QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Mon Mar 06, 2023 4:50 pm

Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju ! Interesantno kako se neki (neznatni na DXCC listi) dižu na zadnje noge, zbog 5 USA $ koliko traži M0OXO. Nitko se nije bunio kad je, nakon instruktaže, u KiM, od strane Nikše i ekipe, Šiptari redom počeli tražiti 5 dolara !?! Tako ti je mala moja, kad te uči samozvani elitist.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 08, 2023 8:59 am

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... eo-1270738

Kao da se identični scenario nije odigravao sa mnom, i mojim paketićem QSL-ki , na putu za 9A QSL biro ? V.d. QSL manager je vrlo korektno odradio SVOJ dio posla, ali nije mogao ništa dok paketić nije, dobrotom jednog neznanog RA iz Velike gorice, došao do njega.

Zašto ovo pišem ? Zato što su upravo djelatnice Stručne službe HRS-a opstruirale primanja, ne moje, nego svekolike pošiljke, otklonivši svaku svoju aktivnost, komadićem papira, zakačenim na kapiju.
Jedna od njih dvije se sada kandidira, kao besprijekorna, pače udarnica, s svemirskim kvalitetama, na uvjete natječaja koje je sama kreirala, prema sebi. Bujrum !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 13, 2023 10:26 am

https://www.veron.nl/activiteiten/dutch ... l-kaarten/
da ceo svet razume...
Kako ljudi napisaše, QSL biro je OTVOREN, od ponedjeljka do četvrtka ! Za HRS je to misaona imenica. Jasno je istaknuta adresa biroa. Na zadnjoj fotki koju sam vidio, dobrotom nepoznatog RA, incoming paketi za HRS, na pola ih je Zlatkova kućna adresa, a na drugu polovicu D-12. U JNA je postojao jasan princip funkcioniranja : Zadnja komanda je izvršna ! Zadnji info koji sam dobio od Zlatka je da mu šaljem na kućnu adresu. Rekli bi pametni ljudi, sigurnije je. A baš takvo stanje odgovara neradnicama ! Kad buduća umirovljenica ode u penziju, bit će i gore. Tatica će se naslikavat, ne berite brigu.

I sve stigne pravnik, na pola radnog vremena. Ali u Holandiji.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 18, 2023 7:35 am

A kad smo kod toga, ja sam danas uplatio 5 $ za LoTW potvrdu sa Z6. Nema ni jednog sa Kosova koji uploada džabe. E to je već bezobrazluk.

Nemoj tako, dragi Hrvoje, optužiti ćete da se napajaš na mojim izvorima misli i mudrosti ! Ta tko ih je obučavao doli Nikša, što reče pokojni Emir, "na putni nalog iz Buzima" ! ;)

I opet se potvrđuje ona poslovica : Pomozi sirotu, na svoju sramotu ! U Jugoslaviji, mi, radni ljudi, porezni obveznici, prisilni platitelji svih davanja, pomaganja i samodoprinosa, smo davali (pod mus, oli te je ko pita) za Kosovo i Metohiju, zatim Sandžak, pa Bosnu. Kako nam se vratilo, zadnjih 32 godine, svjedočimo sami , o nekim sam ponašanjima tih skupina pisao iskreno i istinito, onda su mi prigovarali da mrzim muslimane ! Bar na KiM-i ima i katolika ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 28, 2023 5:28 pm

Bouvet 3Y0J.
Sve što vidim poslije aktivacije je samo "samoopravdavanje" potrošene hrpe $$$.
Stalno, puna su im usta "bilo je opasno po život". Pa što su mislili da idu na roštiljadu pa pada kiša ...
i onda loše vrijeme.
Daleko najskuplja expedicija po $$/QSO - 43+ $ svaka QSO.
Znači QSL karta koju bi trebali dobiti je "ispod cijene", jer smo je platili 15$, da ne govorim za one koji su
odradili više veza... za njih "bagatela".
Totalni organizacijski promašaj. Štedili su na osnovnom - transportu.
Dron lijepo leti, slika, oni mašu ... a da je bio helikopter!!! Za par sati svi na otoku sa opremom.
Isto tako kad su se vračali.
18000 i malo više QSO a 750 k$ buđet + OQRS + prodaja opreme... halo Bing, pošto QSO?

Napisa 2NO, i, sve stoji. :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 29, 2023 7:25 am

Ne Martine, nije bilo isto.
3Y0Z je imao daleko lošije vrijeme i rikavelu jednog motora.
3Y0J - dobro vrijeme (za Bouvet) ali nisu mogli na otok s gumenjacima... a jedrilica (sailboat) je bila beskorisna.
Drugo: QSL karte - sve su besplatne, jednoga dana... ako ju dočekaš. Molm te nemoj nemoj pričati o kartama preko biroa.
Ti jednostavno uživaš kontrirati zdravoj logici. Sve je dobro, ali ja sam uvijek za protiv. Kao fiškal.

Dobro je Dino napisa pametnom Martinu. Da je indijanac, zvali bi ga poglavica Svakom loncu poklopac.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 15, 2023 6:41 am

Zadnji post, pod ovim topicom, sam pisao u ožujku. Šta ću pisati, da su stanovnici metropole dobili dva puta QSL-ke, od kako smo mi u provincijama zadnji put dobili ? Govorija je jedan moj kolega iz tehničke škole : Ne tribaš kurbi govorit da je kurba, ona to zna i sama ! Nadam se da i naše kurbe to znaju ?
Ali sada, kad se izabere pomoćnica tajnice, ima da (pro)cveta cveće u naše preduzeće ! Ima da se ispoštuje onaj legendarni dogovor iz Kraljevice, prije 13 godina ! Makar nam pomogo pravnik iz Nizozemske, na pola radnog vremena !
Kad smo već kod njega, čujem na bandu razne SES stanice iz PA i OE, valjda će za hendlanje tih pustih prigodnih znakova ugovorit koji vanjski outsourcing, a... ?

P.S. Kaže mi jučer na bandu frend iz LZ da su tiskane karte za Bouvet. Odbrusih mu da je uputio na krivu adresu, ta imamo mi mudro rukovodstvo koje misli za, i na, nas. Na sebe više ne, pobrinuli su se već, i za sebe, i potomstvo.l
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 24, 2023 6:17 am

Noćas mi je mailom došla QSL-ka (fotka) od K9BHP, za vezu od prije 5 godina. Može bit da je čovjek čuo da 9A QSL biro ne funkcionira, pa poslao ovako ? U svakom slučaju, nije dobro...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon May 29, 2023 10:39 am

Objesili su info da ide hrvatsko-slovenska momčad na Samou, na KV ekspediciju. Ono što me je nasmijalo do suza je QSL info ! Vjerovali, ili ne, via 9A3MR ! Nije poslao ni ono što su mu oba kluba radili, di je odgovorna osoba, a za njegove vlastite da i ne govorim ! Dali vuku da čuva janjce...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 30, 2023 8:01 pm

Organizatori ekspedicije na Bouvet kažu da su poslali odgovore na sve direkte, u zadnjih 10 dana travnja.
Ono što me je iznenadilo, svim velikim donatorima su vratili 40% donacije, jer im je priteklo novaca. Ne može se ništa sakrit kad se sve radi javno. Koja razlika od balkanske močvare...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK