by 9a2jg » Mon Aug 15, 2022 4:58 am
Zaista sam bio uvjeren da je vrijeme udarnika, trudodana, i radnih rekorda, iza nas. Skoro sam i zaboravio svoje udarničke značke.
I prekrila bi ih povijest i prašina, da pametni Martin nije počeo razgrtati pepeo. Kreirati nove Alije Sirotanoviće, tamo gdje ih nema.
Kovati nove "stahanovke" od četvrt kubika ! Šta će nama tamo neki Rus otimati rekorde, kad mi imamo domaće snage ?
Naravno, sve je u PR-u, najjačem oružju novog doba. Kako te PR "proda" čitateljima, takav češ biti, i ostati. Priprema se teren za novo avanciranje, priznanja, nagrade. Baš kao i kolegica joj, i šefica, koja će dobiti jubilarnu nagradu, za 15 g. dolaženja na posao. Jer su to (lani) mudro stavile u financijski plan za 2022.g.
Normalan čovjek se upita, da li su to one iste djelatnice kojima je bilo neophodno montirati sat na ulazu zgrade u D-12, da uopće registrira kad su (fizički) nazočne na poslu ? Jesu to one dvije čije izviješće o radu od kuće još uvijek čekamo ? I vi, i ja, znamo da ga nećemo nikada dočekati. Jesu to one dvije koje nisu htjele primati pakete i paketiće s QSL-kama, moj je kružio mjesec dana , ulicama Zagreba. Koje su rezolutno izjavile da one neće imati ništa s QSL-kama ! Pa se ova druga naslikavala ove godine s paketićima, koji nakon toga nisu poslati mjesecima... Opet PR.
Jesu to one što ucjenjivaše moju suprugu članarinom, odbijajući joj izdati potvrdu o pozivnoj oznaci ? Koje su odbijale izdati dragovoljcu DR-a predloženu pozivnu oznaku, no Amerima, i članovima njihove skupine su ih spremno prodavali ? Koje su duboko umočene u postupak izdavanja dozvola za rad s svjesno falsificiranim podacima podnositelja ? Kao da mi ne znamo tko gdje živi, boravi, ima neku nekretninu, od kada, i po kojem osnovu ? Stoga, drugovi, kvaka 22 ovdje ne prolazi, nije ovo Orah, Vrgorac, ili Imocki, ovdje ne prolazi onaj čuveni japanski kanistar od 5 l , u koji možeš ukrcati 25.
Ercegovački pratri znaju reć : Daj mi dite do desete godine, ja ti ga onda vraćan (on je uvik naš) ! Stručnjaci za PR, iz D-12 nas pak pokušavaju uvjeriti da starog psa možeš naučiti novim trikovima. Ne vjerujem, jer poslovica tvrdi baš obrnuto.
Šutljivi puče hrvatski, eto vam lažni proroci, pa živite s njima, ili pored njih, kad ne podižete glas pravednika protiv nepravde.
Pilate granu na kojoj sjedite. Neki, koji valjda vide bolje od mene, tvrde da je već otpilana, samo što oni koji sjede na njoj, ne vide.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja