by 9a2jg » Wed Jul 20, 2022 8:51 pm
Kako kaže izvor, Neno će ić na Vele i Male srakane, a imena, ili CI, ostalih otoka ne znam.
Zašto je opao interes za prekrasan program, ima puno razloga. Znam kad su došli Aniko i Feri u Kraljevicu, da su sjedili ko neki ubogi, za svojim stolom, nitko ispred HRS-a da ih pozdravi, popriča, ponudi pićem... Kad sam to vidio, smrklo mi se, otišao sam za njihov stol i razgovarao se s njima jedno 45 minuta. Oni, ka kulturni ljudi, nisu rekli, ni pokazali svoju ljutnju, ali sigurno im nije bilo svejedno, takav maćehinski i ignorantski odnos prema strancima, koji su aktivirali nekoliko stotina otoka, i pronosili slavu i svjedočili ljepoti istih.
HRS kliki je jedino bilo važno oteti Emiru program, poslije su se odnosili prema programu kao prema nahočetu, ili neželjenom djetetu. I moj verbalni sukob s tajnicom, tijekom jedne skupštine u D-12, je bio rezultat nebrige HRS-a za program.
ARG, DMR, remote, to njih zabavlja i tu nalaze sitni ćar, kakve radiooperatorske vještine, pusti sati, dani i godine za stanicom.
To je prevaziđeno, demode, nisi u trendu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja