Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Tue Apr 12, 2022 4:07 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/osije ... ajnovije_d
Znači, nije Hajduk jedini ? Pitanje od miljun dolara : Kako i zašto vlast gura prst u oko svojim poreznim obveznicima ?
Kruha i igara ! To je moto, kao zajednički nazivnik za zaluđivanje masa, u bremenitim vremenima, da zaborave svoj mizeran život !
Zato se nogometnim klubovima gleda kroz prste, ali ima i Cibone, KK Split, vaterpolista, Zadrana, Šibenčana, ukratko, svugdje gdje ima navijača, čitaj : glasača.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 13, 2022 2:43 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/hajdu ... 55823.aspx
Ovi članci očito imaju samo jedan cilj, utrljati što dublje sol u ranu običnom čovjeku, kojemu banka tuče 18% na prekoračenje na kartici, a ovrhe dolaze automatizmom.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 18, 2022 3:27 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/savez ... ajnovije_d
A mi se čudili, na izbornoj skupštini HRS-a (radioamaterskog, ne ronilačkog, moliću lijepo ;) ) 2007.g. kad je Ante Markotić uzeo riječ, i zaželio da ne bude kao na ronilačkoj skupštini !!!
Ali, ima jedna nepobitna paralela, i u ronilačkom, baš kao i u radioamaterskom, savezu, anatemiziraju, izoliraju i pokušavaju izopćiti borce za slobodnu riječ, istinu, i pravdu. Neće moći, ove noći...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 19, 2022 12:33 pm

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hr ... ve-1185376
Ne virujen ja da su nama podmetali SAD i V. Britanija, to nas neko oće zavadit... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 20, 2022 12:59 pm

Nekako je nezamjećeno prošla znakovita izjava Ćeferina, predsjednika UEFA-e na Veliki petak. Da podsjetim, on je rekao da sport i sportaši ne bi trebali ispaštati zbog rata i politike.
Kako i Ukrajinci, i Rusi, zovu ovaj naš hobi radiosport, to bi se , iz njihovog kuta gledanja, odnosilo i na radioamaterizam.
Ali, uvijek se nađu pravovjerni, i veći katolici od Pape, koji predlažu, lobiraju, prijete ultimatumima, da se zabrani učestvovanje ovim, ili onim skupinama sportaša - radioamatera.
U tom svjetlu je žalosno, i , najblaže rečeno, neprimjereno, da IO HRS-a donosi ikakve odluke u tom smislu, na prijedlog trećih strana, jer to nije u njihovoj nadležnosti, niti imaju te ovlasti.
O tome nema niti riječi u poslanici druga Milina, a mislim da bi se trebao ispričati članstvu, zajedno s članovima IO-a koji su glasali ZA. I tamo ima razumnih ljudi koji nisu glasali za to.

Dok sam bio u ratu, kako u ZNG-e, tako i u HV-i, radio sam, u pauzama obveza, i na RA bandovima. Te QSL-ke su mi najdraže od svih koje imam, a imam ih lijepi broj, upravo zbog okolnosti u kojima su veze nastale, dok smo branili i oslobađali Lijepu našu. Mudro vodstvo neovisne Hrvatske, i Savez radioamatera Hrvatske nisu ni jednim slovom zabranili rad radio stanica iz Hrvatske. Nijedna RA stanica iz Hrvatske nije ometala nijednu RA stanicu iz Srbije, ili neke druge zemlje. Tome osobno svjedočim, i ponosan sam, kako na vodstvo RH, tako i SRH-e.

Ovo što ovih dana slušamo po bandovima, gledamo po clusterima, nije u duhu radioamaterskih načela, etike i principa ; daleko je od onog AKL-ovog amblema Friendship&Peace.
Mir svima.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 21, 2022 8:32 am

Čim je završio Veliki tjedan, i Uskrs ostao iza nas, počele su nas bombardirati "bombastične informacije" iz tiskanih medija. Tako SD objavljuje "tajni" podatak da je pokojnomu Tuđmanu dala pasoš UDBA da bi mogao ići u Kanadu, a da mu je sam put organizirala i financirala emigracija i kler. Sad mi tek ništa nije jasno. Dojučerašnji gradonačelnik Splita, i zamjenik mu, tvrde da je SD na platnoj listi HDZ-a, a taj isti list piše o "otkrićima" veza UDBA-e, Tuđmana, stvaranja HDZ-a, i države ! Ja, koji se smatram prilično informiran, sam zbunjen, mogu misliti kako razmišlja prosječan stanovnik Hrvatske.

Ako ništa, očekuje nas buran politički život, hrvatsko proljeće v 2.0 .
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 22, 2022 7:04 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sdp ... i_ostalo_d
Ironija sudbine je da ovo proziva član SDP-a, koji je dao Debeljaku splitski škver ! Po Splitu odavno pričaju da bi već bili ugašeni da država nije naručila ophodne brodove, a i ta narudžba je posebna priča.
I dalje razumni ljudi tvrde da je državi bilo jeftinije poslati sve radnike kući, i slati im punu plaću, do penzije, nego što su ulupali u izgubljeni škver miljarde, naših novaca.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 25, 2022 10:53 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hdz ... i_ostalo_d
Svaki HDZ-ov kandidat za gradonačelnika u Splitu je imao prikoviše masla na glavi. Razlog je očit, da ga se lakše drži na uzdi kad (ili ako) se izabere.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 26, 2022 8:39 am

Zadnjih dana su me dva člana mog kluba, neovisno jedan od drugoga, upozorili na prigovor znanstvenog vijeća Hrvatske UN-u i WHO-u zbog predaje suvereniteta hrvatskog zdravstva WHO-u.
Kad se prouče relevantni dokumenti, to je strava... Znamo koja sila stoji iza WHO !

U isto vrijeme, počelo u Pilatovom mandatu, a nastavilo se pod drugom Milinom, rastače se hrvatski suverenitet hrvatskog etera. I nikoga nije briga, što se akteri tog besramnog čina kočopere na skupštini HRS-a, prikazujući se "elitistima" i "dobrotvorima" hrvatskog radioamaterizma, a ustvari su njegovi grobari i satrapi.

Broj od 16 nazočnih, od kojih trećina nisu operatori, govori sve za sebe. Zašto 99% članstva šuti, to je, u prvom redu njihov, ali i naš problem. Koki, ili bilo koja jedinka ga neće riješiti, može samo potaknuti ljude na razmišljanje i akciju u pravom smjeru, za dobrobit i oporavak.
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Apr 26, 2022 9:34 am

Pogledao sam fotke...
Nema govora o "dobrobiti i oporavku".
Čekamo da priroda učini svoje.
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK