Pisao sam već, kako godinama HRS vrhuška nastoji obeshrabriti zastupnike skupštine da ne dođu na istu, a, ako dođu, onda da su, po mogućnosti, neinformirani.
Već sam u prijašnjim postovima objasnio kako namještaju datume i satnicu početka skupštine, da ne dolaze vjernici, i oni sa otoka, ili sa juga.
Ali, znaju oni radnju. Ne oslanjaju se samo na jednu stranu ! Drugo im je uporište papirologija, opsežnost, i zakukuljenost. Da objasnim, isprintao sam, kao i uvijek, sve dobijene materijale, plus zapisnik sa 1. sjednice IO-a u 2022.g. Vjerovali, ili ne, a možete i sami provjeriti, suma sumarum, 78 listova papira. Da je sjednica SIV-a, na čelu s Avdom Humom, bilo bi manje !
I onda se ja udubim u problematiku, da vidim čime nas to oni guše. Čitam Izviješće o radu koje ima 45 listova ! Više od 50% prostora zauzimaju fotografije !!! Ostatak, tekstualnog dijela se pristojno mogao napisati na 70% prostora, znači na cca 16 listova. Ista je stvar i sa obrazloženom listom rashoda. Znači, sve čine, da se zastupnici i odgovorne osobe u klubovima obeshrabre.
Oni kojima je hrvatski jezik materinji, neće doći na svoje. Tako, na primjer, izmisliše mjesto na Mosoru, koje se, po njima, zove Gornjem Sitnom. Nešto ih hebe sklanjanje imena, ali takvi su, po cijelom tijelu. Na drugom mjestu pišu o "preko 100 tečajaca", ja nabrojio 72, po njihovim podacima. Između ostalih, piše da je u RK Marjan položilo 9 tečajaca ! Ja i nadalje čujem samo op. Mikija, koji ponekad utorkom kucka na 7 CW. Kud onih 9 ? Ili je to bilo samo za potegnit lovu od Saveza. Da se razumijemo, nije RK Marjan crna ovca, stado je puno, puno veće ; što ih je više na papiru, veća je marčapija.
Interesantno kako manipuliraju podacima, kako misle da će im pasati. U opisu rada tečaja na Zvjezdanom selu napisaše da su im pomagali dva mlada operatora, Roko i Toni. Sve je pet, samo gdje su desetine i stotine, koje ste prikazivali DPZ-i zadnjih 25 - 30 godina. Prohujalo s vihorom ? Vihor odnio kulise iz okruga Potemkin ?
Za sada ću još samo par riječi o dijelu izviješća o radu QSL biroa. I opet manipuliranje hrvatskim jezikom ! Piše, citiram, "poslane QSL karte klubovima", pa nabraja i AKL, sa 1870 grama !
Wrong, AKL-u nije poslana NI JEDNA JEDINA kartica, što nam je došlo, ja sam osobno uzeo u Zagrebu ! Tako, ponavljam, od kako je Zlatko v.d. manager nismo dobili NI JEDNU JEDINU pošiljku uslugom Hrvatske pošte. 22 mjeseca ! Zaista, držite nas za bankomat, i za budale.
Di je spisak koliko je karata hendlano za privatnog managera, za štelu od 300 kuna Savezu, što je Milin isforsirao sramotnu i amoralnu odluku ?
Gdje su financijski pokazatelji rada QSL biroa ? Ni jednog jedinog slova, ni brojke ! Držite nas za bedake, a bedaci nismo.
P.S. Povećali su font na dokumentima. Razumijemo mi, stari se, đozluci stari, a ruke kratke...