Neka dobra duša mi je poslala post sa Fejsa, kako su imali ispit mladci iz radio klubova Kaštilac, i Marjan, njih 7. Broj samo potvrđuje moju tezu da država rasipa novce, te da treba klubove grupirati, a po manjim sredinama imati PPS-ove, kao što je to radio moj matični klub, na vrhuncu svojih aktivnosti. Isto vrijedi i za Brač, Zadar, Rijeku, Osijek i Dubrovnik, a mnogi klubovi se moraju zatvoriti , po sili zakona, samo HRS vrhuški to ne odgovara ; više im paše sintagma "nas i Kineza, 4 miljarde" !
Druga dobra duša, iz Supetra, mi je prišapnula da od svake generacije tečajaca u klubu ih ostane 0,33 !!! Hoće reći, iz svake treće generacije, ostane 1 ! Jučer je predsjednik RH otvorio najmoderniji Vatrogasni dom u Dalmaciji, u Supetru. Izgrađen je u organizaciji grada Supetra, i 4 bračke općine. Dokle god stare prdonje ne shvate da klubovi neće na zelene grane bez okrupnjivanja, materijalnih i financijskih sredstava, smještajnih i ljudskih resursa, radioamaterizam će nazadovati. Zašto ? Zato jer se nositelji sadašnjeg, bolesnog, stanja, moraju maknuti, i položiti račune društvu.
U 5 klubova sam provjerio, beneficirani klupski uređaj stoji kod predsjednika doma ! U dva kluba, gdje se uređaj kupio u udovica amatera, također. To sam saznao ovlaš, bez pokušaja da se igram isljednika, niti da grebem ispod površine. Ima ko bi trebao, da je boga i pravde... Članovi iz jednog kluba su mi rekli da je predsjednik potrošio dva kompleta izlaznih lampi na klupskom linearu, ali , radeći na svoj znak.
Privatni feudi, društvene lokacije i/ili materijalna sredstva, ili se pokori, radi što ti kažu, bez prava glasa, ili si izopćen ! Ako si pokoran, dobiješ pasvord, pristup, dvoslovni, jednoslovni znak, sve po PS-u.
Pokojni Vincek i ja smo ad hoc detektirali 10-15 takvih slučajeva. Sad se na te "beneficije" prikačio i remote rad. Po njima, šlag na torti, po meni, Judine škude. Povijest već pokazuje da sam u pravu.