Dolazi prije po ure pošćer na moj parking, parkira moped, vidi me, križa se livon rukon. Nešto me zazebe oko srca, mislin, nije dobro... Viče on : Evo ti paket, ovakvi ti nije doša u 2020, 2021, a ni u ovoj godini ! Odma san zna šta je ! QSL karte ! I počmen ja beštimat, a on na mene, da šta beštiman ljude, koji su mi to duševno poslali !

Ma šta duševno poslali, sad već vičen ja, to su dušmani, ne daju mi ni feštat ! Opet će on : Kako dušmani, a ljudi ti šalju ? Lipo, jer ja san već sve parića za ultim ovega miseca, i janje, i kapulicu mladu i mlade kumpire, sve je bilo parićano za 30. lipnja, objedinjena proslava i obljetnica 13 godina progonstva sa HRS foruma, i 2 godine apstinencije za QSL-ke, uslugom Hrvatske pošte.
Gledan primljene karte, odma mi nešto bode oči. Prvo, svi Rusi koji su mi stigli, a veze iz 2019, 2020, i 2021 pišu PSE QSL ! To mi se još nikad nije dogodilo ! Znači, postoji zaista osnovana sumnja da li je stigao onaj gigantski paket, što ga je naše mudro rukovodstvo poslalo, preko Bajne luke, distrikta Brčko, Šida, Stare Pazove i Beograda, za Moskvu ? Toliko im vjerujem.
Drugo, stigle mi dvije QSL-ke sa WARD sufiksom, u potpisu Marinko ! Da neće, bože mi prosti, partit, pa se hoće izmiriti sa živima ? Jer, jedino je Tomac u toj dobi otkrio Isusa, on kaže.
I , kako ono reče doktur Vranjo raji : Šta još hoćete da vam obećam ? Raja viče : Vukovar ! I raja dočeka Vukovar, neko u Zagrebu, neko u Rijeci, neko u Beču, neko u Dublin-u.
Koki vapi godinama : Hoćemo čiste račune, Vukovar imamo ! Na mojoj kuverti piše 677 grama. Kad ćemo saznati koliko je KILOGRAMA išlo onima koji su se sprdali s našim novcima, a hendlano im je na STOTINE TISUĆA karata, u oba smjera ? Od 1999. , do danas !
Kad ćemo dočekati oživotvorenje proročkih riječi pokojnog Šime Đodana, na skupu u Kaštelima 1990.g. : Hrvatska lisnica u hrvatskom džepu !
Nije doktor Šime ništa novoga izmislija, to je 1970.g. prvi uzviknuo Marko Veselica, a slijedili ga Miko Tripalo i Savka Dabčević Kučar.
U nas se sve događa ciklički, i hrvatska proljeća, i ratovi, da li dolazi vrijeme za novi ciklus ?
Znan šta ćete promisliti, kad sve pročitate, citat ruskog pjesnika : Ljudsko srce nikad, zadovoljno nije. Ja, radije, citiram Gorkoga : Ideal je voće, što raste na grani, koju ljudska ruka, nikad dohvatiti neće.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja