Primio sam nekoliko poziva, suboraca i dragovoljaca Domovinskog rata. Malo su ljuti na mene, jer, kažu, da sam napisao prethodni post u afirmativnom smislu, da se krivotvorila povijest, da je 2. bojna ZMIN-a osnovana svibnja 1992' , a ne u rujnu 1991' !
Povijest uvijek pišu pobjednici ; iz toga bi se dalo zaključiti da smo i mi, dragovoljci, učestvovali u pisanju iste ! Wrong ! Povijest pišu oni koji su se uhljebili na zasadima i dosezima onih koji su prvi krenuli srcem na čelik. To je tako, od kad je svita i vika.
Od kukanja nema koristi. Meni, i mnogim drugim je jedini crimen u DR-u što nismo potpisali profesionalni ugovor ! Istina je, da mi je, preko posrednika, druge, ili treće ruke (grla) ponuđen angažman u ZMIN-u od osobe koja je bila zastavnik JNA, i koju ja, do tada, a i dan danas, nisam nikada susreo, a samim time, ni razgovarao s njom ! To je bio svibanj 1992 g. !
Toliko o tome da ja "podržavam" povijesne falsifikate ! Moš mislit.
Tu, pred nosom, imamo još jedan slični falsifikat, kad se radio klub Vidova gora, pod mudrim i neprikosnovenim vodstvom svog doživotnog predsjednika, reklamira i legitimira, kao klub osnovan 1972, a svi živi sudionici tog vremena znamo da to nije točno.
Zaludu sve, naša saznanja, pisani dokazi koje imamo, on tjera svoje, proglašava obljetnice, spomen akademije, podjelu priznanja.
Uopće ne sumnjam da će jedna takva, ako on poživi, biti i iduće godine, na tobožnju 50-u obljetnicu. Bujrum !