by 9a2jg » Tue Jul 20, 2021 7:11 am
Odlična tema, o kojoj bi se moglo naširoko pričati, i jedan drugome "dokazivati" ispravnost baš svoje teze.
Iskusio sam, kao i svi članovi AKL-a, na svojoj koži, što to znači gubitak prostora. Nemjerljivo, i neprocjenjivo. Tom gubitku su kumovali i razni kvazi-obavještajni elementi, koji su punili glavu činovnicima Grada i ZTK kako mi samo igramo na karte i pijemo.
Pri tome su "zaboravili" prevažnu činjenicu, u AKL-a se nisu nikada točila žestoka pića, nego pivo i sokovi.
Kako kurva "zaboravi" da je kurva, stane baš ona pričat o poštenju. Tako je i drug Goran "zaboravio" da, dok je on denuncirao AKL, prebjeg iz našeg kluba, s suprugom, je cijelo vrijeme točio žestice u CBM-u ! Sve do svoje smrti. Da je živ, točilo bi se i dan danas, na Sirobuji, ja vam to garantujem !
Zašto i kako postoji institut svetih krava, je evergreen pitanje, koje je naročito pojačano u doba tranzicija zemalja izašlih iz totalitarnih režima.
Po n-ti put ovdje pišem da, kad smo zauzeli objekt na Kili, zarobili potporučnika JNA I.L. , otvorili kasu, našli planove veza koji je pokojni izradio kao faturetu za voljenu JNA. Planovi teklićem u Glavni stožer u Zagreb, a moja je sreća što su to, osim mene, svjedočili još 4 amatera, 3 iz AKL-a, jedan iz CBM-a.
Završija rat, on odma prvi na čelu ispitnih komisija za SDŽ ! Ko je onda služija JNA, ja ili on ? Tako su se stvarale svete krave.
Tako se "stvara" ispitni kadar koji je, kad je zatrebalo vrhuški, pušta na desetine WiFi-jaša na radioamaterskom ispitu kojega nisu ni vidili. Tko je od toga imao korist, zna se ! Samo, neće on o svome rodijaku, ka da je i on sveta krava...
A što se tiče contest lokacija, od izgradnje, i puštanja u pogon, do danas, to su postale privatne prčije, od našeg novca.
Remote postaje su točka na i, ili zadnja brokva u kapsil radioamaterizma, skupa sa DMR repetitorima.
Ima još, pun trabakul...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja