by 9a2jg » Mon Oct 04, 2021 8:19 am
Kaj god, ali meni fali kuckanje u eteru utorkon, Miki je bio zadnja nada, pustih kursista koje su pompozno učlanjivali i najavljivali. Isto kao Marko i Hrle članstvo preko Fejsa ! Otprilike isto.
Osobno sam imao mnoga razmimoilaženja s pokojnim presidentom Jozom, ali samo u provedbi pristupa rada kluba, i klupske aktivnosti u eteru ; ali tamo gdje je bilo bitno, od domoljublja, nacije i vjere, nije bilo prijepora. Upravo zato su dva stara muzuvira i napustili matični klub, jer su njihovi prijepori s njime bili puno, puno veći, i dublji. Oba su otišli pod sumnjivim hardverskim okolnostima.
A i sa samozvanim doajenom je Jozo ima okapanja, razne vrste, od vraćanja uređaja klubu, do apcigovanja antenskih stupova. U životu se ionako sve svodi na hardver, softver je u možđanima.
Moj načelnik veze je bija iz RK Marjan, i to JEDINI iz tog kluba, sve su ostalo bili dragovoljci iz AKL-a. Molio me da ga nigdje ne spominjem, od imena, do zasluga, ali , poštujući taj njegov stav, mogu reći, veliki čovjek, domoljub i Hrvat. Svi znamo o kome je riječ.
Ali, jedna lasta ne čini proljeće. Poslin ih je još par mobiliziralo, sve bi stalo na jednu ruku ! I onda oni vride DPZ-i, u neovisnoj Hrvatskoj, a AKL ne vridi ? Jer su oni, preko svojih zastupnika u skupštini ZTK to izglasali ! To bi isto bilo kao kad bi se skupili kriminalci u zatvoru, i zahtijevali da oni napišu novi Kazneni zakon ! Koji bi njima odgovarao, seveda.
Zato su Marjanovci to i učinili, da bi u Splitu figurirali, pred DPZ, sami. Mislili su, naivci, da će se sručiti rijeka dotacija, i drugih pogodnosti, te da im nitko neće taknuti atraktivan prostor.
Nisu, bidni, shvatili da je gradska administracija na nama oštrila zube i trenirala strogoću, pa, kad je vidila da ide, šta in je još jedan klub izbacit iz svoga prostora, preko MORH-a, koji tu samo figurira kao knjižni vlasnik.
Ista je stvar i na Braču. Tri kluba, članova, u sva tri, za prste na dvije ruke. Osin kad se dile priznanja, novci, činovi, penzije, onda ih ima, ki kezmića... U jednom klubu nitko ne plaća članarinu godinama, u drugom plaćene dvije (ali ne i predsjednik ! ), u trećem desetak, čaršija priča da su i te članarine plaćene iz sredstava kluba ! Objekt na Vidovoj gori - Spa za miševe, kune i puhove.
Od naših sredstava, ne zaboravite, Supetar je da najmanje. Ključ ima Nijemac, ali Hrvat ne može do njega. Nešto mi puca sjećanje, i analogija, na Jarun, Amer, cinkanje...
Zajednički nazivnik ovog pasusa je rat, ali ne vojna, nego značenje, miš, cinker...
Počeja je listopad, nikakvi planski dokumenti ne stižu, projekcije, želje i planovi HRS-a za 2022.g. Osim YOTA programa, zna se, to je onim matorcima životni san. Poradi razloga o kojima ćemo pisati par idućih mjeseci. Bujrum !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja