Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Mon May 16, 2022 6:55 am

https://slobodnadalmacija.hr/sport/doma ... ru-1192897
Sve piše, šta san ja pisa jučer...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 24, 2022 7:08 am

Nedavno smo imali tzv. izviješće Stjepana o odobrenim pozivnim oznakama. Kao što sam i onda rekao, spisak je nedovoljan, mnogo više je oznaka kupljeno, promijenjeno, mijenjali su "sedmicu" za "peticu", "tricu", a neki(e) su dobili(e) i dvoslovne sufikse, a da ih nikada nitko nije čuo na opsegu !
Još samo fali da i mecena CIG-a Sanader promijeni poklonjeni znak u dvoslovni ? Ne bih se začudio, kad vidim kako to funkcionira.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 27, 2022 6:33 pm

Imam jednu knjižicu, s početka prošlog stoljeća, naslov joj je Kako uzgajati mladež . Uvijek sam se pitao zašto su upotrijebili glagol uzgajati, umjesto odgojiti. Odgovor je došao iz života.

Bogati gazda, s resursima, osiguranim financiranjem, zadanim zadatkom, i predanošću cilju regrutira mladež. Vabi ih znakovima, izletima, radom na remote postajama, stvaranjem imaginacije da postižu nešto jako važno, kako za sebe, tako i za narod, čijim se pripadnicima izjašnjavaju. Pri tome se oslanja na njihov matični savez, nađe najslabiju kariku, i burgija... Rezultat neće izostati. Ali, onda dođe račun za besplatan ručak. Moraš plesati kako gazda Jezda kaže, plesalo ti se, ili ne. A tvoja isklična nacionalnost gazdi dođe ka kec na desetku, jer mu je samo to i trebalo.

Ali, on je tu ionako samo radi ključa, po podacima popisa iz 2013. u BiH je bilo 15,43% Hrvata, eto, još boba, pa 17% ! ;) Da se zadovolji forma.

Dobro je govorio drug Tito, na splitskoj Rivi, prije 60 godina, ja slušao uživo : "Tamo gdje mi ne radimo dobro, ubacuje se neprijatelj, rovari, i radi protiv nas..." Svibanj 1962 - svibanj 2022.
Ništa se, ništa, prominilo nije.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 28, 2022 9:22 am

Prije više od 2 godine, jedan prika mi se javi, i veli : De, obadaj se tko je sve nabavio OM power lineare, po Specijalnoj cijeni. Zna se tko je posredovao, i zašto. Nemojte sad pitat jesu li crne majice bile u kompletu, to je druga drama. Ima i treća, u tijeku je...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jun 01, 2022 8:34 am

Zove me prika, veli , Koki, ti pričaš i opisuješ sitnice, ovaj maznuo klupski linear, onaj drugi uređaj, treći antenu, sitnice... I čovjek mi ispriča jednu toplu ljudsku priču, mogla bi se zvati privatizacija radio kluba, na hrvatski način. Baš kako su "privatizirana" pusta društvena poduzeća, devedesetih, u Hrvatskoj. Što sam više slušao, više mi se rigalo. Sprega koruptivnog pojedinca, ZTK i tijela državne uprave.
Poznavatelji prilika u Hrvatskoj bi rekli, ništa novo, ali , nikoga tuđa rana ne boli, no, kada je ti zadobiješ, očekuješ simpatije i pomoć od onih ostalih, kojima ti nisi vjerovao da se te stvari događaju.

Pošto je proces u tijeku, ne mogu izlaziti s pojedinostima, i poduzetim koracima, ali svi elementi ukazuju da se zle snage, nesklone Narodnoj tehnici, udruže protiv nje, a država ih plaća da rade za nju, i brane njene interese ! Sakupljaju se dokazi o možebitnoj kriminalnoj aktivnosti, i osnovi za pokretanje istrage. Očito se sprema dugo toplo ljeto. Kako za koga. Kako je sijo, tako će i žeti.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 02, 2022 6:21 am

Izlaze novi dokazi... Tek sad se vidi koliko sam bio u pravu, prije 39 godina, dok sam obnašao dužnost predsjednika kluba, u jednom mandatu. Insistirao sam na Knjizi osnovnih sredstava, Knjizi sitnog inventara, i odgovorno vođenje Knjige potrošnog materijala.
Financijsku bilancu kluba bi napravio prvo ja, za klub, pa bi gotove papire nosio u Knjigovodstveni servis ZTK, koji bi to samo prepisao. Radilo se kao da ti je klub tvoj vlastiti dom, odnosili smo se prema njemu pažnjom dobrog domaćina.

Gledam, čitam, i zgražavam se nad sudbinom jednog kluba u unutrašnjosti. Nije bilo skupštine 7 godina, nije bilo izviješća o radu, inventure, pregleda izvora fin. sredstava, završnog računa, sakupljanja članarine, s mnogo elemenata koji upućuju na možebitna kaznena djela. Nisam tu da korim članove, i teško mi je prevaliti preko usta, ali i ogorčeni članovi kluba su - suučesnici ! Mogu se moje prike ljutiti na mene koliko hoće, ali to je istina. Mišlju, riječju, djelom i PROPUSTOM ! E, to je to !
Jedan jedini put sam u životu bio na Sudu. Dok sam bio u žaru svog govora, i svoje obrane, izrekao sam riječi : Nisam znao,...
Sutkinja me odmah prekinula, riječima : Neznanje ne opravdava ! Pametnima, po ravnoj Slavoniji, a i šire, dosta !

Zašto ja dižem glas pravednika protiv svekolikih sranja koji se pred našin očima, i tobože, u naše ime, odvijaju u HRS-u ?
Zato što NISAM propustio ni jednu priliku u životu da ustanem protiv amoralnosti, nepravde, kršenja zakona, ukratko, rada protiv Hrvatske. Da li sam uspio, i da li ću dočekati konačnu pobjedu, ne znam, samo znam jedno, mogu pogledati svojoj obitelji , i svim kolegama u klubu, i HRS-u u oči. Meni to znači mnogo, nekome ništa, a ima ih koji mi se smiju iza leđa. Neka, to je njihov domet.

Idemo dalje. Ovo je tek počelo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 03, 2022 11:10 am

Zovu me, veliju, Koki šta ti imaš pokretati panonsko more, imaš ti toga u susjedstvu, šta o tome ne pišeš ? Wrong, drugovi, ja sam JEDINI ikad pisao kako je drug sa susjednog otoka poklonio bim klubu, pa ga poslije uzeo. Isti lik je dijelio klupske uređaje, nakon što klub nije funkcionirao, po svojoj volji. Niti postoji odluka skupštine kluba o gašenju, niti je postojao likvidator, niti je dotični bio likvidator kluba, ali eto on se uživio u ulogu suca Roy Bean-a, koji je koltom rješavao predmete. Sudac , porota i krvnik. Ma se sakriva po otoku, kad su drugovi iz MUP-a došli po repetitor ! I to boduli !

Pošto me čitaju po ravnoj Slavoniji, zapametite, šta je netko, privatna osoba, ili firma, da klubu, to je klupsko, i nikada više njegovo. To se unosi u spisak Osnovnih sredstava kluba, i svako otuđenje, ili korištenje bez dopuštenja organa upravljanja kluba je krađa.

Ima još, RABA i po !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 03, 2022 6:36 pm

Kad sam vidio da nude pokradeno, i darovano na bazi falšog predstavljanja, onda mi nema druge nego da stavim link na ovu pjesmu https://www.youtube.com/watch?v=ek8Zh7njBe4 . Kažu tako treba. [i]Nije gazda koji ima, i nikom ne daje ! Koji daje , narod kaže, i bog mu pomaže...[/i]
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 03, 2022 8:50 pm

Dobro je da čitatelji čitaju... I pišu mi tko je pokrao imovinu kluba, i gdje se sada nalazi. Puno vam hvala !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 05, 2022 7:19 pm

I danas su mi bivši članovi kluba dostavili info gdje su klupska dva uređaja, i to su spremni posvjedočiti, pred nadležnim tijelom.
E pursi muove...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK