Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sun Jan 24, 2016 7:47 pm

Svaki put iznova se moram logirat da bi moga pisat. :x
Ja se ne želm nervirat.A najviše me nervira kad seratori počmu svoj cirkus na QRG.Doduše dobrim dijelom potaknuti radom metuzalema sa K5P.Mnogi su frustrirani ali to ih niti male ne opravdava.To je za trenutno oduzimanje dozvole.Po meni.
Katastrofa u što su pretvorili bandove.To je gamad a ne RA!
Nisu bili na 28 CW ka ća san očekiva.To mislin na VP8STI.Ma nema veze.Idem slušat pa ako se ukaže prigoda pozvat.Jeli nas tako Martin svitova? :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Mon Jan 25, 2016 12:38 am

Izašli up dateovi logova K5P i VP8STI.Bodu u oči veze nekih RA koji ga radiše na puste bandove i modove a kod kuće jedva da imaju komad žice.Kako su i prije radili sa raznih lokacija tako i danas.Doduše u 21 vijeku triba i platit nešto novaca ali veze se množe i broje. ;) I slotovi se pune.Zeleni kvadratići sa bijelom kvačicom.Ima ih koji neznaju sto posto radit CW ali veze telegrafijom su uredno ulogirane. I sutra će mi takvi doć solit pamet.Urade oni i koju vezu za klub čija je lokacija,ne kažem, ali uvik je više veza na privatni nego na klubski znak!Tako i treba. :) Klubovi su tako i tako stvar prošlosti. :( Jer 21 stoljeće je...
Po mojim vezama sa VP8STI i K5P se vidi stanje.VP8STI sam uradio na 7 bandova CW,SSB jer ih čujem,a K5P niti jednu jer ih se u Splitu ne čuje.Ili na časnu rič,kako se kaže. Na moje žice,razumije se. Dobro je Koki reka da je bolje imat dobar mobitel nego vrhunsku radio postaju. :D
Uskoro će isto bit i sa S.G. Isti glumci,druga scena.Ali samo malo drugačija.
Idem poslušat,možda uberem još koju vezu ali iz VLASTITOG QTH :!:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Mon Jan 25, 2016 1:13 am

Evo malo prije pola noći čitam po DXclusteru da su VP8STI morali završit sa radom zbog oluje.Triba im virovat ali i zahvalit na vezama i meni nadasve novoj DXCC.I ne samo meni.S.G.mi nije nova ali me opet čeka posal po modovima,bandovima sa VLASTITE lokacije i opremom.
Sa S.S. sam doša na minus 3 entiteta.Srićom SJ.Korea mi ne fali.Ko bi to dozva kad će radit sa 100W i vert.antenom. :roll:
Metuzalemi nemaju storm na Palmyra-i...još rade sunarodnjake radi kojih su i išli tamo. :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Mon Jan 25, 2016 2:25 am

Ništa više ne razumin :?: VP8STI sad radi na 7CW...a rekli su da je gotovo radi oluje?? Ili su odlučili još ostat..ko će ih znat. :?:
Gledam malo statistiku K5P. Do sada 68889 veza od toga NA-32174,AS-23828 a EU-7077.Znam da je večina RA u Japanu i U.S.A. ali onda se lipo ponese dobra oprema a ne ovako.Gledam statistiku VP8STI....Asia ih je slabo radila...Japanci popušili S.S. :? Oni bar imaju s čim bumbizavat,jeli?I ne tribaju im klubske contest lokacije za učinit vezu.Barenko oni imaju pinez za kupit opremu...svake vele.
Opet i ovi sa S.S.uradili manje od 50000 veza a unikatnih nešto više od 15000.I to mi se sad čini ka malo..Pitam se koliko ih ljudi nije uspilo uradit a čuli su ih :?: I malo mi ih je žaj. :( A takav je život.Neko ih ima na 9 bandova i 3 moda a neko niti jednu a 8 dana je možda čulija uz uređaj i uzeja godišnji.Isto vridi i za Palmyru.Najgore je kad prođe DXpedicija mimo tebe. :( Tribat ću se i ja upisat u klub koji ima kontest lokaciju... :lol: :lol: :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 25, 2016 6:55 am

Tribat ću se i ja upisat u klub koji ima kontest lokaciju... :lol: :lol: :lol:

Ne mere, šta se upisalo, upisalo ! Imaju uzdanički klubovi "svoje" ljude, pouzdane, i na svome mistu, po njihovima standardima. Zato su mi odma i javili kad je uzdanički klub , u tvome susidstvu, radija VP8STI na 28 SSB. Jedino je profitira T-com, oću reć Deutche telekom. Danke, herr Genscher !

Jutros cipaju na 7 CW, slušaju 1 up, znači, pile je opuza, de capoto... Na 14 su SSB, rade 5 up.. Sinoć su bili umjereno jaki na 10115, slušali 1 do 1,5 up.

Ima još pun Tamić novitadi, samo (još danas) ne smin kazat, ka i Keko...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 25, 2016 9:35 am

A Boga ti kad ćeš ih više kazat?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 25, 2016 10:39 am

Ne smin ja više pisat, po ovin topicon. Jučera, ujutro, san iznija misao (konstruktivan prijedlog) da se moglo lipo radit sa Zvjezdanog sela, jutros slušan vijesti na Radio Split, da je gori bija sinoć i noćas požar, da se , izgleda, neka gradelada otrgla kontroli...?
Prvo, šta mi je proletilo kroz templa, da nisu to iz kojega uzdaničkog kluba išli gori radit, pa u pauzama, malo gradelavali ?
Slušan priču vatrogasnog zapovjednika, da nije velika šteta, da je gorila samo trava. Bože mili, gasija san sto puti, i veće , i manje požare, ne dolazi kanader gasit pinku trave !

A sad in je mecena i dobrotvor u Sabor, sve i da je šta, sve će se pokrit...
Jedino šporki obraz i šporki jezik, ne mogu...

Gledan tamo u LOG-u K5P stoji nepostojeći znak 9A2AAX. Da je na telegrafiji, reka bi da je mojoj "godini" Marijanu, utekla dvojka, umisto jedinice, jer je navika kucat dvojku ? Ovako , ostaje za virovat da se Tom malo "zaigra" pa se doda X na kraju, RTTY mode.

Ma kako nikome ne zadrće ruka na mobitel ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 25, 2016 10:43 am

Dobro je razbucalo ove na S.S.Iskidalo šatore,antene.Puše Bura ka i u nas, 100 km/h.Ko zna kako ce se ukrcat na vapor za S.G.?Nadam se da ovo nece utjecat na rad sa S.G.Sretno im bilo.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 25, 2016 11:00 am

Jutros san ga sluša na 7 MHz CW, bez greške, vrhunski operator, smaza je cilu Europu, za po ure, onda je poslin iša na NA. Da ih Bog čuva, i bude u pomoći.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 25, 2016 11:23 am

Potvrđeno, prije dva sata je započelo izvlačenje sa lokacije, i organiziranje prihvata na m/b Braveheart.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK