Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Wed Nov 03, 2021 2:53 pm

Javija mi se jedan "veliki" Hrvat, toliko je velik, da je otklonio moju ponudu da sam piše na ovom forumu, pa onda ja moram prepričavati... Uvik je lakše tuđin tuć po drači...
Dakle, da sažmem njegovu litaniju od 20 minuta monologa, on meni spočitava (!) da nam se Amer "skrbi" za mladež, i da je od sve te njegove registrirane hrvatske mladeži, jedan, i to živi i radi u Njemačkoj ! Pošto je to sin od mog prijatelja, neću javno komentirati, i podastrijeti svoje mišljenje, ali je sasvim sigurno da će ga čuti jedan na jedan.

To je važno, ali je manje važno. Važno je da je predsjednik i odgovorna osoba u tri radioamaterske organizacije besramno lagao HAKOM-u i usput držao članstvo HRS-a za budale.
Jer, od te puste hrvatske mladeži u Domovini, nema nikoga, ni na Amerovom spisku, a ni u živo. Sa Balkana se javljao onaj mladi Srbin, nakon moje pisanije da mu nitko ne radi u matičnom klubu sa klupske stanice, i on se opasuljio, ili su mu stariji rekli da dobro zborim, i da ne sramoti sebe, klub i zemlju.

I onda, ne oluja svih oluja, nego pitanje svih pitanja : Kome služe dvije remote postaje na amaterskim opsezima u Hrvatskoj ? Ili, možda je uputnije pitati , čemu ?
Jer i slijepci su progledali, baš kao kad je Isus slijepom od rođenja namazao blatom oči, i ovaj progleda, da je u pitanju privatan biznis kod Zagreba, a u Bujama "javno-privatno partnerstvo" ? S naših leđa.
U zadnje 22 godine pamtim samo jedno takvo, pod vladom rahmetli Ivice Račana, počelo krivo, a, razumljivo, tako i završilo. Svaka sličnost s Bujama je namjerna.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 07, 2021 10:15 am

Moraš li nam stalno trovat dušu tim navodnim malverzacijama,namještanjima,stalnim traženjem unutarnjeg neprijatelja,pete kolone :?: :o Pa sam znaš da su kod nas sami domoljubi,poštenjačine,velike Hrvatine iz Minken bojne. ;) Rat odradili na radnu obvezu a neki i bez nje :!: :o :? Osim toga ja se svaki dan borim za malo slobodnog mista na ona dva KHz digitalije ! A ti pričaš da nema nikoga po bandovima,atroke HR mladeži? Ima,ali ti nisi usvojio nove vrste rada.Zaostao si u prostoru i vremenu,tamo prid kraj 20 stoljeća.Koki,mi živimo u 21 stoljeću,digitalnom dobu.Mi smo genaracija koja je odradila prijelaz iz analognog u digitalno doba.Razmeš,ne? Nemoj bit ka Dino u Malom Mistu. ;) Gazimo treće desetljeće 21 stoljeća.Još malo i neš se niti malo morat umarat za uradit veze.Ja jučer poziva jedan DX,ali mi se prišilo na zahod.Ostavija pametnu postaju samu i ona odradila vezu ! :) Istovremeno moš bit na bandu i bit od koristi recimo ženi.Nije to ka u staro analogno doba.A ako imaš password za remote,onda moš i u masline,spizu ili bilo di a veze se same filaju u log.E moj kume...tehnika narodu,dobro je onaj reka.
Imaš li neku vedriju temu? Npr.masline,uje,kako su rodile ili nešto drugo? Nemoj ni o Kovidu,to je teška tema za nedilju. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 07, 2021 5:59 pm

Reni, ja iman dokument, od prije 16,5 godina, u kojem mi nude besplatno korištenje remote postaje, naravno, u zamjenu za šutnju.
Ti si jedini u RH kojem sam posla skenirani dokument, s uputstvom za korištenje, samo, "sitnica", treba prodati vragu dušu !
Naravno da sam tu besramnu ponudu otklonio, kao i nekoliko usmenih, u godinama koje su slijedile.

Ali sotona ne spava, on je naša najslabiju kariku, onu istu koja je iz istog centra moći dobijala putni nalog za KiM ! Ta najslabija karika je dala usmeni nalog slabom predsjedniku HRS-a, koji je poslušno odradio prljav posao, i uveo profesionalizam i zaradu na amaterske opsege, a sve pod krinkom brige za mlade. Od sve hrvatske mladeži, tek jedan, s stalnim mjestom boravka u BRD !
Jedan mladi Srbin, kojemu su kolege u RS otvorile oči, pa se više ne javlja. Od ostatka Jugoslavije - nitko.

I onda, što magovi vuku poteze iz sjene ? Uvijek je to politika mrkve i batine. Oči su uprte u YOTA 2022, iako ni baba Jaga ne zna hoće li se uopće i održati. Ako se, slučajno, održi, sve će ići u korist narečenih mračnih snaga iz drugog plana, i dokazanih profitera, kojima je radioamaterizam i korištenje RA opsega samo sredstvo za zaradu, a možda se i nešto više valja iza brda.

Nećemo na to podmetanje kukavičjeg jaja dugo čekati, obznaniti će oni zapisnik s netom održane sjednice IO-a, i prijedlog Ulipa, na poticaj predsjednika, da se remote s naplatom "ozakoni" kao nešto normalno ! Jedino se nadam da nisam jedini koji vidi očito !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 18, 2021 5:59 pm

I danas paradira po dx clusteru 9A5ZTT, koji radi remote iz Hrvatske ? Dokle ? S blagoslovom HRS vrha, koji nam sprema balkansku zvrčku koju je zamislio vođa iz sjene, naredio Laureat, a osmislio Ulip ?
Judino (ne)djelo je navodno sadržano u zapisniku sa 4. sjednice IO-a kojeg mi, obični smrtnici, ne smijemo vidjeti. Jer ne postoji. Jer, da ga vidimo, vidili bi podmetnuto kukavičje jaje, zvano remote, u naravi, govno u celofanu. Pa, tko voli nek izvoli.

Rad od kuće, po svim sastavnicama. ;) ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 18, 2021 6:05 pm

Odma mi je zazvonija telefon, veli glas : Koki, daj budi duševan, 14 dana je zaista malo za opisati ta sva sranja ! Daj se skuliraj.....
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 19, 2021 3:11 pm

Proradili Mirko i Slavko ! Donesoše mi spiskove donirane opreme i usluga na lokacijama Kozjača i Veliki Broćanac. Ima dosta o Istri, ali je konfuzno, moramo pročistiti i klasificirati.
Interesantno, neka se imena opetuju, ispada da su se neki nudili... Govorila je jedna u Sivcu ( opština Kula, srez Sombor) : Moja roba, moj dućan, kome oću, tome dam...
Sad je puno jasnije, zašto su se samozvani elitisti ljubili i grlili s "osloboditeljima" i "logističarima" juga Hrvatske, a četvorici branitelja iz Hrvatske (od toga dva dragovoljca) niti da pruže ruku ! Murter, godine gospodnje 2005. ! Amen .

P.S. Ne bi im bila usala ruka da su na prigodnoj slici napisali travanj, a ne April ! Ili im je i to diktiro Veliki brat ? Ne bi me začudilo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 20, 2021 7:23 am

Morao sam, zbog svoje muke, otići u Zagreb. Prijatelj mi reče : Daj molim te, kad već ideš, pokupi mi pehare i diplome što sam osvojio zadnjih godina u natjecanjima koje "organizira" HRS, a koje nisam nikada dobio ! Budi bez brige, odgovorih. Kad sam se našao u metropoli s osobom koja mi je trebala to predati, on mi istinito reče : Nema toga u Savezu, uzeo je drug Laureat, da će dati vlasniku, još na Jarunu !

Ova kratka crtica, iz RA života, na hrvatski način, je jedna topla priča, o odnosu prema članstvu, i radu HRS-a. One dvije nisu kadre ni poslati osvojeno poštom, to im je , valjda, ispod časti, i opisa radnog mjesta ? Sad se vidi koliko je bivši IO teško pogriješio, kad je silovao sistematizaciju radnih mjesta, i mjesto službenice sa SSS, "digao" na VSS, a bez ikakva osnovanog razloga. Samo je bila "štela" kćerki kolege, koja je i inače tamo zaposlena na volšeban način, znamo i kako.

Znači, ne idu na poštu, ne šalju paketiće QSL-ki u outgoing pošiljkama, ne sortiraju QSL-ke, ukratko, ne rade NIŠTA od onog što su SVAKODNEVNO radili pok. Žika i Ljilja. Što će nam onda ? Eto, zato je prijedlog RK Split, svojedobno, o sistemskim i sustavnim promjenama Statuta završio u košu tajništva HRS-a. Kao i mnogo toga prije, a i kasnije.

Da se nešto razumijemo, nije kriva corona za ovakav nerad ovog dvojca, ta obrazac ponašanja im je od prije nje ! Kriva je jedna osoba, do siječnja o.g. , a to je drug Laureat, a od siječnja je odgovorna osoba i Saša. Znači to je odgovoran dvojac bez kormilara. Kormilar se ne vidi, on je u sjeni.
Da ponovim, dvije odgovorne osobe, dvije JEDINE osobe koje sam tužio u životu, zbog protuzakonitih RA postupanja, vode HRS !
U provaliju, dakako.

Da se vratim na rezime , s početka ovog posta. Drug Laureat hoće, pod svaku cijenu, stvoriti privid da on nekome čini uslugu, i da mu je ovaj dužan, ali ga ne ide... Ne moreš, brajo, nekome uzeti njegovo, ili, još gore, ne dostaviti mu uslugom Hrvatske pošte, kako piše u pravilima natjecanja, godinama, i onda to mjesecima držati kod sebe ! Suludo, do zla boga.

A možda je drug Laureat to stavija u regal, i zamišlja da , umjesto 4W, piše 1CIG ? Na tom tragu je i lopovluk u Kupu Jadrana, o kojem bruji cijela Hrvatska, a 9A2Z je to adekvatno i uobličio u post, na onom sterilnom forumu !
Jednom prevarant, lažljivac i lopov, to ostaje vazda.

A vi, braćo mila, šutite i dalje... Vjerujte, što budete dalje šutili, više ćete se gaditi sami sebi, gledajući se ujutro u ogledalo.
Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 22, 2021 5:20 pm

Koje li se to underground i "subverzivne" aktivnosti događaju, pred našim nosevima, kad je to tako teško uobličiti u zapisnik sa sjednice IO-a HRS-a ? Muljaža, ili nerad ? Oboje ?
U svakom slučaju, od glave riba smrdi, a zna koje su dvije (jedine) odgovorne osobe u HRS-u, dokazani prekršitelji, koje sam tužio, ali ih je sustav "poštedio" ! Zato jer su momci za sva vremena i sustave ? Društvene poretke ?
Čuvajte se , za tjedan dana počima bratoubilački rat, ka i uvik za 29-i... ;) Svinjokolja, kolinje, kobasice, krvavice, divenice, čvarci koji se tope u ustima, koja vonjaju po luku češnjaku. Domaćemu, iz Ljubitovice, dakako. Vino crno, kaštelansko, ka i ono šta su se oblokali njime u Kraljevici. Pa tako dva puta. Fata je Fata, a dvaput je dvaput. Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 23, 2021 10:55 am

Jutros, pod drugim topicom, obećah mnogobrojnim čitateljima moj komentar dopisa HAKOM-a i zapisnika sa 4. sjednice IO-a HRS-a.

Znam da ljudi ne vole duge tekstove, ali ovo ne meže kratko. Dakle, lani, u ovo doba, drug Laureat je počeo bjesomučnu kampanju, bez obzira na žrtve, a to su zakon i moral, da učini sve, da postane predsjednikom HRS-a. Kako su on, i jataci mu, učinili sve da pokojni Vincek ispadne iz utrke, on ostade jedini kandidat. Sve što je učinio u 2020. je bilo protupropisno i nezakonito, od "prisiljavanja zastupnika skupštine da izglasaju i dadnu pozitivnu ocjenu izviješću rada i financija HRS-a za 2019. , nadalje. Od odsustva javne rasprave, dostave suprotnih mišljenja (njihovima) svim relevantnim čimbenicima, koji su imali prerogative da glasuju, do nutkanja neregistriranih pravnih subjekata da se registriraju u minutu do 12, iako je bazna godina bila 2019. Sve je to "prošlo" iz jednog prostog razloga, gradski ured Zagreba je, usprkos moje dvije predstavke, osnovane na zakonu, i poduprte činjenicama, rezultate takvih izbora proglasio valjanim, i time dao krila nepoštenim osobama da se još više razmašu.

Sranje sa pozivnim oznakama, dozvolama za rad i rad na remote stanicama uz naplatu, je kao prsti jedne ruke, ne može ih se gledati, kvalificirati ni postupati o njima odvojeno.
To je počelo u mandatu njegovog prethodnika, a na početku njegovog je bio cresecendo ! On je samo finalizirao ono što mu je prethodnik započeo, a predsjednik iz sjene naredio.
Nažalost, po radioamaterstvo u Hrvatskoj, vrlo učinkovito. Toliko je uvjerljiv, da je uvjerio i samog sebe, tako da ne preza od ordinarnih laži, kako prema HAKOM-u, tako prema članstvu.

Obratio sam se pismeno, dva puta, u prošloj godini HAKOM-u, prvi put zbog ucjenjivanja člana potvrdom o pozivnoj oznaci (ništa se tamo ne događa bez znanja i amenovanja dvojice predsjednika, nazivnog, i onog iz sjene), podastro sam pismene dokaze, prepisku, ništa se dogodilo. Drug Laureat je imao muda napisati na web stranici HRS-a da toga nije bilo, i da je svaki član adekvatno opslužen ! Drugi slučaj, po tom osnovu je bio kod izdavanja pozivne oznake za člana našeg kluba, podastro sam dokaze, urbi et orbi, pa neka svjetska javnost čita kako Hrvat nije "domaći" u vlastitoj zemlji, ali stranac (za pare) jest.
Drugi put sam pisao ravnatelju HAKOM-a, a tom listu su prethodila dva duga razgovora s inspektorima HAKOM-a, koje sam naputio na javne izvore na internetu, s naglaskom na remote rad s naplatom, i , uopće, rad suprotan dozvoli za rad koju je izdao sam HAKOM.
I opet, strancu se nije dogodilo ništa, nije mu oduzeta dozvola za rad, jer radi suprotno okvirima i uzusima, na osnovu kojih je izdata, i nije reagiralo Ministarstvo financija.
Pokušajte zamisliti da to Hrvat iz Hrvatske učini u SAD-a ?
Da, za sada, zaključim s HAKOM-om, prošlo je 14 mjeseci od moje prve pisanije, ni abera od njih. Toliko o činjenici da svaka javna državna ustanova u Hrvatskoj služi njenim građanima.
U dopisu kojeg drug Laureat prilaže, a kojeg je poslao HAKOM, bodu oči dva "detalja" : 1. "radioamater je fizička osoba koja se bavi radijskom tehnikom i radiooperatorstvom, isključivo iz osobnih razloga, i bez novčane naknade", i 2. HAKOM može stranom državljaninu izdati dozvolu za rad u razdoblju duljem od tri mjeseca,...molitelj mora popuniti obrazac i priložiti potvrdu o privremenom boravku (duže od 90 dana) ili stalnom boravku u RH !

S obzirom na poznavanje notornih činjenica, ja, i mnogi drugi koji su pisali (o tome u proteklih 14 mjeseci niste mogli pročitati ništa na HRS stranicama i servisima, cenzura, omerta...), osnovano sumnjamo da je određeni broj izdanih pozivnih oznaka, i pripadajućih dozvola za rad, izdano suprotno zakonu, tj. ti ljudi nisu nikada ni bili u Hrvatskoj, ni duže, ni kraće od 90 dana, niti imaju stalno mjesto boravka u RH !

U Zakonu o upravnom postupku, i u bivšoj državi, i u neovisnoj RH, ako si svjesno dao lažne podatke, dozvola se, po dobivenom saznanju, odmah ukida, a onda slijedi i prijava MUP-u i DO zbog falsifikata.

No, sada će se nepristrani čitatelj zapitati kako je bilo moguće to sve (što ja pišem) realizirati, a narečeni ljudi nisu ni primirisali Hrvatsku ? To je kamen zaglavni, i oko njega se sve vrti. Vjerujemo da su imali pomagače, prvenstveno u HRS-u, a onda i u još pokojoj državnoj ustanovi.
Zato naivni napori poštenih ljudi, da imamo zdravi Savez, zdrav hrvatski eter, i dokumentaciju zasnovanu na postojećim zakonskim propisima, padaju na prvoj stepenici, ta opstruira nas vlastiti Savez.

Ovo sve što sada rade drug Laureat i Ulip, je ništa drugo doli "kontrola štete" , koja me neodoljivo podsjeća na HDZ-ovu legalizaciju bespravnih objekata , zadnjih desetak godina.

Kako se najjače zauzimaju za ovu "legalizaciju" upravo one snage koje su se materijalno, novčano i u uslugama okoristile, od raznih korisnika (ne osobno, nego za klub), nije teško zaključiti zašto su tako gorljivi, ta sve je došlo na naplatu. Doša je račun za onaj besplatni ručak (gle koncidencije, ta to je američka poslovica!), ili, po naški, vrati koko šta si pozobala !

Ovo je skraćena verzija, prvog od tri priloga na ovu temu. Bude veselo.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 24, 2021 5:53 am

Nemoj naglo da nam članstvo ne padne u afan. :lol: Moraš nam dozirat ka na apotekarsku vagu. ;)
Za nastavak ću pripremit veći sendvič ili dva manja.Ovaj mi je bija kratak. :D Jer uglavnom jedem pored kompića.Puno čitam,pišem..ne mogu stić pojist u kužinu.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK