Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Tue Nov 09, 2021 11:43 am

Kolega Koki oprosti, ali zar već nismo kolonija? :?
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 11, 2021 5:09 am

Sinoć me zvalo dvoje ljudi, iz kontinentalne Hrvatske, vele, neovisno jedan o drugome : Reni i ti ste, nesvjesno, pogodili, ima već i "remote aktivacija" !
Uvik san ja govorija, ka i pokojni mali Dino, u Borbenoj ponoćki, da i ja oću bit nazadno, i nesvisno, dite...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Nov 12, 2021 8:28 pm

Kad si slobodomisleći čovik,otvorenog uma,onda nije problem i takvo što pretpostaviti.Više znam dok spavam, nego kad su oni budni. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Nov 12, 2021 9:53 pm

https://www.hamradio.hr/hfrobot/index.p ... 2021-10-09

Nama neprijatelj sam podastre dokaze o svojim nečasnim i protupropisnim aktivnostima ! U kategoriji Klubovi s Jadrana na prvom mjestu se kočoperi 9A1CIG koji tamo ne bi bio da u momčad nisu računali i Alena 9A3MA ! Prvi bi bio, s osjetnom razlikom sadašnji drugoplasirani, 9A1RKV ! E, ali sada dolazi na polaganje računa Savez, od kojega već više od desetljeća tražimo da prikaže spisak plaćenih članarina, ime i prezime, znak i pripadnost matičnom klubu ! Onda bi 3MA otpao, a 1CIG bi bio drugi, a ne prvi !

Sve i da Alen plaća neku članarinu CIG-u, forme radi, nije pošteno, ni moralno, a o radioamaterskoj etici da ne govorimo ! Na kraju krajeva, kada se on ( redovno) autospotira, ne navodi CIG na dxclusteru, nego CKL ! Znači, stvar smrdi do nebesa, gore od septičke jame.

Iza tog moralnog cirkusa stoji samo jedna osoba, drug Laureat, i njegova želja da (barem u nečemu) bude (na silu) prvi. Pirova pobjeda, s okusom balkanske kaljuže u ustima.
Problem je već godinama tu, svima ispred nosa, i svi šute, čekaju da Koki kaže da je car gol, kao i uvijek.
Bujrum !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 17, 2021 7:54 pm

Dakle, Alen, 9A3MR je član RK Kaštilac, bio je to prije Kupa Jadrana, za vrijeme i poslije njega. Kao takav je prijavljen u plasmanu i Zimskog kupa kao i HRK tekuće godine.
U periodu dok su objavljeni prijavljeni rezultati nisu objavljeni plasmani klubova, kad su objavljeni privremeni rezultati objevljeni su i rezultati klubova gdje se vidjelo da je Alen prijavljen kao član 9A1CKL. Tu sam valjda pogriješio, nisam zvao Alena niti uložio protest, smatrao sam da je njegovo pravo da se prijavi za klub koji hoće.
9A3MA me nazvao i rekao da je pogriješio u prijavi jer je previdio da mu u rubrici pripadnost klubu upisan 9A1CKL a ne 9A1CIG. Jedino što sam mu moga reći da se obrati komisiji ili administratoru, nit sam koga zvao niti igrao "zakulisne igre". Možda je Alen trebao napisati službeni protest ali možda bi bilo malo nezgodno da piše pismeni protest protiv samoga sebe?

Što se tiče rada postaja koje nemaju valjanu dozvolu za rad, imao sam dosta pritisaka da kaznim ovoga ili onoga , naredim nešto ovome ili onome...koji put se osjećam kao teta u dječjem vrtiću koju djeca potežu za kecelju: teta.. Ivica oblači čarape naopako, teta... Marko ne pere ruke kad se popiški.
Ne mogu nikome (i ne želim) naređivati, nemam namjeru glumiti policajca prema članovima, većinom su to punoljetni ljudi koji bi trebali znati što su njihove zakonske obaveze.

73, Rolando 9A3MR

Za sve postoji prvi put, pa sam tako i ja prvi put kvotirao integralni post druga Laureata. Ne zato što je pismen, jer nije, nego da vidi hrvatska RA javnost kako mulja, laže bez da trepne, ta šta ga košta, dokazao je to stotinama puta, ide ga...

U njegovom postu je samo jedno točno, a to je činjenica da je on osobno, kao predsjednik RK Kaštilac, i prije upotrebljavao Alena kao "džoker zovi", da bi ostvario još jednu bolesnu ambiciju, da mu klub bude prvi, u krnjem natjecanju...

Jučer sam u Zagrebu dvojici (u odvojenim razgovorima) objašnjavao tko je tko na sceni, i zašto se Alen samospotira kao 1CKL, a punte u domaćem natjecanju daje 1CIG-u.

Od glave riba smrdi, i to na daleko. Evo već punih 12 godina zazivamo spisak plaćenih članarina s oznakom matičnog kluba. Nismo dočekali, i nećemo, bar pod ovim vodstvom HRS-a.
Jer, to bi imalo efekat lavine, i onda bi i najveći skeptici (inače redovni čitatelji ovog foruma ;) ) progledali, a i progovorili.

Kako je kvotirani post intoniran, ne može bez podmetanja i laži. Prije nekoliko godina su Pavišić brothers radili bez dozvole za rad u KJ-a, tek nakon mog pisanja su je obnovili !

Nakon njih drug Goran, nonšalantno odradio natjecanje bez dozvole, i tek nakon mog pisanja je obnovio !

Tko sme da dira u oficira JNA, ili druga s Muzila ? Nitko, dabome. Dok se drugačije ne naredi.

Upamtite, drugovi, sve dok vas vodi (i voza) osoba koja je (ne)odgovorna u TRI RA organizacije, nećete na zelenu granu. Vi ste ga izabrali, vi ga i trpite, dok vam ne dopizdi.
On , definitivno, nije predsjednik svih radioamatera u Hrvatskoj, kao ni hrvatskih radioamatera. Možda je predsjednik svih remote amatera i DMR amatera, ali to je druga tema.

Na kraju, ne mogu da ne zahvalim Zadranima što su progledali. Moj mali post je bio ona inicijalna kapisla koja (im)je falila u BK. Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 18, 2021 8:40 am

Za sve one koji nisu prije natjecanja čitali pravila za učestvovanje u natjecanju.

KUP JADRANA 2021
Natjecanje organizira Hrvatski radioamaterski savez s ciljem porasta aktivnosti 9A postaja u
KV natjecanjima.
U natjecanju mogu sudjelovati licencirane radioamaterske postaje koje rade s teritorija
Republike Hrvatske.
Natjecanje se održava svake godine drugu subotu u listopadu (2021 godine to je 9. listopad).

Periodi
Natjecanje je podijeljeno u četiri perioda:
1. period od 15.00 do 15.29 sati po lokalnom vremenu – samo CW,
2. period od 15.30 do 15.59 sati po lokalnom vremenu – samo SSB,
3. period od 16.00 do 16.29 sati po lokalnom vremenu – samo CW,
4. period od 16.30 do 16.59 sati po lokalnom vremenu – samo SSB.
5. period predviđen je samo za muljatore (tko će koga zahebat, namještaljke)

I tako nakon petog perioda dolaze KONAČNI REZULTATI NATJECANJA.

U ovom natjecanju kršena su OSNOVNA PRAVILA ZA KOJA NEMA OPRAVDANJA. Još uz neke sumnjive radnje nakon natjecanja u petom periodu,
postoje osnove da se natjecanje PONIŠTI. Moraju neki shvatiti, da se pravila moraju poštivati, prema propisima koje je propisao upravo HRS, koji, za ne povjerovat to ne uvažava, krši. Na ovakav način bude sve manje poštenih natjecatelja. Ostat će samo snagatori sa 5 KW koji rade sa raznih
klupskih kontest lokacija sa svojim pozivnim oznakama. Njih desetak čisto dovoljno za ovakva lokalna natjecanja. Neka se prže, ako im je to jedino zadovoljstvo.

73 de 9A2Z

U dva dana, kvotiram dva integralna posta sa sterilnog foruma, to se ne pamti ! Ovo što je napisao 9A2Z potpisujem do zadnjeg zareza ! Čovjek ima muda, i pokazuje im da ih ima, da članovi HRS-a nisu ovce, i neće nikad ni biti. Činjenica da ih vode čobani ne implicira da su ovce. Skidam kapu, e da je više ljudi sa mudima, i samo da pišu istinu, ovi bi pobjegli u mjesec dana.
Sa remote i DMR, u paketu...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 19, 2021 3:16 pm

Svi junaci mukom zamukoše. Samo, nema j od junaka, sve go trećepozivac ! Takvi kolo vode, vodu mute, i vode nas u bezdan . Zar je tako teško deklarirati se Hrvatom, i, sukladno tome, braniti interese Hrvatske, na svakom kvadratnom pedlju ozemlja i etera ? Morti su otežale Judine škude u džepu, pa se ne može izvući ruka ? Jednom kupljen, vazda sluga.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 20, 2021 8:28 pm

Eto, doživija san danas popodne, isto šta i Reni, da čujen da ja radin na 7 rusku RDA ekspediciju, a ja stojin kuco, miran, i samo zabezeknuto slušan... Ovo je dno dna...Pošto osnovano pretpostavljam tko je veliki radiša, koji glumi mene, kad sam dobro promislio, nemam se kome tužiti, ni žaliti, jer bi se žalio počinitelju ! Vuk dlaku mijenja, ćud nikad.

Kad sam ih, dobronamjerno, upozoravao da to što namjeravaju, jest puštanje vuka u ovčinjak, nisu me htjeli slušati. Ovo je sad već posljedična pojava, koju sam ja predvidio.
Jer, laureat zvani multipraktik, ne sustaje, sad je u speed-u, ne more nazad, a bokova nema... Ostaje mu samo da piva borbene : Fly, Robin, fly...
Nemoj se približiti suncu, da se ne istopi vosak...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 21, 2021 6:50 pm

Nitko nema pravo javno reći što ga je volja. To vrijedi i za protivnike FT8 i sličnih digitalnih komunikacija.

Ovo mu je jedna od jačih baza. Ma da li ovo on sam skonta, ili mu netko šapće ? Ovako je bilo i za D-star, pa za DMR, pa za remote KV s naplatom. Martine, možeš s ponosom dodavati pridjev "pametni" svom imenu. Dostojan si pridjeva, ko ruka rukavici. Valjda je sada i zadnjoj šuši u RH jasno koliko peškaš ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 23, 2021 8:22 am

Dakle, kad sam mislio da sam sve vidio i čuo, u svom radiooperatorskom stažu, život me razuvjeri. Doživio sam da mi ljudi šalju screenshoot-ove od "mojih" navodnih veza na FT8, eQSL mi potvrđuje te veze (!), čujem da radim Ruse na 7 CW, a ja sve to samo slušam... Suludo, zar ne ?
Baš kao i Reni, kojemu netko radi veze na njegov znak na 160m, a on je samo nijemi promatrač !

Već sam napisao da se nemam kome žaliti, ni protestirati, jer bi bilo po onoj narodnoj : Kadija ti sudi, kadiji se žali ! Jer tko je u bivšoj državi bio kriminalac, i sada je.
Samo, sada radi perfidnije, s pozicije moći. Do smrti mu je to odrađivao jedan preminuli operator. Sada mu to odrađuje jedan "banjičar" ! Da kuda će, naviklo brajo...

Uvijek se vlast hoće obračunati s slobodomislećima, samo, trećepozivci, i domoljubi od 7-13 sati, se ne mogu stavit s dragovoljcima DR-a. Ne meže...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK