Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Mon Jan 25, 2016 11:25 am

Apropo veza sa K5P i VP8STI.Nije bilo propagacija na 6m jer bi se i taj band naša u slotu nekih naših RA :x
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 25, 2016 11:27 am

A 5 MHz si zaboravija ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 25, 2016 12:58 pm

Usprkos "sigurnim" vijestima sa dx-news, VP8STI cipa na 21023 !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 25, 2016 3:47 pm

Za taj band se izdaje posebna dozvola pa bi bilo preočito☺
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 25, 2016 5:45 pm

Vidiš, svi ti portali koji pretendiraju biti "veliki" , tipa dx-world, ili ham-news, su se pogubili u kontroverznim vijestima sa ekspedicije. Istina je ono što sam čuo , u živo, a to je da su radili do cca osam uri na 7 CW, nekoliko sati pauze, pa su nastavili cipat na 14, 21, 24 CW i 18 SSB, i sada rade. Biće još kunica za HT.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 25, 2016 10:38 pm

Nikako da ode ovaj K5P sa DXclustera.Kad god ga upalin uvik njihovi spotovi a nigdi ga čut. :x Kad će metuzalemi više doma :?:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a7zz » Tue Jan 26, 2016 1:14 am

Moram vam reći da ste me isprovocirali sa tim VP8 toliko da sam ga "morao" uraditi na jednome bandu,tek toliko da se upišem u log.Za cjelodnevno ili cjelonoćno dežurstvo za ganjati ga na svim bandovima nisam baš zainteresiran,da ne kažem nešto drugo.Hoću li poslati za qsl kartu vidjeću.Najzanimljivije je slušati kako ga 9A stanica odradi za jedan znak i odmah nastavi,čak na istoj split-freq. zvati za drugi,tuđi znak.Barem malo da se krelac pomakne,ali ne,računa na faktor iznenađenja ali ne uzima u obzir da su tamo ipak vrhunski i pametni operatori a ne kao dotični,budala i neznalica.Svašta !!Ove druge što kažete da se ni ne čuju nisam ni pokušao.Kada vidim da ih radi EU onda možda i pokušam.A ako budem pokušao i oni se budu čuli onda ću i uspjeti.Kao i uvijek do sada.Kome pravo kome krivo.Želim vam puno uspjeha u radu svih tih exp. ,čak i onih na daleke otoke kao što su Brijuni i sl.pacifičke destinacije ;) ,sa kojih onda srećom,više ne moramo čitati dogodovštine na par strana u propalom HRS časopisu.Kao da su bili na Antarktici,barem.
9a7zz

Postby 9a2jg » Tue Jan 26, 2016 7:43 am

Ako nisan radija K5P, barenko san se nasmija na Viktorove komentare... Kažu Kinezi da smijeh oslobađa stresa, i prevenira mnoge bolesti...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 26, 2016 10:12 am

Najzanimljivije je slušati kako ga 9A stanica odradi za jedan znak i odmah nastavi,čak na istoj split-freq. zvati za drugi,tuđi znak.Barem malo da se krelac pomakne,ali ne,računa na faktor iznenađenja ali ne uzima u obzir da su tamo ipak vrhunski i pametni operatori a ne kao dotični,budala i neznalica

Upravo sam o tome ja, svojedobno, pisao kad je bila ekspedicija na VU7, i kad je Sarla zavapila jednom "našem" operatoru iz sjeverne Hrvatske : Ma, dajte mi spisak, biće lakše i brže !
Nakon tog mog pisanja 4-5 mi se više ne javljaju. Boli me k...c .
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 27, 2016 7:33 am

Dvije velike dx ekspedicije završile, treća, ako Bog da, počima za 5 dana. Za nešto više od misec dana će Marquesas TX7EU. Znači, u tri miseca, 4 velike DX ekspedicije, od kojih su tri u top ten najtraženijih među operatorima u svijetu, na HRS forumu, u rubrici DX ekspedicije - ni riječi !

To se savršeno uklapa i provodi tajni pakleni plan otklona HRS-a od osnovnog radioamaterskog poslanja - radiooperatorstva ! Tragikomika je da u proširenom nazivu nekoliko klubova, u čijim vodstvima sjede neki od ovih koji vuku ove sulude poteze, uperene protiv iskonskog radioamaterizma,stoji , citiram, rad radio veza sa udaljenim radio postajama !

Plan, po kojem bi nekoliko "odabranih" bilo "vodstvo" dvijestotinjak, manje-više istomišljenika, ili onih indolentnih, kojima je svejedno što se događa, se provodi bez zastoja.
Rastakanje klubova i HRS-a se radi planski, smišljeno, na duge staze, i u tom planu ima mjesto Hamsphere, ARG, izleti u inozemstvo, pa čak i - Đuka. Jer on je njima došao kao naručen, nisu ga morali kreirati. Odrađuje dio onog posla koji bi trebao odrađivati HRS, legitimirao se ispred HZTK kao "stručnjak", oni njemu neku crkavicu i titulu, on zadovoljan, u HRS-u još i više, ne moraju pisat planove rada, i, izvršavati ih !

Ali da se vratimo radu na DX ekspedicijama, to je topic.
Koliko je rad takve ekspedicije postao stvar prestiža, govori i činjenica da sam "nemoralnu" ponudu da mi "odrade" K5P dobio iz Crne gore ! Veli Đetić : Čoče, kako čujem, tvoji to rade za pare, i još ih moraš molit, ja ću ti džabe !
Naravno da sam ponudu iz bratske NATO članice otklonio ; još sam mu reko da plaćam onoliko "odlikovanih" koliko može popiti.

Pokušao sam otići na par lokacija, korisnici su se pravili gluhonijemi, no to ih nije smetalo da rade postaje sa spiska.
Nije zaludu pao snijeg, zvijeri su pokazale svoje tragove.

Slušam vijesti HR-a , Radio Splita, nije udarna vijest Crnoja, imamo mi takvih na tisuće, udarna "vijest" je da okriće na jugo.
Možda zato par prijatelja ne odgovaraju na moje pozive mobitelom .
Škodi, ne jugo, savjest......
S tim se, pak, čovjek mora sam boriti. I , izboriti, ako može. Ako ne, odlazi u povijest, najžilaviji opstaju. Evolucija, Darwin.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK