U nastavku ove teme dodao bih još nešto za neupućene.
Iako je prije tri dana Republika Kosovo primljena u IARU (The International Amateur Radio Union), do sada ARRL (American Radio Relay League), koji vodi DXCC program, još nije priznao taj entitet kao DXCC zemlju.
To će biti kada se dogodi jedno od ovo troje:
1. ITU (International Telecommunication Union) dodijeli Kosovu prefiks (predmetak)
2. UN prizna Kosovo
3. ARRL promijeni DXCC pravila
Ne drži nas samo predsjednik HRS-a za budale, u istom ešalonu je, očito, i Emir, kojeg sam naveo.
Dragi Emire, RA su sve, samo ne neupućeni. I moju malenkost svrstavam u isti stroj.
I u pučkoj školi znaju da, kada jedna zemlja, koja pretendira da postane legalna i suverena, to ne uspijeva, koristi sve trikove koji daju vanjski izgled legaliteta jedne države, u cijelosti.
Tu spadaju i štekanja (priključenja) raznoraznim svjetskim institucijama, preko kojih se vrši posredni suptilni pritisak na one ostale. Jedna od tih europskih marifetluka jest priznavanje Kosova za WAE, a ne važi za DXCC. Ali, šta ti ja o tome zborim, to ti znaš iz prve ruke, od Martija i Hansa. Zato i jesi, još od Murtera bio protiv Hrane , a za Hansa. Tvoje diskreciono pravo. i pravo na prijatelja.
Iako iza projekta Kosovo stoje Ameri, prepametni su da utječu na točke 1. i 3. , a točka dva se neće dogoditi.
Nema ti druge, tebi, Nikoli, Martiju, i sličnima, nego opet , na službeni putni nalog, u Kosovo i Metohiju.
Treba nama preko rijeke.......
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja