by 9a2jg » Sat Sep 03, 2022 6:27 am
Količinu gluposti koju možeš pročitati na sterilnom forumu, PRIJE javne rasprave o novom Pravilniku, ne može ni udarnik proizvesti. Ali, Martin, kao plaćeni odvjetnik stavova HRS-a i uskog kruga osoba, i njegovi istomišljenici , mogu. Zato nam, s pozicija sile, naturaju nakaradna njihova i tuđa mišljenja, kao jedina prava.
Čitam sve postove, pa i od 9A5BWT. Pošto čovjeka ne poznam, pođem na sveznajući qrz.com, vidim , bavi se ovim hobijem od kraja 2018, papirnate QSL-ke ne rabi. Znači, u nepune 4 godine bavljenja hobijem, misli da je akumulirao toliko saznanja da nam, kilometarskim postovima, može dijeliti lekcije ? Piše u stilu kao da je svaka njegova napisana rečenica aksiom ! A nije.
Nikada nisam, i neću tvrditi da mi starost i sjedine daju pravo da naglašavam pravovjernost i ekskluzivnost svojih stavova po ovom pitanju, dapače, stalno se preispitivam, u hodu. To se zove cijeloživotno učenje. S tim u vezi, od kako je počeo ovaj , dobro režirani i zamišljeni cirkus, razgovaram s svim poznatim RA u Hrvatskoj, imam i tonskih zapisa, ali većinom radim pisane zabilješke. Dobni okvir sudionika je bio ( i ostao) od 35 do 85, znači one kategorije, ili grupe, čije stavove mogu razumjeti.
Neću ovdje pripovijedati i objašnjavati tuđe stavove, mišljenja i prijedloge, no imam ih dovoljno da ih sakupim u jednu knjižicu. Vrlo su interesantna, i, ne razlikuju se, u suštini, od mojih stavova.
Od svih ću izdvojiti jedno, od prije neki dan. Nazvah ja jednog prijatelja, i RA, koji se vratio iz bolnice, da ga priupitam za junačko zdravlje. Razgovor je trajao više od 45 minuta, a na zdravstveni bilten je otpalo 2 minuta, ostalo, pogađate, na DXCC, remote, FT8/4... Kaže mi čovjek, citiram, "kako može figurirati na istoj DXCC mixed listi osoba koja je to odradila na FT vrstu rada, ili ona koja je koristila tuđu opremu, u tuđoj zemlji, na daljinu ?", pa nastavi, "ja sam se mučio dok sam odradio sve zemlje, čekao ekspedicije, provodio dane i noći uz stanicu, uzimao i slobodne dane u firmi, sada netko ostavi kompjuter da mu uradi nedostajuću DXCC zemlju, i pođe za drugim poslom ?"
Ima još njegovih korisnih pitanja i stavova, ali o tom , drugom prilikom.
Ono što mu najviše bode oči, kao i meni, jest Amer koji se kočoperi na DXCC mixed, kao 9A/američki znak. To je potvrda američkog neokolonijalizma, potvrda da mogu raditi iznimke, kao i u slučaju Kosova, samo zato jer glume svjetskog policajca, i jer su u njih i škare, i igla, i konac. To se zove politika diktata, politika jačega, politika mrkve i batine, samo moja generacija ne dočeka mrkvu. A od koga je, i ne treba nam, jer (američki) besplatan ručak je najskuplji.
Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja