QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Thu Dec 09, 2021 7:49 pm

Ma slušaj, razumin ja i njega, njegova glasna razmišljanja su na tragu onog što ja pišem od kad je interneta ; radioamaterstvo je hobi srednje i niže klase, s časnim iznimkama. 90% ovih ruskih RDA ekspedicija to potvrđuje, ja im se divim, i skidam kapu, jer to su za svakog, pa i za njih veliki novci. Osim žive love, tu je i raubovanje radioopreme, agregata i vozila. Konkretno navedeni znak je u zadnjoj turi učinio 5-6 tisuća kilometara, pa ti sada kontaj ! O ljudskom žrtvovanju ne pričam, bez toga sve to ne bi ni počelo, ni uspilo !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 10, 2021 7:52 am

Svak ima svoga barba Nijemca. Pokojni barba Jurica je ima svoga, na kojega je puca 1944 u ofenzivi 26. divizije na Vidovoj gori, doživotni predsjednik RK Vidova gora ima svoga , koji jedini ima ključe objekta kluba na Vidovoj gori, koji smo MI kupili, drug Laureat ima svoga, koji radi na beneficiranom uređaju na Murteru, a da ja ne buden guba, iman i ja svoga.

Prije par godin sam mu, cilo jedno popodne, pod maslinon, i uz crnjak, objašnjava šta je to revers, Usprkos mojin i njegovin fakultetima, nisan mu razumljivo uspija objasnit. Ovoga lita, zbog problema s COVID-om, nije doša, ali je već rezervira za iduće lito ! I, sad ja već vidin problem. Kako ću ja njemu, pod maslinon, uspit objasnit da je netko , već 18-i misec , v.d. ?! Jer ne takva riječ, nego i pojam, ne postoji u zapadnom, pa i njemačkom, društvu ! I ja već vidin šta će se dogodit, prin ćemo mi vidit bocunu dno, nego li mu ja uspijen objasnit.

Kažu da moreš Bosanca istrat iz Bosne, ali Bosnu iz Bosanca jok !

Analogno tome, zaludu su gospoda glasali , prije 31 godinu za ponovni ulazak u kapitalizam, socijalizam je trajno ostao u njima !
Dok se drugačije ne naredi.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 14, 2021 3:51 pm

Iz Poljske, jedine zemlje u Europi gdje postoje dva verificirana QSL biroa, došao je paket QSL-ki. To je nama prijateljska zemlja, najkatoličkija u cijeloj Europi, sigurno su mislili na nas, i htjeli su nas obradovati preko svete Luce, u čemu su i uspjeli.
Koje li blagodati, dobijamo pakete QSL-ki od pravnika na pola radnog vremena, za dva Saveza, i od jednog od dva QSL biroa u jednoj državi !
Zvali su me oni koji me pozorno čitaju, vele : Koki nije fair, zakinuo si Zlatka za još dva zaduženja, u klubovima ! Ne bi se štel mešati, ali dumam da je nickname Multipraktik izdat !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 15, 2021 11:08 pm

Radio klub Split je poslao svoj prilog javnoj raspravi za elektroničku skupšptinu HRS.a. Moći ćete ga pročitati na ovom forumu sutra, iza ponoći, kada prođe deadline.
Pitate se zašto ovo pišem pod ovim naslovom ? Pa zato jer je najviše govora o QSL-iranju, i mnogim stvarima koje ne valjaju. U sistemu, ne u QSL manageru ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 16, 2021 5:17 pm

Znači, Šute mali, sve je jasno. Predsjednik je bija na čelu Povjerenstva za izradu QSL postupnika, iz više pobuda, i razloga, ali dva su najjača. Kćer mu je, po qrz.com-u, manager za 9A8UA, a svako jutro pije kafu sa samozvanim doajenom, koji je javni manager nekim stanicama, koje se tajno hendlaju preko našeg biroa, a što, u konačnici, MI plaćamo.

Buletu su platili bidni Talijani, koji nisu učinili ni stoti dil prometa narečenog dvojca ! Ali, štos je u tome, ko prvi vikne : "Drž'te lopova !", sprao je ljagu sa sebe. Je, za one slabog pamćenja. Jer, pokojnog su Emira, dva puta zahebali, uvik ista ekipa busijaša, koja se poslije kiti tuđim (pa i njegovim) perjem, oću reći zaslugama i postignućima. Shvatila je to i udovica, pa ih, kako čujem, ne želi ni blizu, ni na puškomet. Pošteno, oko za oko, zub za zub.

Jel' vam sada jasno, dragi štioci, da je "normalno" da u 33 lista radnih materijala nema ni slova o QSL birou u Hrvata. Normalno, ne bi ni ja pisa svoju sramotu ! Jer, na ovoj strani nema bedaka, pijanica i onih sa PTSP-om.
Treba nama preko rijeke...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 17, 2021 6:37 am

Vijest upravo stigla iz metropole ! Stigle QSL-ke iz Rusije. To je dobro , zbog više stvari, koje sam već prije objasnio...
Oće sveti Nikola, dobro san ja reka, ili jedan, ili drugi, oba su naša... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 18, 2021 6:36 am

Rekli su pratri : Daj mi dite do 10 godina, i onda ti ga vraćan (a on je uvik naš!).

Sukladno tome, i osobnom životnom iskustvu, znam da netko od 30 ili 40 godina ne mijenja mišljenje i stav.
Koliko lani, čitali smo SLUŽBENI dokument sa sastanka, kojem su nazočile njih dvi, gdje su DECIDIRANO izjavile da one NEĆE sortirati QSL karte. Tako su se i ponašale sve ove godine.

Šta joj sada bi ? Barba Goebels rekao da treba malo PR-a ? Muški radili, ona vikala : O-ruk ! ? Važno je da se naslikala. To jon je šapnija Nikša, Laureat i Ivica iz Supetra. To uvijek pali kod onih kratke pameti, koji neće da zagrebu ispod površine !

A ko je onda pomaga strancima, u dva postupka, kupovanju znakova po želji, davanju krivih podataka u formularu zahtjeva za dozvolu za rad ?
Ja znan, a znate i vi, dragi štioci.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 19, 2021 9:16 am

Tisućama puta ponovljena rečenica, se i sada pokazala točnom : Slika(e) govori više od tisuću riječi !
Tako je uslikala i tatu Bracu, ko nikada do sada to nije radio, ali malo pozitivnog PR-a nikad ne škodi ? Što ne otiđe s njegovim klubom, na izlet za KJ, u Hrvatsko Primorje, da potroše dotaciju ? Ionako je par ljudi, ka i sada na slici, u Zlatkovom klubu ! U oba kluba ne bi skupio dovoljan broj članova za oformiti klub, koji će ispunjavati formu, i sve zakonske obveze.
Ta znamo da 90% posla radi Zlatko, a gdje on tu nalazi računicu, možemo samo pretpostavljati.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 20, 2021 6:27 pm

Znači , imali smo tajnika Žiku, koji bi radni dan počeo oko QSL ormara, i sve ostalo je stizao. Aktivnih radioamatera u Hrvatskoj je bilo (najmanje) deset puta više. Pošiljke prema klubovima su bile redovite, 5 do 6 puta na godinu. Fizički obujam QSL-ki je bio nemjerljivo puta veći nego danas. Osobno sam svjedočio prezentaciji njegove memorije, gdje ide koji paketić. Nijedan posao oko QSL-ki mu nije bio ispod časti.

Sada u Stručnoj službi imamo tajnicu, i pomoćnicu tajnice (takvo radno mjesto ne postoji), koje su, usklađeno, odbile sudjelovati u sortiranju i ekspediciji QSL karata. Zašto ? Pa zato jer znaju kako su došle do radnog mjesta, i da su štićenije od ličkog medvjeda, istom osobom koja je to zahtijevala. Zašto se onda pomoćnica naslikava, i pravi budale od nas ? Jer joj je došlo iz guzice u glavu da za članove ne radi ništa ? Sumnjam. I tata dobije za RK više novaca za dva operatora nego drugi zagrebački klub za 30 ! Zašto ? Jer je unutar kruga.

Zva san Ruleta, reka san mu da smo dobili paket sa ruskog biroa ! Kaže on : Znam ! Kako znaš, pitam ja. Pa i ovdje se čita helifor forum !

Moran poslat božićnu čestitku onome pravniku na pola radnoga vremena ! Da stigne prije Hrletove. I pametnog Martina.
Svim na zemlji mir veselje...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 22, 2021 6:27 pm

Kako su u D-12 očito pod američkim utjecajem, vidim da su od njih očito pokupili i stil "mrkve i batine" ! Prije 5 dana objavljene slike, ko da su udarnici na pruzi Šamac-Sarajevo, ja čekam te paketiće, koje su uredno poslikali, ništa ! Nazovem večeras desetak telefona, pitam onako, izokole, ko kiša oko Kragujevca, stigoše li karte, ljudi se čude što pitam.
Ništa, izvin'te na pitanju, očito lažan alarm, isto kao kad ti ljubavnici jedan mjesec izostane menzes, ludite obadvoje...
Pa se onda mislim, i da šalju, ja im nisam u milosti, prvo idu stupovi režima i (kronični) neplatiše. Ne da mi vrag mira, okrenem i 5 takvih telefona, ništa. Nije dobro, a za 3 dana Božić.
A možda su potrošili novce na izradu (pokradenih) trofeja za Kup Jadrana, da bi ga predsjednik mogo dati sam sebi, pa nema za poštarinu, ki će ga znat ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK