QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Fri Sep 24, 2021 1:49 pm

Dođe mi pod prst znak 9a8sst, ja na qrz.com, kad tamo lijepo piše :

Nominativo Croato di Alex IZ0RIN
Il nuovo BUREAU del 773 Radio Group è via E7SST

Paj sad, kartu čitaj, i seljaka pitaj !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 25, 2021 9:28 am

Pričam ja na bandu s jednim važnim Rusom, velim mu da ništa ne stiže od njih. A on će ti meni, dreto-šćeto : A nisi se upita kad je stigla zadnja pošiljka iz Hrvatske u Rusiju ? Začepija mi je usta.
Sad bi ja triba pisat na HRS da podastre članstvu dokaze o slanju goleme pošiljke za Rusiju, ali neću. Neću, ne zato šta ne triba, nego zato što već lijepi broj godina ne odgovaraju na dopise, kako iz RK Split, tako i od mene , kao zastupnika u skupštini HRS-a.

Birali ste ih, pola IO-a ne šalje karte, pa će oni mozgat kako predsjednik daje trule naputke manageru za slanje karata ? Nema šanse.

Ali, to nije sve ! Taj isti predsjednik, slavodobitno, objavio na HRS web naslovnici, da službenice POČIMAJU raditi u svojim radnim prostorijama !!! Nigdje ni slova kuda, od prekjučer, idu paketići s našim QSL-kama za NAŠ QSL biro !
Možda to ide u paketu s reizborom v.d. QSL managera ? 15 miseci v.d. , sumnjam da će ga iko ikada dostić u Guinness-ovoj knjizi rekorda ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 27, 2021 9:11 am

Zove me jedan DX-er iz metropole, veli, Koki ne piši pizdarije, misliš da će ti ijedna od one dvi ić na poštu, ili na pretinac? Šalji paketiće, ka i do sada, na Zlatkovu kućnu adresu, to je jedino siguro.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 12, 2021 8:48 am

Jutros me jedan Slavonac informira da paket od 9 kg, poslan uslugom Hrvatske pošte, za tuzemstvo, košta 14 kuna više nego paket iste težine lani, u ovo isto vrijeme.
Koliko je onda poskupilo preko Bajne luke i Beograda, za Rusiju ?
Kamionski prijevoz za Španjolsku nije u cjeniku.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 12, 2021 2:09 pm

Gorivo dostiglo rekordnu cijenu.Ma neka bude i 100kn po litri.Neka gaze ovaj kukavelj od naroda!
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 12, 2021 8:38 pm

To spada u politiku, ovo je topic QSL !
Dakle, ja dođen, sav infotan iz Supetra, kad tamo u poštanskom sandučiću kuverta ! Gledan žig, iz Turske je ! Mislin ja, ovo mi je siguro pisa oni mladac, koji u odsustvu hrvatske mladeži, radi preko Buje remote ? Oprezno otvaran, da nije koji bili prah, pa da me tajne službe ne optuže da "celo selo šmrče belo" ? Rišćan se, otvorin, kad tamo QSL-ka. Odgovor na moj direkt od prije 7 godina. A sedan je biblijski broj, od sedam smrtnih grijeha, do sedan sekretara SKOJ-a, a može i sedma ofenziva. Elem, unutra QSL-ka HC2OGT/8 , Galapagos otočje. Ali, to nije ništa. Jedan Ivica 2HW, sa 15-ak godina kašnjenja, ili Emil sa 19, ih sve stave u mali džep !
E sad, pitam se ja odakle turski žig ? Odgovor slijedi u idućem nastavku...
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Oct 12, 2021 9:50 pm

Nemoj mi o pošti....

Pošalje lik na ZG adresu paketić sa nekom tehnikom...
Gledamo mi tracking, piše petak oko 19 h pokušana dostava...
zvono radi, nije zvonilo, papira nema... Čeka se ponovna dostava
u ponedeljak - koja se nije desila.
Ode moja draga danas pa pita u najbližem uredu di se inače preuzima uz obavijest....
Žena tamo pojma nema di je paket a paket ima tracking broj. Pita je jel podstanar...
kaže moja da nije, da je samo 55 godina prijavljena na toj adresi, a adresa je od doba
kada se je u jugi probija jedan znameniti tunel - pa je ulica tada, 50 tih prošlog stoljeća dobila to ime.

Pišemo prigovor na web sučelju, navečer zove lik, kaže vraćeno radi "nedovoljne adrese", da mu
je dostavljač reka da nema kućnog broja ni kaslića... bio je petak navečer, ko će radit...
Dakle HP u HR nula bodova... to ti pišem ja koji imam 8 miseci radnog staža iz onog mraka
u HPTu od čega pola na telegramima i paketima... ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Tue Oct 12, 2021 11:45 pm

Ispričavam se ako sam učinija grešku glede priče o gorivu.Mislim priča je koma jer znamo i zašto.Ljudi pošli u BiH ,Mađarsku,Srbiju i Sloveniju tankat gorivo a Dubrovčani možebitno i u C.Goru po njega. :? :o A di će otočani po njega? U Italiju? :roll:
Ošlo priko 11 kn za litru,vaja vidit di će se zaustavit? :roll: Ja di god mogu pišem da pucamo po šavovima po svim pitanjima pa i dostave pošte.Neznam jeli ko to čita ali ja bi puka kad nebi napisa!
Evo moje priče o dostavi 10 kg QSL kartica za QSL managera u Zagrebu.Odem ja do "moje" poštanske poslovnice sa urednim paketom,sve ispravno ispunija,napisa itd.Čekan red i kad san doša do poštanske službenice koju znam godinama jer tu stalno radi,ona će meni da će mi dat jedan amo reć savjet.Ja njoj govorin da san se pritvorija u uho i da jedva čekan šta će mi reć.
I tako ona meni savjetuje da ne šaljem taj paket običnom,sporom poštom jer da se to ka zna zagubit, i da je jako sporo,pa situacija sa C-19,samo šta nije rekla ko zna oće li ikad i stić na adresu. :o
Zaboravija san koliko bi me doša taj paket od 10kg ali svakako znatno manje od 60-tak kuna koliko me košta njihovom brzom poštom u roku od 24 sata! I ća san moga? Posluša san je i posla kako mi je rekla.I zva san Zlatka i obavijestija ga da čeka moje kartice oko te ure.Tako je i bilo.Paket je uredno doša na njegovu adresu di mi je reka da pošaljem.Ja san sluša sve upute koje su mi dali.I nisan ima nikakvih problema osim dosta skuplje poštarine. :( Opet sve na teret maloga čovika! :evil:
Da san ga posla ka običan paket,možda bi on još putova po bespućima hrvatske zbilje? Di mi živimo,ljudi moji? U Africi sa strujom :!: Kako se ponašamo,tako nas i doživljavaju u Europi i Svitu.
Ne da nismo za EU, nego ni za brdoviti Balkan! Mi se rugamo narodima oko nas a isti smo ili čak gori od njih!
Molim Boga da me koji stranac ne pita onklen san.Srića, malo ko to pita. :? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Oct 13, 2021 3:14 pm

More bit da san ja potaka vatru, a nije mi bila namjera... ;)
Dakle, nije meni Finac bez veze posla kartu, i to poslin 7 godina, odgovor na moj direkt ! U tekstu na karti piše tko mu je bio sve u timu ( ja bi, hrvatski, latinica, rekao da je on bio u njihovom timu, a ne obrnuto, ali neka, nek mu bude), UA1ANA, RA1AGL, RC5A, HC2AO, R4WAA, RM0F , sve stare kvrge ! I nije slučajno, i nije prvi put, da je jeftinije poslat pošiljku iz Turske, nego iz Rusije !
Jezik prigrizo, tko zlo mislio...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Oct 13, 2021 3:58 pm

Aaaaa,ima tu zerce i bračke krvi,vidin ja. :lol:
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK