Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Mon Dec 06, 2021 2:26 pm

Martin je, baš kao i prethodnici na tom mjestu, sluga režima, produžena ruka represije vlasti nad slobodomislećima.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 09, 2021 12:32 pm

U naputku organizatora YOTA mjeseca lijepo stoji da je preporučeno da aktivatori ažuriraju svoje online logove svaka 2-3 dana; pola ih nije stavila ni jednu održanu vezu na internet.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 10, 2021 8:22 am

Zove me čovik, govori : Koki, i ja čujen da se dica zovu imenima sa anglosaksonskog govornog područja, ali to su ti sve Rvati ! Kako to, pitan ja. Imaju moderne matere, pa su in dali takva imena, nastavlja on. A kako govore samo engleski, opet ću ja. Idu u privatne strane škole, pa in ušlo u naviku, zaključi sugovornik.

Biće da je tako, dumam ja. Ako ćemo se zajebavat...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 10, 2021 8:28 am

"Alberte,dođi kući,dat ću ti istoimenih kekasa iz bojlera!" :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 10, 2021 10:02 am

Dok san sta u tvome susidstvu, ispod mene je sta jedan par sa dvoje dice. Žena iz Blizne, muž (sada pokojni) iz Bristivice. Ćer se zvala Kristina. Mater bi jon se derala sa prozora :
Kriste, Kriste, ne igraj se s tizimin Vlajima ! Jedino mi je ža šta je nisan koji put snimija, jer to je bio realitet koji je traja... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 12, 2021 11:56 am

Gazda i nadalje (samo)spotira svoje pulene. Može, kad je u Hrvatskoj (za sada) zakazala pravna država.

Ali nije on sam ! Drug Džugašvili se (opet) samospotira, ovaj put s nepostojećim znakom. Kako je ta bolest zarazna, prešlo je i na neku dicu koja rade u sklopu YOTA programa.
Miljun puta san reka, ne samo za tu stvar, da nisu kriva dica. Stalno su in prid noson loši primjeri, i oni se, nehoteć, uvrgli u svoje "mentore".
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 12, 2021 8:54 pm

Clublog je objavio statistiku veza iz 2020 godine koje su uploadane kod njih.Od 66.4 milijuna veza 61.1 % su urađene digitalnom vrstom rada,najvećim dijelom sa FT8 ! Ostatak ide na Phone i CW.
Kladim se da će u 2021 taj omjer biti još veći u u korist digitalije.
I neaktivno Sunce je sigurno poguralo digitaliju.Danas gledam broj pjega 0 (nula) a SFI index samo 78 ! :cry: To je manje od ništa ali pošto WSJT ide ispod nivoa šuma,RA su ga prihvatili i kao spas da im uređaji nebi kupili prašinu.Na UKV -u ista priča.Poglavito rada refleksijom od Mjeseca i MS,ali sve više i preko Esporadic.Da ne postoje RTTY natjecanja,tu vrstu rada se skoro nebi čulo ni vidjelo na bandovima.Također je i PSK skoro skroz nestao! O drugim digitalnim vrstama rada da i ne pričam.AMTOR,PACTOR,G-TOR,SSTV,HELL,OLIVA,PAKET RADIO...itd itd.Ima ih još.WSJT ih sve "pojeo". :? Jednog dana će neko i njega.Siguran sam u to.
Na 6m bandu, više nema ljutog DX-a na CW odnosno SSB. :( Singapur je za tjedan dana pao u ruke Japancima i to je najveći poraz V.Britanije u povijesti a mi RA padamo iz godine u godinu,pred nadirujućoj digitalijom,ne tako brzo kao Britanci 1942 u Malaji, ali koliko vidimo taj trend se ne zaustavlja !Analogija se neće posve ugasiti ali sve nas je manje koji je branimo.Sad je ima oko 37% kod Clubloga.Navedeni postoci vrsta rada mogu ići malo gore ili dolje,ali smatram da je to tu negdje.Nije sve tako crno,barem dok nas ima živih telegrafista ali od fonista možemo očekivati samo nju i rad na DIGI.To je moje mišljenje,pa ko se složi OK,ko ne opet dobro.LP,9A6R

CW FOREVER !
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 12, 2021 9:43 pm

,RA su ga prihvatili i kao spas da im uređaji nebi kupili prašinu

Ne slažem se ! Nitko se ne rastavlja od svoje žene samo zato što se više ne seksaju ! Odma me podsjetilo na vic, sazvao otac obitelj oko stola, i govori dici : Najbolje bi bilo da prodamo mater, ja više ne jebem, vi više ne sisate, šta će nan ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 13, 2021 8:49 am

Zovu me iz metropole, govore, nije to počelo sada, ima nekoliko godina, "prodali" smo svoj suverenitet i u ovom našem hobiju. Ta zar nije predsjednik , na sastanku s HAKOM-om afirmativno govorio (lagao) o uzletu rada tipa remote kod mladeži ? Je, ali ne hrvatske, nego američke !
Ja bi sakupija sve laureate, koji su potegli novce i priznanja, svih ovih godina, na račun mladeži, i štancanja operatora, da vrate novce i papire, te da se zavuku u mišju rupu.
Dok se drugačije ne naredi.

A oni na HRS web naslovnicu stavljaju podsjetnik za 9A CW contest. Isto kao da se ono njih ne tiče ? Titanic već nagnut 30%, a komorni orkestar svira Mađarsku rapsodiju...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 13, 2021 10:55 am

Samo se da primjetiti da se sve manje radi CW i SSB.Rekao si da ima mista na tim segmentima banda koliko god oš.Trebalo bi usporediti dva DX loga,FT8,4 sa CW,SSB.Samo jedan dan.Nisu za usporedbu.Ali ti to ne vidiš jer te tamo nema.Isto tako,moj kolega iz Zagore 3 godine ćuli na 6m,CW,SSB,DX-a nije omirisa.Jer su se svi pribacili na FT8! Može radit samo penziće iz EU na SSB.
Deboto je beam kala ali me posluša pa nije.Koki,ovo ća ja pišem nije laž već opora istina.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK