služi nekome drugome, i da je došla tu da zabije zadnje čavle u poklopac lijesa radioamaterstva u Hrvatskoj. Supruga mi je umrla žalosna na njeno i Rolandovo sramotno ponašanje, i mobing, prema njoj.
Pametni se Martin raspisa o Statutu, čak je otvorija i novi topic na sterilnom forumu, gdje , nemuštim i nerazumljivim jezikom, hoće nešto objasniti zalupatom HRS članstvu ? Istina je da smo ispustili šansu desetljeća, ili duže, kad je centar moći u D-12 propustio učiniti korjenite izmjene i dopune Statuta HRS-a 2015.g., kada je RK Split JEDINI u Hrvatskoj dao svoja viđenja za promjene, mišljenja, prijedloge. Stručna služba nije to nigdje prikazala, ni da je došlo, a kamoli da se dadne na javnu raspravu ! Jer im odgovara močvara, isprepletena stranim interesima, a ovi imaju previše masla na glavi.
Prije rata, u Šibeniku je bilo više aktivnih ličnjaka na KV-u nego u Splitu. Sada samo Alen iz Dubrave koristi znak 9A1CKL da bi se samospotirao, kada radi za 1CIG u domaćim fildžan natjecanjima.
Nisu nama krivi strani centri moći koji drmaju Hrvatskom, nama su krivi kvarni ljudi, potkupljivi, već kupljeni, kupaju se u izobilju, a raja umire, nasljednika nema.
Martin kaže da ih ima ! Samo prošle godine preko 300 ! Potemkin bi se zasramio pred Martinovim "argumentima" ! Zato je prosjek godina u Zimskom kupu bio preko 60, a broj učesnika nikad manji.
Ko laže, robot, ili Martin ? Opet crnci pale gume po Stradunu ? Martin tvrdi da je tajnica više od udarnice, a ni Sirotanović, ni Stahanov joj nisu u rodu ! Poznajem joj oca, ta slikao se s njom ispred paketića QSL-ki, koji su nakon toga tamo stajali preko 3 mjeseca. Ta nisu paketići za slanje, nego za naslikavanje ! Nije li i ona, s bivšom tajnicom izjavila da neće ni taknuti QSL-ke ? Zato QSL biro u Hrvata ima veličinu manje špajze. A oni pravnik na pola radnog vremena u Nizozemskoj objavio na službenoj stranici VERON-a da QSL biro RADI od ponedjeljka do petka od 0800-1600. Onaj isti za kojega su Hrle i Martin rekli da ne radi dobro. Naš radi, ali ne za nas, nego za onoga čijih je više od 200.000 QSL ki prošlo preko 9A biroa, a samo zadnje tri godine je platio, na temelju one sramotne odluke, po 300 kuna ! Ljudi, ma je li to samo ja vidim u neovisnoj Hrvatskoj da se lovaši sprdaju s nama, da MI sve plaćamo, a oni nas drže za ovce, zajedno s menadžerom, i predsjednikom.
Misec dana do F-hafena, podobni, sretan vam put.
P.S. Da ne spominjem štelu sa brojem članova, klubova, i članarina plaćenih u 2023. za 2022.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja