by 9a2jg » Sun Apr 10, 2022 5:58 pm
Pratim, od prvog dana, aktivnosti poljskih postaja koje aktivno učestvuju u SPFF programu. Kad su počeli, imali su otprilike FF zona kao i Hrvatska. Mi se neznatno povećali, a oni stigli na broj 2460 !
Mogu razumjeti da svatko voli svoju domovinu, mogu shvatiti da ističu lijepe stvari u njoj, ali ne mogu shvatiti da u zemlji gdje nigdje voda na špini nije za piće, ima 24 puta više FF lokacija od 9A !
Ponavljam, pravo je svakog nositelja programa da radi kako misli da je najbolje za program, i promičbu svoje zemlje, ali, zar ne stave prst na čelo i poslušaju bar turiste koji tamo navrate, koliki je stupanj zagađenja ?
Paralele radi, mi pijemo vodu sa špine, i u Iloku, Hrvatskoj Kostajnici, Savudriji, Prevlaci, i na otocima. Koliko bismo mi, kad bi slijedili njihovu analogiju, trebali imati zaštićenih područja ?
Čak i ako gledamo statističko-matematičkim očima, svaka hiperprodukcija dovodi do snižavanja važnosti samog programa.
BTW, svaka slučajnost uspoređivanja sa pozivnim oznakama, i dozvolama za rad je namjerna, i, na žalost pokreta, točna.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja