by 9a2jg » Fri Feb 04, 2022 8:28 pm
Znaš kako su vikali mitingaši u Staroj Pazovi 1989.g. ? "Tko sme miting da prekida, i Sljobinu sljiku skida, i jedinstvo da nam razara, ide vojska cara Lazara!"
Meni je samo "zazvonilo" ono jedinstvo. More bit da se ona druga riječ, bratstvo, nije uklapala u rečenicu ? A točno je i da bi pjesnik teško našao riječ u strofi, koja bi se sa njom rimovala. Jer, toliko ih je bilo zadojilo to bratstvo i jedinstvo, da su mome šuri oteli, nakon mitinga, dva kontejnera rebatinki, koje je u redovnoj proceduri uvezao, i koje su , slučajno, bile baš tamo, u skladištu uvoznog špeditera. Kad je počeo prosvjedovati, došao mu je bradonja sa livoron i reka : Begaj, dok je živa glava na ramenu ! Zašto ja ovo pričam ?
Pričam, jer se opet veze sitni vez, asocijacije, strukture, zapadni Balkan, i "najjača" sintagma, na koju je naročito pelcovan naš drug Goran, "na ovim prostorima".
Ne tako davno, drug Laureat je pokuša biti nježan, pa kad nas je opisiva, je reka, citiram, "ne uklapaju se, pregazilo ih je vrijeme, izgorili su u ratu...". Nije on tija bit nježan, ni u izričaju, ni prema nama, nego je tija zamotat govno u celofan. Tija je na fini način reć da nas ne obadavaju. A, kako čujem, jedan put javno, i par puta u društvu istomišljenika, je onako, okolo, nabacija i neki PTSP.
Ne znan šta bi reka, za doktore san zdrav, za policiju također, za vojsku isto, samo za njega nisan. A more bit da je on, pored više večernje škole HDZ-a završija i medicinu, i specijalizaciju, a ? Čudi me da je onda još u HEP-u ?
Sve šta je on reka HAKOM-u je dokumentirano. HAKOM je odgovorija. I nakon HAKOM-ovog odgovora se krše hrvatski zakoni i Pravilnici. Nikoga se ne prijavljuje, niko ne odgovara.
Reka bi da je Afrika sa strujon, ali, bojin se da ne uvridin kojega škuroga. Osin toga, u Africi više nema kolonija...
Vidiš kako smo opet došli na Mela Gibsona, i Patriot. Sve priko Burazera. Nema da omane.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja