by 9a2jg » Fri Sep 23, 2022 4:08 pm
Slušao sam iz usta očevica, kad je Bulj doša tamo, par krkana se tilo tuć s njime, a on stariji čovik, oni mlatimudani, ne znaju di će sa forcon, sva in pamet među nogama. Čovik mi priča da Bulj nije tija podnit kaznenu prijavu, a bilo je dosta materijala za istu.
U socijalizmu se nikad nikome nije palo na pamet kupat tamo. Dok je bilo okupirano, isto. Kad se u , ovom stoljeću, počeo devastirati prostor oko izvora, načelnik sagradio vilu (o tome sam svojedobno opširno pisao), sve je pomalo otišlo u 3 PM.
Kako je načelnik HDZ, sve se potiralo pod tepih. No, Bulj ima onu iskonsku, narodnu mudrost i osjećaj za pravdu, ta sjetimo se da je isključivo on zaslužan za stopiranje elektrane u Hrvacama, gdje bi se bio nepovratno uništio okoliš, na sličan način kao i vjetroelektrane u Pađenima. Dok je ljudi kao Bulj, branitelji, domoljubi i pravdoljupci, još će to nekako i štimati. Poslije, ko živ, ko mrtav, živjet ćete, pa ćete se sjetiti mojih riječi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja