Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Tue Feb 08, 2022 8:18 pm

U ova olovna vremena, našao se jedan čovjek, koji mi je osvježio dan, tjedan, i mjesec ! Neki Gary, K6RNK, iz Orange county-a, CA, je napisao na dx clusteru postaji TU5PCT :
" Let's have a normal contact, please!" Spot je, naime bio za FT8. I sve mi je bilo jasno kad sam vidio godište Gary-a, 1946. Drži se Gary, još nas ima koji isto mislimo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 09, 2022 5:44 pm

A i taj kolega iz poznatog county-a u ovo nenormalno doba traži normalnu vezu! :roll: :o
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Feb 09, 2022 5:49 pm

Ne moreš ti uteć od Orange county-a... ;) ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 09, 2022 6:23 pm

Ko ih hebe.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 11, 2022 7:19 pm

Slušam, gledam , čitam, sa Buje remote radi postaja 9A/E70AW, 17-godišnji Amar Džuho, iz Sarajeva. Neka omladine, pivalo se i poslin rata : Omladino zemlje ove, zbijajmo se u redove. I pokojna mi je mater bila na pruzi Šamac - Sarajevo. Ja san radija, rame uz rame, na saveznoj akciji s brigadom iz Žepča, dvadesetak godina poslije...

Lijepo je to bratstvo i jedinstvo, samo se ovdje vidi da je dirigirano, forsirano, osmišljeno u nekim centrima moći, a mi, na ovim prostorima, smo, očito, pokusni kunići.
Svega smo se naslušali na Buje remote, samo ne Hrvata. Šta će mladim Hrvatima i Hrvaticama remote, kad im u matičnim klubovima ima više (ispravnih) primopredajnika na policama, nego mladih operatora ! Ta takav je bio slučaj i sa mladim Piroćancem. Pokušali su vrbovati jednog mladog Hrvata, i mladu Hrvaticu, ali su im očevi rekli : Pa doma imaš bolje kondicije za rad, šta će ti to ? Pravilno.

Ali sada su drugovi Laureat i Ulip na sto muka. Lagali bi oni, opet, HAKOM-u, bez da trepnu, ali sad HAKOM već ima i "dubinske snimke". I čitaju ove retke, i moj brat također ! ;)
Sad je to problem. Nije Laureatov, ali su mu ga nabacili na nejaka pleća, i još nejakije možđane. Jer da je jak u glavi, ne bi mu trebao Ulip.
A da je taj isti Ulip, časnik za vezu s državom, htio nešto uraditi za RA pokret u Hrvata, ne bi se dogodilo da nas nema u zakonu ! Da nemamo prava u poštanskom saobraćaju ! A u onom "nenarodnom" režimu smo ih imali ! Da plaćamo za posebne i prigodne pozivne oznake, a u prošlom sustavu smo ih koristili bez jednog dinara plaćanja, bar sam ih ja koristio dosta, pa znam. U prošlom smo sustavu išli u Dalmatinsku 12 vedra čela, i bili svoji na svome. Danas tamo možeš izbrojiti osobe na prste jedne ruke, koji idu, i to samo kad moraju, a Stručna služba odavno ne služi nama. Sama je sebi svrha, sami sebi odgovaraju i nikome ne polažu račune. Čak ni odgovornim osobama Saveza, pa, automatski, ni skupštini.
Ne bude to izašlo na dobro.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 12, 2022 12:42 pm

Ne mogu ja bez Supetra ! Javljaju mi da ima 7 primopredajnika, a u domaćim natjecanjima (to su oni 4 x po ure) učestvuje , kad jedan, kad dva omladinca. Potvrđuje moje navode iz prethodnog posta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 13, 2022 1:52 pm

U tijeku je RTTY contest, jedan od dva u godini, kad metuzalemi u uzdaničkim i državotvornim klubovima pripuste uzda mlađim snagama, i onda te slike i rezultate ciklično ponavljaju kao "uspjehe" , kojima se prezentiraju pred općinskim, gradskim i inim tijelima od kojih se nadaju iskamčiti novce, pozivajući se na tu istu mladež !
Čuju se znakovi iz Supetra, sa Kozjače ili Jaruna, Velikog Broćanca, Istre... Svake godine isti scenarij, i isto pranje mozga, prevaziđenom vrstom rada.
Kako to ne prezentiraju potencijalnim financijerima, da u cilu državu ne mogu skupiti 4 mlade osobe za QRQ natjecanje ? Mi, koji smo u tome, znamo objašnjenje. Nema izvrsnosti , ni natjecateljskog duha u klubovima, kako će onda biti u državi ?
Sidija san sa pokojnim Emirom, i još jednim amaterom iz Zagreba, i on nam ispriča : Ključeva od Jaruna i Kozjače ima 4, i nalaze se kod dobro poznate 4 osobe !
Ključeva od V. Broćanca ima 3, i dva su kod doživotnog predsjednika. Ključeva od Vidove gore ima 3, dva su kod doživotnog predsjednika, jedan je kod mecene, barba Nijemca.
2016.g. , u siječnju, sam bio u Daruvaru. U klubu mi rekoše da ima "samo" tri ključa, i da svi znaju kod koga su. Za ić u kukuruze, moraš im se sviđati, čak ni lova ne pali ! Ne njima, nego klubu. Ja tome nazočio, u živo. Pukla ljubav, nesta para, nesta prijatelja...Kod mene ih je doma znalo biti i osam, kad sam ja, najavljeno, došao u klub, da nisam ponio svoje pivo, ne bi se ima šta, ni s kim napiti.
Mladi ljudi to sve vide, i zato im se pojedine sredine i lokacije ogade. Drug Laureat drugi put neće naći ni ona 4 natjecatelja, koji su išli samo da im guzica vidi puta. Rasulo...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 13, 2022 9:24 pm

Sad zamisli kako mu je bilo kad je sam mora radit WW CW natjecanje :?: :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 14, 2022 7:39 am

Zamislija san, jedan mu je član u Irskoj, drugi u Šibeniku, da kuda će, nego sam.
Slika i prilika tih modernih feudalaca se očitovala i u netom završenom RTTY contestu. 9A7B, pogodi iz 3 puta ko je radija ?
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 14, 2022 1:14 pm

Ka da ih ima više? :lol:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK