Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Mon Feb 13, 2023 9:17 pm

Dođoh u radni dan, u 6 ujutro na autobusni kolodvor u Supetru, i zatekoh dva škovacina, oboje crne puti, i oboje ne znaju ni riječi hrvatskoga. Tako i treba.

Ali, to nije sve. U jednoj ozbiljnoj emisiji na HTV-u čuh iz usta jednog uglednog liječnika kako hvali vlasnika ULTRA-e. Ne smijem napisati koju volontersku dužnost obavlja taj liječnik.
Opet bi me optužili za katolibanstvo, kao i par puta prije...
Para vrti gdje burgija neće, od Zambije, do Parka mladeži.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 14, 2023 7:01 am

I sinoć nas masiraju na HTV-u da je najbolja IT tvrtka u Hrvatskoj King ICT, da je dobila veliki posao za NATO... Baš me čudi... ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 15, 2023 4:59 pm

Najnoviji LIDL katalog , boca Zvijezda sojinog ulja, od 1,2 litre, 1,99 eura ! Eto Švaba već za Uskrs !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 15, 2023 10:41 pm

Zadnja vijest, u Kauflanda još jeftinije !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 16, 2023 6:08 pm

Mediji javljaju, Todorić oslobođen optužbi ! Vlada i DO u komi ! Što ćemo sada ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 17, 2023 1:05 pm

Klub zastupnika nacionalnih manjina u Saboru je ZA promjenu šefice Povjerenstva za sukob interesa, tj. da dođe HDZ-ova kandidatkinja. Biće para za manjinske klubove. Samo diži ručicu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 19, 2023 7:35 am

Jučer ujutro, u 6 uri, san u Zagrebu doživija isto kao prije neki dan u Supetru ! Prve i jedine koje san sreja vanka, su bili škuri, obučeni , po HTZ HR propisima, u radnu odjeću škovacina.
Malo pomalo, to nam se uvlači pod kožu, navikavaju nas da je to "normalno" ! Svaki drugi, koji radi u sektoru distribucije spize je stranac, najčešće škuri, poznaje hrvatski kroz par desetaka riječi, ljubazni jesu , ali...
Hrvate i Bosance smo, pogrešnom politikom, potirali u zapadnu Europu, a i dalje. U Lijepoj našoj se rađa sve manje dice, službeni podaci ministarstva govore koliko se razreda, škola, i područnih škola, svake godine ponovno ne otvori. To je nacionalna tragedija. Pogotovo na otocima, šibenskog i zadarskog arhipelaga. Jer, dok radi područna škola, do tada to misto i živi.
Kad je ukinu, misto opusti u nekoliko godina, i umre. Primjera je bezbroj, imam mnogo prijatelja na tim otocima koji mi pričaju pretužne priče, od Žirja, naprid...

U Supetru me dočeka prijatelj, govori : Vidiš kako Ministarstvo nema sluha za karneval, posebice dječji, stavili praznike dici, idući tjedan, pa smo dičji karneval morali držat u petak !
Oštro san mu se suprostavija, gađaš krivu metu, jer ne možeš slaviti rođendan na jedan datum, ako ti je on na drugi. Veliki krnjeval je u Milnu, Ložišća, Mirca, Supetar i Bol u utorak, po starom kršćanskom običaju, tanac je do ponoći, i onda - korizma.

Do kada ? Dok nas ne pregaze kvazi migranti, i nazovi izbjeglice. Dok se stubokom ne promijeni sastav stanovništva, a na tome rade velike strane sile. Zato raduje obnova i držanje starih lijepih običaja na Visu i Hvaru. Držimo im palčeve, da izdržu.

I još jedno slovo. Kako, na žalost, dosta vremena provodim na Rebru, slušam po hodnicima šta ljudi pričaju. Glavna trenutna tema je izgradnja spalionice bolničkog otpada na Rebru.
Interesantno je kako naš narod sve zna, bolji su selektori od Dalića, bolji stručnjaci u turizmu od onih koji to desetljećima rade... Tako oni pričaju da su ovi svi što protestiraju ustvari plaćeni da protestiraju, od onih istih koji ostvaruju golemu zaradu na spaljivanju tog istog medicinskog otpada, a nalaze se izvan granica RH ! Nisan se uključiva u te diskusije, ne znam činjenice, nego, kad već nisan moga izdržat, san pita : A kako to protestiraju ti ešaloni udruga kojima pripada i gradonačelnik, a on i njegova momčad su ZA tu ideju i projekt ?
Bilo mi je bolje da nisan pita ništa ! Iz ljudi je prokuljalo, što je u njima dugo ležalo... Sve se da sažeti u dvije rečenice, koje ja godinama pišem, "dobri, pojedinačno, ljudi, koji se najvjerojatnije nisu nigdje ničim okoristili, ali bez dana radnog staža u realnom sektoru, nego tumidanje po sustavima udruga, dovodi do toga da živiš u nekom paralelnom svijetu"!
Ista je stvar i u Splitu, gdje je takva vlast koja ne može odraditi ni običnu deložaciju, a kamoli će se baviti srednjeročnom i dugoročnom politikom. Dnevna se sastoji od otaljavanja komunalnih poslova, to odrađuju zaposlenici komunalnih poduzeća, baš kao i u Zagrebu.

Ima još, prišin, pisat ću van ko je bija Krnje u Supetru, ali prikosutra... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 21, 2023 4:08 pm

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... cu-1266773
A kad san ja napisa da mi svaku drugu pošiljku spize u Zagreb donese škuri, onda su govorili da san propuva... ! Ko je sad propuva ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 23, 2023 11:48 am

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... g75569#new
Dobro se 9A4CW obada, nakon godinu dana ekskomunikacije ! Svi ti ometači, na bandu, i na internetu, ne štete Rusima, nego ostatku svijeta ! Tko to ne shvaća je kratak u pameti. Da ne spominjem ugasle portale i web stranice. Stotine tisuća radiooperatora, diljem svijeta je preko noći ostalo uskraćeno za svoje dosege, rezultate, i nastavak rada u programu.
Iz jednog jednoumlja, u drugo. :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 25, 2023 12:25 pm

Pričam jutros sa jednim Nijemcem, o svemu i svačemu, došla i politika na dnevni red. Nije sojino ulje, ima ga u Supetru i Splitu, koliko god ti portafoj dopušta ! ;)
Priča mi Švabo da rapidno raste animozitet prema strancima, nas Balkance još ne diraju. Kad bolje razmislim, nije normalno, ali mislim da razumijem situaciju u cijelosti. Nijemci nikako da shvate da je vrijeme jeftine energije, sa svim konačnim produktima takvog stanja, nepovratno iza njih. Nisu više nigdje konkurentni, bore se za svaki posao, izbjeglice i migranti obaraju cijenu rada. Ali , nije sve ni u novcima, miljun izbjeglih Ukrajinaca, pola miljuna Rusa, pola miljuna svih ostalih, škurih i bilih, iz temelja mijenjaju međusobne odnose rada, kapitala, radnika i gazda.
To su samo podaci za prošlu godinu ! Znači, ide sve na gore.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK