Složija bi se sa svim ali ne i sa tvrdnjom da su to Hrvati učinili i čine ! Ja takve ne držim za Hrvate.

Kad bi to bilo tako kako pišeš (ja bi prije reka osječaš), ko je onda "sabotira" referendum građana, jučer u Puli ? Sramotno mala izlaznost, još sramotniji rezultati. A referendumsko je pitanje bilo jednostavno, isto onakvo kao što je bilo prije 5 godina u Bolu, kad smo uspjeli mobilizirati cilo misto, i kad su svi plebiscitarno rekli NE, okupaciji najvrijednijih dragulja, tik uz more, a sve u korist krupnog kapitala koji redovito ucjenjuje lokalnu zajednicu, i "podmazuje" županijske urede, koji izdaju koncesije svih vrsta.
Od tih hotela, pretežito u stranim rukama, Hrvati i domicilno stanovništvo nema ništa, jer dobit se ni 1% ne reinvestira u razvoj infrastrukture mista i očuvanje okoliša, a ti isti hoteli su radovito najveći dužnici, od komunale, do boravišne takse, za razliku od domaćeg čovika, koji to redovno plaća, i omogućava bjelosvjetskim tajkunima basnoslovne zarade.
Još par riječi o Puli. Sinoć na HTV-u gradonačelnik Zoričić , inače Splićanin, govori da je urbanistički plan i GUP donešen u Puli 2010, i da su na bazi njega donesene sve dozvole za gradnju.
Upravo o tome sam pisao na ovim stranicama, zatiranje nekakve zarade domaćim iznajmljivačima je počelo pod rahmetli Račanom, a oko 2010 je imalo svoj crescendo. U tim godinama su učinjeni svi papirnati, formalno-pravni uvjeti, da bi se realizacija tog sranja dogodila u periodu od 2020.g. , nadalje.
Najzorniji primjer tog sranja je velebni hotel u Postirima, na mjestu bivše tvornice sardina, u centru mista, tik uz more.
Mištani su ga odma nazvali Nosač aviona ! Obnovite znanje : Tamošnji domoroci se i dan danas hvale da su jedino misto na Braču gdje uspješno surađuju SDP i HDZ, zadnjih 20-ak godina ! Dokaz moje tvrdnje, nekoliko rečenica prije.
Tako sada, kad putujete vaporon, i čin mitite splitski lukobran, ugledate dva svjetionika ljudske gluposti, pohlepe i zločina nad okolišem, uz more, jedan ispod Miraca, drugi u Postirima.
Tragedija hrvatske stvarnosti jest što su napravljene LEGALNO. Sad vi dumajte koliki je lanac u administraciji trebao biti "podmazan" da se to sve legalno izvede ? I izvelo se, znači da se u Hrvatskoj sve može.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja