Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Fri Jun 24, 2022 8:44 pm

Kolonija ujke Sama i jugoistočna provincija EU.A Jude za škude daju ruke. :x
I rimuje se. . :?
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jun 25, 2022 7:56 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/mil ... i_ostalo_d

Kako jebu ovi AKL-ovci, pod levu sisu, a... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 26, 2022 7:03 am

Zovu me ljudi, pitaju da zašto, kada pišem o pojavi i radu, privatnih remote postaja u Hrvatskoj, stalno spominjem JPP (javno - privatno partnerstvo). Odgovor je vrlo jednostavan ; taj model je inauguriran u prvoj godini vladanja Vlade rahmetli Ivice Račana.

O čemu se tu radi ? Prvo je trebalo izmučiti hotelske kuće da, u ratno i poratno doba, uzimaju nepovoljne kredite, kod točno označenih banaka, koje su vladajući označili !
Nakon toga su naručeni PR-ovci "dokazivali" zaposlenicima, i hrvatskoj javnosti, kako je sve bezizlazno, i bezperspektivno, bez svježeg kapitala, kojega, eto, država nema (ako ćemo se zajebavat).
Nakon odrađene prethodne dvije točke, ostala je treća, glorificiranje potencijalnog stranog investitora, kao Spasitelja, koji će dalmatinskom turizmu donijeti bolje dane. Redom su to bili multinacionalni fondovi, čiji tijek novca, i vlasničku strukturu mnogi istraživači nisu mogli otkriti, ni nakon 22 godine ! Pisali su to istraživački novinari u slučaju Sunčanog Hvara, a ništa bolje nije bilo ni u Starome gradu, Jelsi, ili Visu.
Rezultat te porazne politike prodaje obiteljskog srebra jest da te hotelske kuće rade na korist SAMO strancu, hrvatska država od toga nema skoro nikakvu korist, ukratko, postali smo podstanari, i golje, u vlastitoj kući, a trude naših prethodnika unovčava neko drugi.

Paralela s HRS-om je frapantna. Prvo je ekipa okupljena oko samozvanih elitista sustavno uvjeravala članstvo da HRS ne postoji za članove, nego za (stranu) mladež. Onda je učinila metamorfozu, i od primljene službenice sa SSS, pretvorila radno misto sa VSS, pa nekoliko godina lutanja, da bi postala najvažniji faktor - odgovorna osoba za mlade. Specijalizirala se na izletima, od Estonije, do F-hafena. Tajnica za YOTA 2022, da bi bila i formalno na usluzi, i za potrebe privatne tvrtke, čiji nas vlasnik time hoće uvjeriti tko je pravi gazda u Dalmatinskoj 12.
Ponavljam, zahvaljujući pokojnom Vinceku, koji je podmetnuo SVOJ obraz, koga su iskoristili, pa potom odbacili i protjerali, financijska konstrukcija je bila zaokružena prije dvije godine, u cijelosti !
Ali, trebalo je proknjižiti darovano, zato je vlasnik privatne tvrtke kooptiran u Organizacijski odbor, da bude časnik za vezu s mecenom, tj. sam sa sobom !

Jučer su me zvali iz Karlovca, čovjek veli : Koki, kako si znao da će se iz Karlovca raditi remote, preko privatne remote postaje, i to prije 2 godine ? Prika, velju ja, nema više trgovine China shop-a na autobusnoj postaji u Novom Marofu, nema više di kupit kristalnu kuglu, sve po 12, ali, napregni malo možđane, i izvadi glavu iz pijeska, nije Koki pametniji od vas, vi samo nećete da mislite o problemu koji vam je pred nosom ! Dobiti ćete par mrvica, a gro para će ići na Kozjaču, i slične lokacije, pod kapom JPP-a !

Ali, kapital i interesi nekih službi tu ne staje, Veliki Broćanac, i Vidova gora su slijedeći punktovi, baš kako mi je rekao naš insider, prije godinu i pol, a ja prvi put pisao prije godinu dana.
Odavno su se za to stvorili svi uvjeti, društveni novci, lokacija, objekt, i, najvažnija stvar, koruptivni doživotni predsjednik, s dovoljno masla na glavi.

Jučer mi govori Daruvarac da se i tamo nešto kuha... ? Nije valjda da će remote i u kukuruze ?

Da sve bude kako je pjevao pokojni Arsen : Ako je moral prosječno pao, znači, i ti si svoj udio dao !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 27, 2022 1:25 pm

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... ba-1203679

Ma di će baš nego u remote stanicu na Broćancu !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 03, 2022 11:20 am

Zovu me purgeri iz metropole da sada 9A/UW1GZ radi remote i u natjecanju ! Odma san in opra uši ! Ka prvo, ja nisan ured za moralne vrijednosti u RA organizaciji, imate one koje ste odabrali. Drugo, čovjek biće radi mukte, ta vlasnik je čovjekoljubac, zar to netko spori ? Treće, činjenica da se natječe a radi remote nije otegotna, već okolnost "u trendu", ako ne vjerujete, pitajte Rolanda ! Već će on i Ulip smisliti odgovore na pitanja HAKOM-a, zar vi sumnjate ? Ta Ulip je, prema pisanju HRS biltena iz 1992. tada bio veteran ! Sad može biti samo metuzalem, ako se oformi i ta kategorija u ARG-u ?
A u predsjednika mi ne dirajte, dok traje sezona, triba pazit dok stranci rade na beneficiranom uređaju, triba in razvrstavat i šavat karte, puno je to posla, sve je palo na njegova nejaka pleća.
Ako laže furešt, lažen i ja !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 05, 2022 6:12 am

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... g74980#new

Znači, ni VHF/UHF forum ne dela kak spada ? Baš me čudi. Ni riječi o tome u izviješću za redovnu skupštinu, a očito da je problem od prije. Onda, da rezimiramo, jedan sterilan, drugi ne radi. Sve ljepše od ljepšega.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 06, 2022 5:40 am

https://www.index.hr/lajk/poster/241276 ... slovnica_d
Što nam je "napredni" turizam donio...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jul 08, 2022 9:31 am

Pojedinci iz povlaštene kaste RA imaju po nekoliko passwoda remote postaja,pa se može primiti više različitih signala iz naravno različitih smjerova.Sve opet naravno pripišu kao da rade iz matičnog QTH. :roll: Kad sve ovo na bandu doživiš nije niti malo čudno da je onaj žuti iz Kremlja posegnija oružjem osvojiti tuđi teritorij.Sve ošlo u onu stvar.Ni reda,ni zakona,ni pravila a pravdu i poštenje ne triba kod njih niti spominjat. :x
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jul 08, 2022 11:04 am

Sve počiva na feudalnom odnosu koji vlada u nekoliko većih klubova u Hrvatskoj. Kad napišem "većih" , mislim na brojnost na papiru, a ne većih u očima RA zajednice. Jer ti, "veliki" , klubovi su, redovito, izvori i generatori svih negativnih trendova i događaja, koje ovdje redovno opisujemo.

Infrastruktura postoji, vladajući "kupe" osobu x za ustupljeni pasvord, ne košta ih ništa, ta sve je platilo, i plaća, društvo, a oni dobiju slugu koji bezpogovorno ispunjava sve njihove , redovito amoralne i prljave, zahtjeve. Zatvoreni krug.

Ja osobno, i mnogi drugi DX-eri, se ne mogu staviti i mjeriti u utakmici s takvima, jer bi to bio ogled Davida i Golijata. Ja 100 W i žice, oni (tuđe) kilovate, stupove, usmjerene antene... I, umjesto da budu skromni, tihi, i ponizni, oni sve obrnuto ! Lako li se kititi tuđim perjem !
A da ne pričam o nekolicini koji su se popeli na DXCC listi radeći preko remote stanica, kako u zemlji, tako i u inozemstvu, a sve na znak iz Hrvatske ! Imamo i neke zvučne zapise, za slučaj da tko počme pizdit...
Sodoma i Gomora su male bebe, u odnosu na stanje oko nas...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jul 08, 2022 2:20 pm

Problem je doša od onamo odakle i oprema i ideja.Davno su oni sve spizdili u ovom lipom hobby-ju.Prvo kod sebe a onda i malo šire.Od isprimištanja brojeva u svojim prefiksima,(pa pojma nemaš odakle se ko javlja), pa do evo tih remote sranja,DMR-a i digitalije koji je dekapoto sjeba cili HAM radio. :cry:
Riba uvik od glave smrdi.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK