Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sun Aug 28, 2022 6:35 am

Dakle, po planu i programu, tečaj za neplivače na Mosoru je jučer triba bit gotov ? I Bog je 6 dana stvara svijet, a sedmi se odmarao.
Ta i vladajući u HRS.u se igraju malih bogova. Vrlo mali broj osoba drži golemi ostatak članstva za bedaste, i to im stalno pokušavaju utuviti u glavu preko sterilnog foruma, red pametnog Martina, red druga Milina.

Jučer mi jedan kolega iz metropole reče da radim Sizifov posao. Daj specificiraj, koji, velju ja, radim na nekoliko razboja. Ma stalno pitaš za čiste račune, mani pulite, to nije popularno, nije kigijenski ! Od Vanuatua, naovamo, stalno pitaš za javno polaganje (završnog) računa , kako projekata, tako i završnog računa Saveza, na kraju financijske godine. Ovaj zadnji dobijemo, tako šturo, da, kada stavimo tri diplome Ekonomskog fakulteta na kup, ne možemo raščivijati što je što, a kamoli će običan smrtnik, kojemu to nije fah. A sve počme malim zataškivanjima, nenamjenskim trošenjem, razbacivanjem s ono malo crkavice, samo da bi se podilazilo, ili odobrovoljila neka grupica, od samozvanih elitista, preko ARG-aša, do bezbroj ugovora sa OiV-om za smještaj DMR repetitora.
I skup na Jarunu, je, baš kao i onaj osječki, ili pazinski, vikend, u naravi lokalni dernek, koji nastoje prikazati kao svehrvatski, ali u biti je bio, i ostati će lokalni, za savezne, naše pare. Zašto? Zato jer ga svakog listopada stave u plan i program za iduću godinu.
Automatski dizači ruku, sa ili bez slavonske maksuzije tome dadnu legalitet u polutrijeznom stanju. A zašto NIKADA nismo vidjeli iznose troškova za QSL saobraćaj po kalendarskoj, odnosno fiskalnoj godini ? Zbog nekoliko razloga. Prvi, i najvažniji je da se ne bi mogao uplanirati u plan i program za iduću godinu. Floskula je vladajućih da to HZTK ne priznaje. Ta imamo mi dovoljno prihoda od članarine ! E, ali kad bi to išlo tim, normalnim, putem, onda ne bi bilo novaca za eskapade i ispade pojedinaca iz vrha, koji se umiljavaju nekim lokalnim sredinama, ali za naše novce. Drugi razlog je što bi se onda , na prvi pogled vidjela diskrapancija između onih par uplata gastarbajtera, svih boja, po 300 kunica, u odnosu na goleme troškove pojačanog fizičkog obujma QSL-iranja, u oba smjera ! Više uplati moj radio klub HRS-u godišnje, nego svi gastarbajteri skupa ! Tako je od početka osnivanja Saveza, a moj matični klub je jedan od osnivača.

Zato, uvijek isti akteri, s rukom na srcu dok svira himna, nisu nikada bili transparentni, ni položili račune za mnoge izlete i projekte koji su se (su)financirali društvenim novcem. Od Vanuatu-a do Reunion-a, od ARG-a u Rijeci, do YOTA2022.

Stoga, mene uopće ne čudi što je išao paketić QSL-ki iz Zagreba na Brač u rukama druga Laureata. Nema para. A i nosi se svojim vječnim jatacima. Koji plate jednom u par godina, koji nose camice nere, i rade na prigodne pozivne oznake, kad im se naredi.
To je prirodan tijek stvari, svatko ima svoju interesnu skupinu, i svoju virtuelnu biračku bazu.

Gremo na misu, ispovidit grije, pomirit se, sa bogon i ljudima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 03, 2022 8:33 am

HRS, preko svojih poslušnika, nastoji pripremiti teren za javnu raspravu o novom Pravilniku, na način kako to njima i interesnim skupinama odgovara. Par njihovih aparatčika hara forumom, i nameće svoje (njihovo) unificirano mišljenje i stavove. Slobodomisleće su odavno istjerali s foruma, koji ne služi za izmjenu (radioamaterskih) iskustava i mišljenja, nego za naturanje svoga !
Kad im to odgovara, onda puštaju informacije na kapaljku, na tom istom forumu, a kad im ne odgovara (to je u većini puta), onda je to "neslužbeni" forum ! Jadno, do zla boga ! Ni D od demokracije i transparentnosti rada. No, od ove osobe u vidu predsjednika, i ovakvog IO-a, nismo ništa više ni očekivali. Ni manje. Ostali su dosljedni sebi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 04, 2022 7:00 am

Pita me sinoć čovjek iz metropole da li sam ikada vidio strukturu prihoda i rashoda ZRF-a ? Odgovorih mu da nisam, niti to očekujem, znajući tko to vodi, i ko to "vodi" iz sjene. Ta isti oni koji su sjedili u Org. odboru YOTA2022, a tamo su sami sebe namjestili.
Poštujući načelo da, gdje je utrošena i jedna lipa društvenog novca, objava strukture prihoda i rashoda mora biti transparentna i javna. mi godinama čekamo isto. Sve utaman. Sad su još počeli otvorenu propagandu remote-a, kao stručno predavanje !

Gledam malo "raspored događanja". Sve precrtano s dnevnog reda Zagrebačkog velesajma u šezdesetima, kad je bio u zenitu !
"Prvi dan" domjenak za predstavnike Saveza koji su došli ! Ne mi ga da ih je došlo 10 ?! Biće doša "osloboditelj Konavala", predstavnik RA HRHB-e, i eventualno Slovenac. Jedva za partiju preferansa, ili bele.
"Drugi dan" , ful program, ako ćemo se zekati, ali, i Osječani su tako napisali da će furda biti izložena od 7 sati.... Šta ih košta, karta sve trpi, verata vozi, pizda rodi, i vojska obuče... A o stručnim predavanjima da ne govorim, red do retka, zagonetka.

Za to HRS izdvaja novce, daje i grad Zagreb , preko ZARS-a, opet iste face sjede tamo, i režu ko muftija, a uštipne se i od zagrebačkih klubova, kojima oni odrežu... Pokojni Savo Golić, i Emir Mahmutović su to bili odavno detektirali, samo su bili nemoćni, kraj ostatka RA, sastavljenih od standardnih hrvatskih šutljivaca.
Ukratko, HRS MORA davati za ZRF, iako mu to HZTK ne priznaje, znači, mora uštipnuti od vlastitih prihoda, a, kada to radi za troškove QSL biroa, onda nam se to, periodično, redovito nabija na nos. Zašto ? Jednostavno zato jer ta vrhuška ne šalje karte, a ovakve manifestacije im služe za iskazivanje svoje "veličine" i položaja u hrvatskoj tehničkoj kulturi. Za naše novce.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Sep 04, 2022 12:55 pm

"Jak" in je jučer bija fest.Ljudi nisu mogli prolazit koliko su navalili. :D
Svršit će i jednom i taj kurbin pir.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Sep 04, 2022 3:17 pm

Koliko je bija "jak" neće ni fotke da pokažu. A sami dernek je po organizacijskoj shemi faraonski, po ugledu na ZV, u najboljim danima. Po sadržaju, ništa.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Sep 04, 2022 7:45 pm

Bolje in je to ukinut nego se sramotit.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Sep 05, 2022 7:02 am

Sinoć me nazvala jedna žena. Pričali smo preko jednog sata. Bila je ponukana našim pisanjem, kojeg inače, redovito prati i čita.
Otvorila mi je oči, za puno stvari, a naročito oko (ras)podjele novca za tehničku kulturu, s naglaskom na radioklubove u Zagrebu.
U mnogim detaljima mi je samo potvrdila ono o čemu sam godinama pisao, ukratko, uski krug osoba dijeli faraonski, kako samo njima paše. U budućim danima i tjednima ću rasplićati to klupko, kojeg su oni 32 godine motali. Gotov je kurbin pir.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 05, 2022 9:53 am

Čin san čuja za taj ZARS, odma san skužija da je to "savez" unutar Saveza. :twisted: Otiša na Jarun i vidija da imaju i logo,bandiru.Da smo mi u Dalmaciji tako osnovali DARS,odma bi nas prijavilo i gonilo ka separatiste i elemente.
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Sep 05, 2022 10:16 am

Istih 5 osoba drži ključne pozicije u ZARS-u, Kozjači, Jarunu, a vode i HRS iz sjene. Bidni Laureat, jebena strana, a ne gušta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 06, 2022 8:02 am

Nigdje se ne fale, o dosezima i rezultatima ZRF-a. Tako i treba, su čime će se falit ? Mizernom posjetom, i tjeranjem vode na svoj mlin, naglasak na remote i daljinski upravljane konteste ? Zalozi budućnosti ? Čije, i koje ? Kome to ide u favur ? Zna se !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK