https://www.index.hr/sport/clanak/hajdu ... ajnovije_dPovod za moje pisanje na ovu temu nije gornji link, nego događaj od prije nekoliko dana, kada su u Hajduku predstavili strategiju kluba za idućih 7 godina. Donili izlagači sa sobom tiskane i video materijale, razletili se objašnjavati "neukom" puku, sve u kondicionalu, sve u stilu kibi-dabi...
I onda se našao dječak, ispao iz priče HC Andersena, koji je upitao, ne da li je car gol, nego tko je naručio studiju, i koliko košta.
Muku ti Isukrstovu, nasta muk, svi traže penkale po podu, niko nikoga ne gleda u oči...
To je pitanje svih pitanja, za razliku od odličnog filma, Oluja svih oluja. Tko to sve plaća ? Porezni obveznici RH, poglavito iz splitskog bazena. Prije ljeta sam pisao kako je predsjednik kluba uvjeravao javnost kako klub stoji odlično, u minusu je (bio pred ljeto) 27 miljuna kuna, a da će godinu završiti dobro, u minusu "samo" 20 miljuna. Javnost je tu informaciju ignorirala.
Jama bezdanka zvana Hajduk je stalni potrošač naših novaca, bez da se nas išta pita. Osim toga, šalje se mladima totalno kriva poruka, da se isplati biti kriminalac, kad je u pitanju tako vrijedna ikona Splita i Dalmacije !
Obični smrtnici ne smiju imati dva žiro računa, to je protuzakonito, Hajduk može. Obični obrtnici ili vlasnici firmi, ne mogu isplaćivati pune plaće, ako su gubitaši, Hajduk može. Obični smrtnici moraju, po sili zakona, nakon određenog broja mjeseci u blokadi, istaknuti stečaj, Hajduk ne mora. Mogao bi ovako do sutra, mi stari smo se temperali, ali mladima se šalje totalno pogrešna poruka.
Dok sam pisao ove retke, slušam Radio Split, trener Gustafson dobio otkaz ! Bojim se izreći koliko mu još moraju platiti da ode.
Tako će biti i ubuduće, sve dok Hajduk vode neznalice i hoštapleri, i ulica, i u tom se slažem s Zagrepčanima koji su to prevalili preko usta prija cca 15-ak godina. Nije mi drago, ali je istina.
Da zaključim, citirati ću bivše trenere , nesumnjive znalce i gospodu među trenerima pokojnog Ivića i Poklepovića Nijedan klub neće prosperirati ako trener i stručni štab ne rade na duge staze, bez uplitanja politike i vodstva kluba, i slobodnih ruku.
Omladinska škola na profesionalnoj osnovi, a ne da bude bankomat za skaute, trenere i pokrovitelje, kao do sada. Sve aktivnosti moraju biti javne, financije transparentne, i klub treba voditi vodstvo kluba, izabrano na skupštini, a ne udruga NH.
Grad se mora riješiti većinskih udjela, prodati ih, a odlučivanje vratiti Gradu, sve dok je većinski vlasnik, a ne udruga NH.
To je osnovno, tehnički dio nije problem, problem je u novcima, i kvarnim ljudima, koji ne žele dobro Hajduku, ali bez srama sjede tamo, i drže ruku na srcu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja