Jer , sutra je zadnji dan za glasovanje skupštine HRS-a, elektroničkim putem. Tu nema ni D od demokracije. Jer, kako mogu slobodoumni, i oni koji ne misle kao vlastodršci, imati uvid u tijek i rezultate glasovanja ? Nikako ! A to je "vladajućima" i cilj, zaogrnuti sve plaštem kvazidemokracije, i nazovi-poštenja, samo da se tjera sve po njihovu.
Ova im je najjača :
Ako zastupnik koji je potvrdio primitak dokumenta ne dostavi obrazac za
glasovanje elektroničkom poštom do zadanog roka, smatrati će se da se slaže
s predloženim dokumentima.
Ovog nema nigdje u svijetu, samo ima u Carmini burani, u režiji odgovorne osobe HRS-a. Oni se , stalno, ponašaju u stilu da što oni napišu, da je to zakon ! Pa nije predsjednik HRS-a Poncije Pilat !
Pažljivo sam proučio predloženi Plan rada i financijski plan. Gdje god takneš, šuplji su ko švicarski ementaler. Samo, ostaviše mjesta za komentare, primjedbe i prijedloge, veličine, dostatne za jednu manju prostoproširenu rečenicu ! Hrvatski standardni jezik, latinica.
To nije sprdanje sa zastupnicima i članovima (klubovima), to je već općenarodna zajebancija. Mi znamo da ne drže do našeg (drugačijeg) mišljenja, ali ne pokazuju ni minimum kulture, osobne i profesionalne, da ne spominjem kulturu dijaloga s uvažavanjem tuđeg mišljenja.
Sami sadržaj, već poznato. 90% naših novaca za izlete, ARG, i financiranje uzdaničkih klubova i njihovih kvazimanifestacija. Interesantno , kako ih "ide" kad nešto treba staviti đuture, recimo Festival tehničke kulture, ZRF, i hamfest u Osijeku. Festival odrađuje Đuka, ZRF financira grad Zagreb preko ZARS-a, a lokalni hamfest u Osijeku valjda trebaju sami financirati.
Međunarodna razmjena QSL karata, 35.000 kuna. To recikliraju već osam godina. Ne znam kako ih nije sramota, jer iz Europe i svijeta, svih tih osam godina, nam dolaze glasi da se iz našeg "nacionalnog" biroa sve manje dobiva, izgubili smo kredibilitet i image koji smo imali u RA svijetu.
Zašto ? Zato jer su nas lagali, i još uvijek lažu. Nemamo, niti smo imali, podatke, kada i gdje je što upućeno, i koliko to košta. Ovako nas muljaju čim prozbore.
Domaće QSL iranje je sprdačina sa radioamaterstvom. Posjedujemo dokument koji je podnio QSL manager kod apliciranja na tu dužnost. Četiri do pet puta godišnje.
Ova vrhuška je, svih proteklih osam godina, stavljala u planske dokumente, dvaput poštom, a dvaput na skupštini i na Zagrebfestu, a što se tamo ne uzme, opet poštom. Već drugu godinu to ne poštuje.
Osokoljeni standardnom hrvatskom šutnjom, sada su stavili u planski dokument za 2016.g. da će QSL biro poslati po dva paketića na svaki klub, u cijeloj kalendarskoj godini !
Ovo je dno dna. Zastupnici koji im za ovo dadnu svoj glas nisu za radioamaterstvo, nego za nešto sasvim drugo.
Ima još, kamara toga, po mnogim točkama, to ćemo raščlaniti na ovom forumu, u danima i mjesecima koji dolaze.
Nadam se da su zastupnici pročitali materijale, da su trijezni, da im se ne spava, i da im se nigdje ne žuri. Njihov glas za ovo što nam je ponuđeno, bi bili zadnji čavli na poklopac lijesa radioamaterstva u Hrvatskoj.
Nemojte poslije reći, nisam znao, nije mi imo ko objasnit, nisu mi otvorili oči...