by 9a2jg » Tue Aug 24, 2021 1:52 pm
Ne želim secirati , ni tebe, ni ikog, u poznavanju povijesti, ali ima puuuuuno više od toga.
Kad je VJ pobjedonosno krenula u 7. i 8. ofenzivu, Staljin je stavio prst na čelu, i to veoma zabrinuto gledao. Dumao, dumao, i poslao najviše vojno izaslanstvo u Beograd kod Tita da im DOZVOLI da uđu u sjeverni dio Jugoslavije, i pomogne u krvavim bitkama na srijemskom frontu, najžešćim, u cijelom četverogodišnjem ratu na Balkanu. Tito im je dozvolio, jer nije htio odbiti Staljina, kao ideološkog partnera, i kao izglednog pobjednika u ratu. Staljin je pak tim potezom osigurao sebi potencijalnu interesnu sferu, po završetku rata.
To je šturo, faktografsko štivo. U naravi, Staljin je poslao Tatare i Kozake, u startu im dao odriješene ruke, da na tim područjima rade što hoće. Slušao sam preživjele, u živo, nitko mi nije pričao iz druge, ili iz treće ruke, takvih ubojstava civila, pljačke i silovanja, nisu vidili Srijem , Banat i Bačka, cijeli rat ! Kako smo bili kolonizirani tamo, čuli smo sve što se dešavalo.
"Bratske trupe" Sovjetskog saveza, u naravi, Tatari i Kozaci iz Ukrajine, su bili miljardu puta gori od najgorih nacista !
I onda Anemični na ukrajinskom govori da je Krim ukrajinski !!! Je, ka i Neum bosanski ! Ako ćemo se zajebavat.
I za kraj, već sam pisao nekoliko puta o tome, UB5ARTEK, postaja u najvećem omladinskom kampu na svijetu, na Krimu.
Imao sam ludu sreću da sam imao gosta iz Mađarske, i iz Rusije, koji su tamo bili u doba Sovjetskog saveza. Oboje, neovisno jedan od drugog, su mi rekli da su bili u RUSIJI , ne u Ukrajini, da je cijeli aparat bio ruski, i da su polaznici bili iz cijelog socijalističkog lagera, osim Jugoslavije.
To nešto govori, kad ti pričaju sijede glave povijest, ne koju su učili, nego bili dijelom te povijesti.
A nije ni premijer kriv, kad mu vidim najbliže suradnike, čudi me da je i ovoliko dobar !
Tuđman je imao Anđelka Mijatovića, mog profesora iz Hrvatske vojne akademije, koji mi je predavao domoljubni odgoj, iako je bio povjesničar. I tu se vidi dalekovidnost i dalekosežnost dokturovih poteza, on, kao povjesničar je predobro znao da domoljublje ne može predavati nijedan ostrašćeni desničar, ili klerik, već povjesničar, kojem je hrvatstvo u krvi, a ne u profesiji !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja