Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Wed Nov 24, 2021 10:14 am

Zapisnik sa sjednice IO-a je, u principu suhoparan, a da se toliko toga iščitati, tko zna.

Evo ti samo jedna, od bezbroj pizdarija koje oni rade. Predočena je informacija o izviješću Inventurne komisije za 2020. U njoj dva člana IO-a i jedan iz NO-a ! Ovo se nije radilo ni u Staljinovom tipu socijalizma, ili komunizma, svejedno !
Pa zdravi ti razum kazuje da baš ljudi na tim funkcijama ne smiju biti u inventurnim komisijama, poradi mogućeg sukoba interesa, i eventualnog prikrivanja stvarnog stanja !

Po toj istoj logici ja tvrdim, i mogu to svakom dokazati, tko hoće slušati, da Zlatko ne bi trebao biti QSL manager, iako on to radi dobro. Ne jednom sam opisao patronski odnos bivšeg managera i Uzdanice, i laži koje su nam stalno servirali. Tko to ne može razumijeti, pravac liječnik specijalista.

Kad sam ja, na skupštini 2016. pitao za informaciju gdje su uređaji Saveza, na čijem reversu, i od kada, onda se digao predsjednik komisije Vrbanović, čija je retorika bila "pa znamo se, zar ti meni ne vjeruješ..." , i "baš sam sad na oporavku od operacije srca, ne smijem se uzbuđivati..." .
Ja sam gledao zastupnike, oni svi kao zombiji, to piju ka sarajevski Kiseljak, pa se upitah : "Je li to samo meni, u cijelom HRS-u, stalo gdje nam je imovina ?" Pa nisam ja savjest RA organizacije, niti imam pretenzija to biti, ali ja se, kad je vrh HRS-a u pitanju, prečesto štipam za obraze, i pitam sam sebe : Zar zaista samo ja to vidim u neovisnoj RH ?"

P.S. Nisam zaboravio na drugi dio jučerašnjeg posta. Pripremi suvu ranu, ima i treći dio...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 24, 2021 5:56 pm

Kad sam kročio , 1965. g. , u prostorije kluba YU2AKL, shvatio sam da sam ušao u krug ljudi srednje klase, srednjeg imovinskog stanja, ne haju mnogo za materijalno, ali su intelektualno daleko ispred svojih vršnjaka, i svoje (zaparložene) sredine. Mišljenje nisam promijenio do dana današnjega, ni za zapetu.

I onda, kad navrnuti kadar večernje škole HDZ-a hoće natjerati (navodno) 2.000 članova HRS-a da se osjećaju kao ovce, nešto se u meni buni, potiče me da i pospanim otvorim oči.

Dakle, imperija uzvraća udarac, i preko nejakih (u pameti) pokušava zamagliti Travnik, odnosno svrnuti fokus , s pravog problema, na neki sporedni.

Ajmo ispočetka. Neću od Svetog pisma, i Knjige postanka, jer su za njih to španska sela. Ja ću, kao što su slušali na Banjici, i na Muzilu, kartu čitaj, i seljaka pitaj. Nema da omane.

Nitko razuman nema ništa protiv da osoba koja ima valjanu dozvolu za rad, izdatu od HAKOM-a, radi sa svojom postajom, u zakonskim limitima, po nahođenju, dal' uz uređaj, ili daljinski. U zadnju godinu dana su mi se javili četvorica koji to imaju, razgovarali smo, nije bilo ni p od prijepora, kako smo započeli, tako i završili razgovor. Ljudi rade, ili za sebe, ili za sebe i klub, mirna Bosna, a i Hercegovina.

Gdje počima prijepor ? Ondje gdje netko, inače natprosječno inteligentnim , radioamaterima pokušava gurati prst u oko, i pri tom ga uvjeravati da to nimalo ne boli.
Kako u užoj obitelji imam tri diplome, a i nešto poslije, Ekonomskog fakulteta, senzibilni smo na pokušaje da se, u svrhu profita, beskrupulozno, bezobrazno i protuzakonito koristi radioamaterizam u Hrvatskoj.
Počelo je pod Pilatom, nastavilo se pod drugom Laureatom, onako muški, đonom u cjevanicu, pa ko osta, osta. Ne meže.
Od početka je bilo zamišljeno kao privatan biznis, vlasnik to nije ni krio, pače, u tom smislu je i reklamirao world-wide. Kako su mu (pogrešno) objasnili da ovdje žive osobe slabog uma, tako se on i ponašao. Ja njemu ništa ne zamjeram. Zamjeram hrvatskim Judama koji su se prodali za šaku srebrenjaka. Koji i dan danas drži ostatak članstva za budale.
Koji su od otetog privatnog dobra i javnog dobra u Bujama, htjeli prikazati hrvatskoj javnosti da oni rade nešto u korist hrvatske mladeži, a u stvarnosti rade sve obrnuto !
HRS su iskoristili samo u početnim koracima, a poslije je kapital pokazao svoje pravo lice. Uz pomoć nekoliko Istrijana, i po modelu JPP sa OiV-om. Istrijani su se posrali, za vike vikova, HRS je grubo iskorišten, a OiV je vrlo blizu toga. Da je OiV u službi hrvatskog naroda, što nije isto ponudio ijednom klubu u RH, nevezano za Istru ? Nešto drugo se valja iza brda, ali o tome ćemo u trećem, zadnjem, nastavku (ovo van je ka Gradić Pejton).

Ondje gdje vlasnik na svom dobru 1/1, svojoj opremi , i plaćenim energentima, daje usluge radio operatorskog rada uz naplatu, a što reklamira world wide, je morala u startu reagirati država ! Prvo HAKOM, uz trenutnu uskratu dozvole, zatim Ministarstvo financija, po svojim pitanjima.
Zašto se to nije dogodilo, ne znam, pretpostavljam, ali neću (još) izlaziti napismeno u javnost, Nije taj subjekt mogao tako haračiti po hrvatskom eteru i hrvatskom novčarskom nebu, bez potpore određenih krugova, ustanova i ministarstava, s državnim predznakom. Da nije tako, već bi odavno završio rad, a možda i iza rešetaka.

Koji su tu "katalizatori" ? Samo dva, HRS i mladi. HRS je grubo poslužio za ishođenje svih dozvola za rad, kako remote postaje, tako i pripadajuće američke bratije, a mladi su bili ključna riječ preko koje se lome i najtvrdokorniji, u HZTK, Ministarstvu ili HAKOM-u. Naravno da je bilo besramno ulizivanje, u stilu "mladima mukte, ostalima uz naplatu", no i zadnji slijepac je vidio da je to bila samo "ulaznica". Jednom kad se uđe, ko šiša Hrvatsku, HRS, HZTK, i ostale državne institucije ? Sa kupljenim hrvatskim znakovima oni su za siću postali "svoj na svome" i možeš ga hebati. Činjenica da se u tom postupku krivotvorilo masu podataka nikoga (koga bi trebalo) ne uznemiruje. Pa navikli su oni na to, od predsjednika, i zamjenika, naniže.

I sada, mi, kao osuđeni na strijeljanje u Šibeniku, možemo samo ponoviti riječi Rade Končara : Milosti ne tražim, niti bih vam je dao.

P.S. Reni, spremi lunch paket za sutra.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Nov 25, 2021 12:03 am

Džabe krečiš moj Koki...
pa ni onaj koji se uslika javno da te čita - nije ubra ništa šta si napisa.
Kako van je sa ton razinom IQ proša onomad u AKLu,
ostaje kao pitanje & misterija za povijest :D
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Nov 25, 2021 10:39 am

Ja svakoga uzimam za ozbiljno, dok se (i ako) ne dokaže suprotno. Znači, ti i tvoje pisanje su "krivci" što će treći nastavak sage o remotu biti objavljen tek sutra ! ;)

Predmetnim likom se ne bavim, rekao sam o njemu javno, sve što sam imao za reći, a i ti sve znaš, no uvijek treba staviti još jednu jagodu na vrh šlaga od torte.
U rukama imam klupski dokument, njegovu molbu na predsjedništvo kluba, datirano dne 16.2.1988. Cijela molba se sastoji od jedne rečenice, pa je veselo citiram : " Molim predsjedništvo da mi dodjeli prijemnik "Marconi" jer imam SWL znak te sam podnio zahtjev za postavljanje stanice "F" kategorije, a nemam sredstava da prijemnik kupim."

Radioamateri, koji su prošli svoj normalni razvojni put se križaju livon i desnon rukon, za ne falit ! Ali, nije on jedini, ali je pravi uzorak, i reprezentant svoje generacije.
A sada, ne da se pravdam, jer nemam zbog čega, nego da pojasnim čitateljima, u socijalističkom društvenom uređenju si mora svakoga primiti u klub, ko je doša i izvadija novce za članarinu. Kad je on doša, ja san te godine otiša na Brač s familijon. Ne bi ni ja ništa prominija, niti smo mi pravili selekciju među dicon koja su se upisivala. Nikome na čelu ne piše u što će se izopačit.

Današnji (unificirani) statuti radioklubova, o tome sam par puta pisao, imaju jednu dobru stvar, ugrađenu u njih, odgovorna osoba(e) kluba je u potpunosti vlasnik kluba i imovine, tako se zakon odredio, za cijelo vrijeme trajanja mandata, dužan je brinuti se o klubu domaćinski i odgovorno, a za svoj cjeloviti rad, između dvije izborne skupštine, odgovara jedino skupštinarima.
Zašto to pišem, i objašnjavam ? Pa zato da se danas ne može dogoditi da ti dođe osoba, za koju znaš da je problematična, i da ti hoće na silu platiti članarinu. Ne meže. Odbiješ ga, i nisi mu dužan objašnjavati zašto si odbio. (E da je to bilo u doba kad je rečeni prebjego u bratski gradski radio klub, tražio bi on, do Novske...)

Kibiš što mu je na zaslonu monitora, pa 90% naših neistomišljenika, a i onih koji nam godinama obećavaju potporu, koja je izostala, prvo ujutro pregledaju naš forum, uz kavicu i španjulet. Provjereno, a neki su mi i sami rekli, bez da sam ih pitao. Ta šta će naći na onom sterilnom ?

I , za kraj, za danas, o ovoj temi, taj lik je svojedobno skupljao potpise od nekad davnih članova AKL-a, peticiju o mojem svrgavanju, na koju su se poslije (javno i pismeno) pozivali Hrle, Marinko, Ivo, Martin, sve piloni režima, i slijepac vidi kako su uvezani. Naravno, svirala se ona "Uzalud vam trud svirači...", jer istina uvijek na kraju pobijedi. Samo treba baratati isključivo činjenicama i istinom, i moraš biti strpljiv.

Veliš, džabe krečim, neko mora. Ako će svi biti samo nijemi promatrači, onda društvo i krovna udruga nazaduju... Znam da je ponekome (slabijih živaca) iritantno da sve uvijek piše ista osoba, ali, bože moj, jedva čekam mlađe snage, s mudima, i činjenicama, da razbucaju žabokrečinu.
Zazivam burevjesnika koji nikako da dođe... Budet
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 26, 2021 10:35 am

Zvao me čovjek iz metropole, veli, Koki zaludu pišeš, ta i sam znaš kako funkcionira državna uprava, ravnatelj HAKOM-a je to spustio na nižerangirane, tamo će se razvodniti, i pojia vuk magarca.

No, da završimo ovaj tužan triptih. Suverenost jedne zemlje se ogleda kroz mnoga polja i vidljiva stanja, pa tako i u telekomunikacijama. Ne treba čovjek biti osobito pametan da shvati što se dogodilo u Hrvatskoj, kako u radioamaterskoj organizaciji, tako i u eteru.
Počelo je sa pozivnim oznakama, i QSL biroom (biroima ! ), a završilo s privatnim biznisom, remote stanicama, i osobama koje su, suprotno zakonu, dobili hrvatske pozivne oznake, i dozvole za rad.
Paralelno s "napredovanjem" privatne remote mreže s naplatom, bujao je broj članova u Hrvatskom FF klubu. Izdavali su se stalni pozivni znakovi, naizgled bez pravog razloga, jer svi su oni mogli nesmetano raditi iz Hrvatske za ono malo vremena što bi ljeti došli, kao svoj znak/9A.
Njihove prave namjere su se "otkrile" slučajno, u sklopu rasula 9A QSL biroa, pod Marinkovom palicom. Tada su izašli na vidjelo i privatni biroi u Italiji, koji su, u naravi, koristili i 9A QSL biro. Nisu samo oni, no to (za sada) nije u fokusu ovog pisanja.

Paralelno s tim događanjima, jedna strana interesna skupina se organizirala, preko jednog poduzetnika, i počela je kupovati znakove u HRS-u, ishoditi dozvole za rad, i koristiti remote postaju u Hrvatskoj, uz naplatu, kao što je vlasnik i reklamirao. U početku je pisalo na njihovim stranicama da je QSL preko 9A biroa, poslije su vidili da se RA pastva senzibilizirala, pa su žurno promijenili, i napisali da je potvrda veze (skoro) isključivo via LoTW, rijetki i direkt.
Čak i ako zanemarimo činjenicu da je zakon prekršen više puta, ostaje visiti u zraku pitanje od miljun dolara : Zašto su njima trebali domaći, hrvatski , znakovi kad su mogli nesmetano raditi kao 9A/ američki znak ?
Pametniji od mene, mi je objasnio, iz metropole, ta to se zove , vojnom terminologijom rečeno, "ukopavanje na zaposjednutom području" ! Naivno ga upitah : Šta je slijedeće, osnivanje radio kluba američkih građana ? Ta svjedočimo da je vlasnik remote postaje dobio i posebnu hrvatsku pozivnu oznaku, mladima u čast !
Dokle smo došli kad nam tuđin dobija posebnu pozivnu oznaku u svezi mladih u Hrvatskoj ?

Pisao sam, na dugo i na široku o skrivenim ciljevima koji su se pod krinkom skrbi za mlade, trebali dogoditi lani, u Karlovcu, pa ove godine, sada su opet prolongirali za 2022. Nakon mog razotkrivanja, par njih iz Karlovca mi se više i ne javlja. Budale, nije samo Koki to vidio, u čemu je stvar, nego cijela Hrvatska, samo ljudi šute, iz njima znanih razloga.
Naravno da se to sve radi u uskoj suradnji s šačicom moćnika iz sjene u HRS-u, ta to već i ne kriju.

Moram li završiti s notornom činjenicom da se remote ovakvog tipa koristi (od narečene skupine) samo u USA, Puerto Ricu, Haitiju, i par banana državica u Karibima ?
Da li bi nepristran promatrač trebao zaključiti da mi nismo suverena država, tj. da li i mi spadamo pod američke protektorate ili karipske banana državice ?

Da li smo se za ovo borili ?
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Nov 26, 2021 2:50 pm

Atroke California. ;)
Svi Amerikanci koji su bili ovod govore da je kod nas boje nego kod njih.Zato su ti i došli mećat te linkove da mogu imat vezu sa state side.Pa nismo mi snimili "Svemirske marince"? :o Paučnjaci i borba sa njima.Osim toga,od jučer smo dobili novog strateškog partnera.Možda si i ti svojom pisanijom malo to potaka? Oli neznaš da je boje topavat na dva maca a ne samo na jedan? ;) Nisan dugo bacija oko koliko je zvizd na barjaku,ima li koja nova? " Raselit nas triba,da nas manje ima..." :( Pa tako od stoljeća sedmog.I ide ih,mora se priznat,nažalost.
Mi smo samo pijuni na toj svjetskoj ploči,nijemi promatrači.Osim kad triba dat ruke u širenju mira i tolerancije.Kad jednom krene nastavi se po inerciji.Jadni smo,mali i poslušni i slušamo zapovidi gazde.Di on kaže mi konja vežemo.Tako je odavno.Drugo vrijeme,ista sudbina.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Nov 27, 2021 2:49 pm

Kako pučanstvo zaziva jagode na šlag, evo još jednog bisera, od istog lika, molba Predsjedništvu kluba nosi datum 13.4.1989.g. Ima 3 rečenice, paj sad :

"Molimo gornji naslov da nam odobri polaganje ispita amaterskog operatora "B" razreda. Izjavljujemo da smo operatori "C" razreda već duži niz godina i da su naši uspjesi u ovom hobiju općepoznati među operatorima. Pošto sada ispunjavamo zakonske uvjete za polaganje navedenog ispita, živimo u nadi da će naša molba biti pozitivno riješena. Unaprijed zahvaljujemo uz drugarski 73 !"

Doista, njegovi uspjesi su poznati , u RH a i šire, naročito hardverski.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 29, 2021 6:09 pm

Da se mi vratimo crvotočini...........
Dakle, tuđin je dobio posebnu pozivnu oznaku, HAKOM mu je izdao dozvolu za rad, od 20.5. do 31.12.2021.g.
HRS je dobio drugu posebnu pozivnu oznaku, navezano na mlade, HAKOM je izdao dozvolu za rad od 25.11. do 31.12.2021.g.

Znači, tko se cjelovitije, i sveobuhvatnije, stara za hrvatsku mladež ? Stranac, bez daljnjeg. Od spiska mladih koje ima kao svoj zaštitni znak, jedan je Hrvat, s stalnim mjestom boravka u SR Njemačkoj.
O kome se onda stara HRS ? O Turcima, Talijanima, Amerima, i inima, koje ja nisam (nijednog!) uspio dozvati prošlog prosinca, iz prostog razloga što sam ja, kao zalupati seljak, koristio hrvatski standardni književni jezik !

HRS se ne stara ni za QSL-ke koje bi trebali poslati za veze sa postajama iz Hrvatske s sufiksom YOTA. To radi Slovak. Što onda radi HRS za "mlade" ? Odredio je službenicu iz Stručne službe da im bude pri ruci. Bolje i njima, kad nije nama ! Navodno vrši "pripreme" za YOTA2022. Ako je Omikron ili Omega ne ometu. ;) Pa tako više puta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 02, 2021 7:42 pm

Džabe ja učio turski ! Cilu večer radi Malezijac na 9A0YOTA ! Ako se ovako nastavi, postati ću poliglot, pod stare dane ! ;) Predsjednik se ne crveni ? Trebao bi. Mit o pustim oštancanim mladim operatorima se raspao, kao mjehur od sapunice, pa tako nekoliko zadnjih godina. Skupa s njin neka se crvene i Uzdanica i doživotni predsjednik RK Vidova gora.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 04, 2021 4:23 pm

Zove me čovik iz metropole, veli, Koki jesu li to hrvatska imena dice : Ryan, Brennan, Karl... ? Kako da nisu, spremno odgovaram, imaju tu korijene od stoljeća sedmog, a došli iz Irana. Ma jel ti to mene zajebavaš, veli on. Jok ja, tebe zajebava vlastiti Savez, na čelu s odgovornim osobama, koje prave cirkus od hrvatskog znakovlja, suverenosti i časti. Pa tako već sedmu godinu. Samo, ove godine je to krešilo, pa se i poslovično šutljivi RA iz metropole, javljaju. Za sada mobitelom, a neće proć dugo, da se i ne oglase javno. Jer ovo sramoćenje Hrvatske je za svaku osudu.
A samospotiranje im je zaštitni znak, gazda samospotira , a na znakove iz "jata". Sve je snimljeno, audio i vizuelno.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK