QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Tue Jan 25, 2022 5:52 pm

Ne bi se ja začudija i da su jin sami ponudili da je uzmu ? Ionako su se tajnica i pomoćnica izjasnile da one neće ništa raditi oko QSL karata ! Dokazale su to, ta paketi su se vraćali kao "neuručivi" ! Meni je HP dao dva dokaza u prilog tome.
Dan danas HRS "preporuča" ljudima da paketiće šalju na Zlatkovu kućnu adresu, a ne na jedino pravo mjesto, u Zagreb, Dalmatinska 12 ! Zemljo, otvori se !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 26, 2022 11:04 am

Da san zna da greš u Metropolu bija bi po tebi posla QSL-ke za buro.Ali opet mi došla upamet D-12,da tamo nemaš di ostavit te moje kartice.A u PM i dalje nerad i nered. :x
Partizanština.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 26, 2022 6:49 pm

Reni dragi, nosija san svoje, vratija san ih u Bol, u D-12 nisan ima kome dat. Ako češ virovat viruj, ako nečeš ne moraš. Govorila je meni pokojna mater : Ako lažeš, lažeš sebe !

Sutra ću ih inpoštat na HP u Bolu, pa u božje ruke... Jer, sa ovakovin HRS-on, i nevjernici će počet virovat u Boga, jer samo uz njegovu pomoć mogu stići na odredište !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Jan 26, 2022 7:01 pm

Moreš usput poslat šolde za članarinu, da in ne usfali :mrgreen:
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Jan 26, 2022 8:40 pm

Djani, ta ja san, nikidan, na ovomu našemu forumu, JAVNO obećao da ću im poslati , na ime članarine AKL-a, toliko novaca da mogu kupiti opremu za QSL sobu. Obećanju sam bio priložio i specifikaciju troškova, tako da ne moraju umarati možđane marketinškog stručnjaka (tako su nam je opisali kad su je postavljali na radno misto).

Ali, to nije sve ! More bit i da ljudi iz Lidla čitaju ovaj forum, danas popodne su mi dali novi Lidl katalog, vridi od 31.01. do 6.02. Ono "udarno" je na zadnjoj strani, vrijedi od petka.
Regal za teške terete, metalni, pocinčani, sa 5 polica, svaka nosi 175 kg ! Čuli su oni i za Marinka, i onih čuvenih 80 kg Japanaca, sad su zamijenili mista sa Rusima ! Cijena, sitnica, 299 kuna, sa PDV-om ! Takva dva regala (police), cijeli QSL biro. Pokušao sam zamisliti količinu karata u onim drvenim ormarima, što ih je iz Saveza Marinko odnio doma. Pokojni tajnik Žika ih je svakodnevno punio i ekspeditirao po Hrvatskoj, ili put Beograda, za ostale republike i pokrajine, i za po svijetu. Količina, bez pretjerivanja, između 10 i 25 puta veća nego danas.
I još ne treba zanemariti činjenicu da su se QSL-ke za tzv. "obavezu" slale direktno za Beograd iz svakog kluba.
Sad će se mnogi upitati kako je to bilo moguće ? Jednostavno, riječ je o PROTOČNOSTI, koja je neovisna varijabla o količini. Žika je to slao u klubove 5 do 6 puta godišnje.
Nije postojao institut "Mirka i Slavka", ali mogu posvjedočiti da sam nosio put Splita QSL-ke za sve klubove južno od Šibenika, do Makarske, i za sve otoke, u našem akvatoriju.
Nikada nisam čuo Žiku da se požalio, obrnuto, ponavljao je da to voli, i da mu ispuni RADNI dan. Ni u snu da nema novaca za QSL-saobraćaj. U onom "nenarodnom" režimu, kad smo slali pismonosne i paketne pošiljke u četvrtinu i petinu nominalne cijene, i kad je pečat TISKANICE, bio zakon u LA ! Onda nam nije trebao časnik za vezu s državnim tijelima, stvari su bile ispravno posložene, same od sebe, po prirodi stvari.

Da ne zaboravin, Djani, moš in javit da će in idući tjedan leć lova na račun, mogu odma kaparat police ! ;) A neka in ih prinese oni šta su mu dali KV uređaj na revers !
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Jan 27, 2022 6:46 pm

Nemoj se jidit frende, ali Sizif je za tebe bio mala beba ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Jan 27, 2022 8:19 pm

Znan da češ mislit da lažen, ili floćajen, ali ću ti sad javno reć šta mi je jedan put reka pokojni tajnik Žika, kad san doša na službeni put u ZG, i s njime uru vrimena razvrstava karte za splitski bazen : "A moga bi ti Koki malo poć i onamo di ti piše u putni nalog, a...?" Nasmija me do suza. Zašto ovo pričam ? Pa zato što u svom ponašanju nisam bio usamljen, dapače.
Nosili su ljudi, i u Rijeku, i u Pulu, Dubrovnik, Zadar, Šibenik, diljem Slavonije, ali niko od njih pod mus, nego zato jer su to htjeli, i jer je u prostorijama Saveza obitavao dobri duh.
U Savez se dolazilo vedra čela, rado, a tako se i izlazilo, puni pozitivne energije, i pune ruke paketića za svoj grad, i okolo njega.

Ovi sada su uniformirali, unificirali, i formalizirali ponašanje "a la Mirko & Slavko", maltene kao da je to Sveto pismo, a živimo u kapitalizmu ! Dajemo pineze unaprid, a znamo da se samo kurbi daje unaprid ! Ali, kurba je od njih poštenija sto puti, jer pošteno "odradi" svoj dil posla. Pamtim riječki (stari) hotel Bonavia, prije 54 godine. ;)

Vidin večeras spotiran 4U1GSC, naravno , manager je 9A2AA. Do sada je, samo na taj znak, odrađeno 43.500 veza, a ima ih, na toj lokaciji još 9. Da ne spominjem ostale zemlje di je narečeni operator bio. Moja slobodna, i pretpostavljam , točna procjena je oko 200.000 karata za zadnjih dvadesetak godina. Handling u dolazu, handling po svjetskim biroima u odlasku, najmanje 95% od prispjelih zahtjeva, ne više od 5 % direktno na managera. Koliko znam , narečeni manager se preziva Dugeč, iz seoca Dugeči, općina Gradac, kotar Drniš.
Može ga se nać samo na specijalkama. Znači, nije Majka Tereza, niti mu je kodno ime Caritas. On, u dogovoru s drugom Laureatom, provodi tu rabotu, koju je lani drug Laureat "uklopio" odlukom Povjerenstva, kojem je on bio na čelu, a gdje je sjedila (na papiru) tajnica, da se to može, za 300 kuna godišnje !! To se u domaji rečenog operatora zove štela. To je znakovito, jer su ljuti Ercegovci praktični ljudi, ta štela je ka i batina, ima dva kraja, i, na koncu, su zadovoljne, ili zadovoljene, obje strane.
Ostaje jedna "sitnica", nakon te sramotne, pokvarene, i amoralne odluke Povjerenstva i predsjednika, što sa onih 19 godina prije ? Oćemo opet hercegovački : "Dođem ti..." ?

Ne može se takva rabota raditi između dvije osobe, uvijek je, po prirodi stvari, i tehnologiji hendlanja, involvirano više osoba. U prvom redu QSL manager, ili v.d., svejedno.
On sve zna, u sve je upućen, i uvijek ima "odstupnicu" "samo sam izvršavao zapovijedi odgovorne osobe HRS-a" ! Znanci i prijatelji, u radioamaterskoj zajednici, me uvjeravaju da je to GLAVNI razlog zašto ni Pilat, ni Milin nisu HTJELI raspisati javni natječaj za QSL managera ! Ta neovisna bi osoba radila po PS-u, a ne po rodijačkoj liniji !
Ponoviti ću, prije 2 godine sam razgovarao sa sva 4 potencijalna kandidata, zainteresirana za to mjesto ! Isti su bili zainteresirani i prije godinu dana. Zašto je bio muk HRS administracije na tako raskošnu i javnu ponudu 4 kvalitetna kandidata ? Iz istog razloga zašto nisu uzeli u obzir ponudu radioamatera za tiskanje karata, ili softver za glasanje za izbor predsjednika ! Treba li Vam nacrtati ? Za neuke, naglašavam da sadašnji v.d. NIJE jedan od narečene četvorke, on to zna, a znate i vi.

Imamo jedno nesređeno stanje, korak do kaosa. I tako već punih 19 mjeseci. Upitao bih osobe koje vode HRS, je li in tako i doma ? Ili se doma zna red i rad ? Sigurno da da.
Za ovo nesređeno stanje su krive ODGOVORNE osobe Saveza, IO i NO. Odgovorne osobe zbog grijeha činjenja, a ostali spomenuti zbog grijeha nečinjenja.
Pošto ih većina od narečenih ne vjeruje u boga, prijatelj Djani će mi opet spočitnuti da sam govorio u vjetar.

Možda i jesam, ali sam frustriran činjenicom da je (tobože) Laureatova metla pomela Marinka, a da se RK Split, kao svjetionik istine, opet opravdano žali na iste stvari !
19 mjeseci HRS nije potrošio na AKL ni lipe, mi smo uredno platili za 2020, i 2021.g Znači, lani je predsjednik lagao kada je pokušao javno opovrgnuti moje tvrdnje da su radio klubovi bankomat Savezu ! Jer moj klub svjedoči tome. I još je u ladici Stručne službe naš zahtjev za povrat članarine iz 2018.g.
Razmišljam da pokrenem zahtjev za povratom i friškijih članarina. Ta ne ne možemo mi krcat u vriću, a ne potegnit iz vriće baš ništa !
Pisao sam, na ovim stranicama, da sam prije cca mjesec dana se najavio pismeno v.d. QSL manageru da uzmem ako što ima. Nije se udostojio odgovoriti. Nije da nije bilo karata, jer su se uslikavali, kraj navodnih paketića, samo dva tjedna nakon mog najavljenog boravka u Zagrebu. Za Agitprop ?
Da završim, na žalost, opet sam bio u Zagrebu , prije 4 dana, na žalost, opet zbog zdravstvenih stanja u porodici. Ponio sam paketić, i mislio ga ostaviti u D-12. Nisam imao kome.
Zadnji put sam bio u prostorijama HRS-a u D-12 2016.g. pred izbornu skupštinu. Zlatko 2G je bio donio pečenicu i maksuziju. Na ponuđeno sam uzeo komadić, i jedan bićerin, iz pristojnosti. Ostatak maksuzije je završio u grlima lijeve strane konferencijske dvorane u podrumu zgrade. Da kandidat, i ostala sranja, u paketu, lakše prođu.

Ukratko, ljudi već odavno tu zgradu, taj prostor, te osobe ne doživljavaju kao "svoje", i zato tamo i ne idu. A Stručna služba, i pripadajuće službenice su samodostatne, i mi smo im teret. Zato se i ne viđamo. QSL biro HRS-a je samo vrh ledene sante. Ali, on je , u isto vrijeme, zadnja linija obrane, ljudi iz moje generacije, kojima je poštenje, čast, dignitet, na prvom mjestu, a ne na zadnjem, kao njima.
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Jan 27, 2022 10:13 pm

Sve pišeš ka sveto uje...
Ali...
Zar nije jasno da je HRS gotova stvar, crko Maršal, krepo Velež, kratki spoj, mrak bez kraja?!
Meni je jasno... čak je i nekadašnjim apologetima "saveza" jasno.
Samo je u tebe još nade, da se stvar može spasiti, demokratskim metodama.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Jan 27, 2022 10:38 pm

Jedino su mi one na raspolaganju........................
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 28, 2022 9:35 am

Afrika sa strujom.Nažalost, ne samo u D-12. :(
A kako vidimo,mic po mic se ponovno uvodi verbalni delikt,tribat će pazit na svaki zarez a kamoli na izrečenu riječ. :o Zašto? Jer Vranjo nije bija za lustraciju. :x Da je,sad bi Hrvatska bila lipa,mala,uređena država pa bi i taj HRS funkcionirao kako Bog zapovida.
Novu kuću,to svi dobro znamo se ne gradi na razdrmanim,polomljenim i trošnim temeljima.Jer bi se kod i manjeg potresa jednostavno urušila.Uzaludan trud i trošak.
Staru se fino sruši,naliju se kvalitetni fundamenti i onda moš dizat katove i na kraju sve pokrit s krovom.
Triban li crtat? :roll: Ako triba,imam i za to čovika,sa ogromnim iskustvom,Koki ga jako dobro poznaje. ;)
Lipi pozdrav svima i njima u Metropoli.Jeli počela obnova? :?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK