Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a6r » Tue Jan 18, 2022 1:24 am

Čita san,kažu neki da je broj još manji,oko 3.5 milijuna?! :( :o Ne kažem da je istina jer ne mogu nikako provjeriti taj navod.Ali kad se vozi po HR sve iza gradova i onih manjih je pustara.Moglo bi stat još 15 milijuna na 56.000km2.Kad san pohađa školu,bilo je nastanjeno 68 otoka.Sad ih sigurno nema toliko. :( :?
Najviše je ljudi uteklo iz tzv.HDZ "utvrda".Zajedno sa crvenom in braćom, uništili su ovaj napaćeni narod i državu.Jer sve su to lupeži,lažovi i izdajnici.Mi,sada živući,nećemo doživit "renesansu" LN.A pogotovo generacije iza nas. :cry: Prošla baka s kolačima.Do 2050,bit će dobro ako Hrvatska bude imala 2 milijuna.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 18, 2022 8:37 am

Dobro je reka ministar vanjskih poslova, njemu i njegovoj obitelji je dobro, jer spadaju u onih famoznih 200 obitelji, koje su rastepale Hrvatsku. Mi spadamo u onih preostalih 99% koje imaju manje nego prije rata. Lani me je jedan Ukrajinac u Bolu tješija riječima : Tako je i kod nas, i u Rusiji ! Odma san planija : Prika moj, nismo se ni u socijalizmu uspoređivali sa SSSR-om, a kamoli ćemo sada ! Vidija je da je zasra, pa doda : I kod nas sada ima više onih koji nemaju, nego prije 1990 !

Da mi je mislit. Jer portal na koji registriram veze sa različitim RDA je lani (ne)očekivano stavija, ne jedan, nego dva srpa i čekića ! Da se podsjetimo, tako je počeja i drug Lenjin, poslin je došla zvizda... I niko se od (hrvatskih) korisnika ne buni. Prošli misec su mekli bilu golubicu, simbol mira, i "saobraćajni" znak, prikriženi tenk. Pametnom dosta.
Last edited by 9a2jg on Mon Jan 24, 2022 11:11 am, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 24, 2022 11:08 am

https://www.novilist.hr/novosti/crna-kr ... uhicen-je/
Evo Djani, dobro si reka do čega sve FB dovede ! :(
A proteklih mjeseci je ministrica kulture upirala da prođe prijedlog novog zakona o elektroničkim medijima, kojim bi se, na mala vrata, vratio institut verbalnog delikta ! Neki dan je izjavila da je, citiram, "ponuđen komromis". U svakom slučaju, jao dobronamjernim kritičarima, slobodomislećima, i neovisnima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 24, 2022 2:26 pm

9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 24, 2022 11:36 pm

Neki tvrde da se ruska vojna na Ukrainu sprema? Odma se sitim mog pok.pradide koji je u Galiciji kosti ostavija. :( I puno dice ženi ostavija.Ne mogu ni zamislit kako joj je bilo? :( Povijest se izgleda opet ponavlja,samo drugo vrime i akteri.BTW,car od Rusije od NATO-a traži da sve zemlje koje su ušle u taj Savez nakon 1997 isti i napuste . :roll: Medo bi opet neki Varšavski pakt tija?I "željeznu zavjesu",možda? Ako se i zajebaje nije niti malo smišno.Dapače,jezivo je. :?
Gren u konobu vidit jel mi se DRNČ osušija. :o I nabojnjače prigledat. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 25, 2022 12:02 pm

Nikidan san pročita da je umrla najpoznatija hrvatska zviždačica, Ankica Lepej. U kratkom tekstu sam pročitao da je nakon otkrivanja stanja računa u banci, Ankice Tuđman, ostala bez stana, posla i nitko je nije htio zaposliti. Sudbina onih koji se drznu svjedočiti za istinu. Ništa se do dana današnjega prominilo nije. Neki govore da je još i gore, da se uvodi verbalni delikt na mala vrata, kao jedna od glavnih poluga u socijalizmu, za spriječiti istinu, da izađe u narod.

Hoće li Rusija napasti Ukrajinu, ili ne, to je nama u Hrvatskoj najmanja briga. Kruv, koji san u rujnu plaća 10,50 kuna, od Nove godine košta 12 kuna. To je povećanje 20 % ! Mlijeko, koje sam plaća 5,29 kuna, sada košta 6,99 kuna. Da ne nabrajam, od prošlog ljeta, hrana je poskupila 20 do 40%, penzije ostale iste. 3650 kuna za 50 godina rada. I onda mi ministar VP soli pamet da se u Hrvatskoj dobro živi! Je on, njegova familija, i 200-injak sličnih, kojima su tekovine DR-a išle u favur.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 25, 2022 5:31 pm

Za likariju mu falilo ! :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 31, 2022 11:24 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/dem ... i_ostalo_d
Štef, pa ne otkrivaš nam toplu vodu, znamo od onda da si radio po nalogu HDZ-a, ni ta kuhinja im nije bila pomogla. A što kažeš da si upozoravao da su izbori nezakoniti, jer da je odstupanje veće od 15%, a smije biti maksimalno 5, to tek sada javno progovaraš...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 31, 2022 1:06 pm

Poštenog političara a evo i nekih drugih,u Lijepoj Našoj pod sviću triba tražit ka ća je i Diogen iz Sinope usrid podneva sa upaljenim fenjerom tražija čovika po ulicama Atene.
TBF pivaju "Nema nam spasa".U ovozemaljskim životima sigurno. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 04, 2022 7:38 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/jak ... ajnovije_d
Znači, Joža nije laga. On je bija reka sto tisuća. Neš ti razlike, tri tisuće, manja nego razlika između pravih branitelja Vukovara, i onih koji primaju braniteljske mirovine. Nije laga sin od Blage Zadre, nije laga ni Mladi Jastreb. Samo što su im glasovi, i dosezi istih, nekako utanjili... Pokojnomu Ozrenu i meni je reka vukovarski branitelj da razlika u sveukupnom braniteljskom korpusu u Vukovaru, može stati na prste jedne ruke ! A da se oni međusobno znaju i poznaju, i znaju ko je gdje bio, i šta je radio.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK