by 9a2jg » Sat Feb 04, 2023 9:54 am
Nije me bilo doma, puno dana. Otvorim poštanski sandučić, kad tamo direkti - odgovori na poslate QSL-ke, TL8AA i J28MD.
Sad će netko reći, šta se kurčiš tim kartama, poslao si za svaku 2 USA $ i SAE ? Je, istina je da sam poslao, samo, to je kap u moru, koliko sam poslao HRS-u, a ne dobijam ništa !
Da smo , moj matični klub i ja, podobni za ovaj režim u D-12, da ne plaćamo članarinu, da im begenišemo, da , jednom riječju , šutimo, dobijali bi, i redovno, i prekoredno, kao bezbroj primjera, što ih godišnje vidim i čujem na vlastite oči i uši !
Ovo pišem zbog još jednog razloga, J28MD je odrađen od strane aktivatora, u čast i spomen na tri umrla velikana, 9A6AA, F1HRE, i JH1AJT, inače aktivne članove MDXC-a. U povijesti Hrvatske se uvijek događalo da neki drugi, strani, ljudi, odaju počast našim zemljacima, a službena i neslužbena Hrvatska - šuti.
U ovom konkretnom slučaju hrvatska šutnja je "potaknuta" od strane rigidnog vodstva HRS-a, koji je bio u sukobu s pokojnim Emirom, ne javno, ali tiho, konstantno. Zaludu je on radio s mladima, po školama, u Kraljevici, po lokacijama, slijedeći njihove neskrivene želje, i otvorene prijetnje da će zatvoriti špinu financiranja preko ZARS-a, tijek koji oni kontroliraju, sve mu je bilo zaludu. Točka na i je bila dodjela nekoliko znakova Talijanima, i marifetluk jednog od njih koji je "pokušao" iskoristiti 9A QSL biro za svoje hendlanje. Sve je to bila dječja igra u odnosu na sadašnje stanje, a što se, dok je još Emir bio živ, valjalo iza brda.
Da rezimiram, Talijani su učinili ono što HRS nikad nije. Stavili su stvar na svoje mjesto.
Ono što je Emir pokušao s mladeži, su kopirale neke ženske osobe, i to sad "prodaju" kao svoje ideje, i projekt koji je počeo od njih ! Bogu fala, Ivek je još živ, pa može potvrditi istinitost mojih riječi, ta on je to odrađivao, u paru s pokojnim Emirom.
Kako su remote-aši pogrešno nastrojeni, oni su odmah instruitrali strance, kupce hrvatskih znakova, da zaobilaze 9A biro.
I budala zna da , u njihovom slučaju, nije TO problem. Njihov problem je veći, i dublji od toga.
Hendlanje stotine tisuća karata, hrvatskog managera, za privatnu osobu u inozemstvu, se ne može, po nijednoj sastavnici, ili sponi, uspoređivati s naivnim Talijanima.
P.S. Info za pravovjerne : Koki se nikada nije, i neće, okoristiti besplatnim ručkom, pa i talijanskim, predobro znam da je on najskuplji ! I još jedno slovo, obje ekipe, oba spomenuta znaka, su isključivo talijanske, i imaju po dva znaka, jedan za "normalne" vrste rada, jedan za FT4/FT8 ! Pametnim, ma gdje bili, dovoljno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja